Dit zijn de kandidaat-Kraks van Wingene: bekijk het hier

De Krant van West-Vlaanderen gaat opnieuw op zoek naar de Krak van elke gemeente. Maak hier kennis met de kandidaten in Wingene.

Stem Claudine Vandewiele tot Krak van Wingene

Claudine Vandewiele (65) helpt dolgraag mensen. “Het actief in de weer zijn hoort bij mijn dagelijkse leven”, weet Claudine. “Bij PSH (Psycho Sociale Hulpverlening) ben ik hoofdcoördinator. Het netwerk staat klaar om opvang te bieden aan niet-gewonde slachtoffers. Mensen helpen en ondersteunen, schenkt mij veel voldoening. Maandelijks help ik ook mee bij het dementiecafé bij Familiezorg Tielt. Wekelijks help ik ook kinderen bij de huiswerkklas. Daarnaast ben ik bestuurslid bij het Bruegelcomité, bij Femma en lid van de bibliotheek-, milieu- en seniorenraad. De taak van toneelmeester vervul ik bij toneelkring Bouckhout. Ik werkte ook mee aan de borstkankercampagne.”

Stem Sam Vancauwenberghe tot Krak van Wingene

Sam Vancauwenberghe (39), echtgenote Vicky Herman (40) en dochtertje Aukje (11) zijn echte dierenvrienden. Dag en nacht staat het gezin klaar om dieren in nood te helpen. “De dieren helpen die het nodig hebben, hoort bij ons levensdoel”, weet Sam. “Als er honden of katten verloren gelopen zijn, dan doen wij er alles aan om het dier terug met zijn baasje te verenigingen. We werken ook nauw samen met het opvangcentrum Het Blauwe Kruis in Brugge. Vaak komen katten bij ons terecht. Wij verzorgen de dieren en zoeken een goede thuis. Deze nominatie kwam totaal onverwacht. Ik sta niet graag in de belangstelling, maar het doet wel deugd om genomineerd te zijn.”

Stem Filip Monbailleu tot Krak van Wingene

Filip Monbailleu (53) is een sportieve gast. Zijn lievelingssport is lopen en hij wil zelf zoveel mogelijk mensen aan het bewegen brengen. Naast het sporten heeft hij een voltijdse job als diensthoofd informatica bij PC Sint-Amandus. “Sport is een gezonde manier om je uit te leven, je hoofd leeg te maken en het geeft veel voldoening”, vertelt Filip. “Ik ben een gedreven loper en ik liep intussen al 102 marathons en ik liep twee keer de 100 kilometer. Het sportieve geeft mij telkens een einddoel waar ik naar streef.” Filip is voorzitter bij de loopclub #RC87 en ondervoorzitter bij Marathon and More Belgium. Deze nominatie kwam onverwacht, maar doet wel heel veel deugd.”

Stem Anastasya Chernook tot Krak van Wingene

(foto Play4)

Kunstenaar, ondernemer, auteur, rising star in de mediawereld… Anastasya Chernook (30) is héél veel. De Zwevezeelse blondine laat van zich spreken met een succesvolle podcast, is vast panellid bij De Tafel van Gert op Play4, werkt aan een eerste boek en is de belichaming van body positivity. “Ik ben inderdaad niet in één hokje onder te brengen”, glimlacht ze. Samen met haar verloofde René Degroote (31) en hun bijna vier jaar oude zoon Donald is ze trots op haar West-Vlaamse plattelandroots. “Ik wil met mijn glitters en pluimen iederéén een goed gevoel geven. Mooi dat ik nu bij het kransje Krak-genomineerden hoor!”

Stem Katia Carreweyn tot Krak van Wingene

Het is intussen tien jaar dat Katia Carreweyn (48) aan haakwerk doet en dit volledig ten voordele van Kom op tegen Kanker. Ze denkt nog lang niet aan stoppen. “Toen mijn papa ziek werd en tenslotte stierf aan kanker, wilde ik iets doen om de actie Kom op tegen Kanker te steunen”, vertelt Katia. “Haken was toen een manier om mijn verdriet te verwerken en werd tenslotte mijn passie. Ik besloot om eigen creaties te haken om daarna te verkopen voor het goede doel. Mijn doelstelling is om in de tien jaar dat ik creaties verkoop, 25.000 euro bijeen te krijgen. Op 28 december maak ik bekend of ik dit bedrag bijeen kreeg. De solidariteit motiveert mij om door te doen.”

The post Dit zijn de kandidaat-Kraks van Wingene: bekijk het hier is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ruth Beeckmans niet akkoord met werkplanning van ‘Sneeuwwitje’-collega Manu Van Acker: “Ik schrijf een briefje dat je niet moet gaan”

Vanaf vandaag kan je in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne naar de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’ gaan kijken. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje. Reporter Jarne was erbij op de grote première en kon spreken met de hoofdcast. Bekijk het in deze nieuwe Showbits.

Lees meer »

Woordvoerster van Franse regering en team aangevallen tijdens campagnemoment

Prisca Thevenot, woordvoerster van de Franse regering, is woensdagavond aangevallen in Meudon, ten zuidwesten van Parijs. Volgens AFP werden de Française en “haar team” geviseerd door een twintigtal personen toen ze er verkiezingsaffiches ophingen. Zondag vindt de tweede ronde van de Franse parlementsverkiezingen plaats, in een zwaar gepolariseerd politiek klimaat.

Lees meer »

Nieuwe verdachte opgepakt in zaak rond afpersing van familie Michael Schumacher voor 15 miljoen euro

De Duitse politie heeft opnieuw een vermoedelijke medeplichtige gearresteerd die ervan verdacht wordt de familie van Formule 1-legende Michael Schumacher (55) te hebben gechanteerd. Het gaat om een 52-jarige man die als beveiliger voor de familie werkte, aldus het openbaar ministerie in Wuppertal. Eerder werden ook al een buitenwipper en zijn zoon aangehouden. De mannen zouden in het bezit zijn

Lees meer »

Jill opent eind augustus Den Bokaal: “Gezonde, lokale, low waste maaltijden, in bokaal!”

Jill Malfait (32) neemt met Den Bokaal haar intrek in het gewezen pand van Courgette aan het Sint-Jansplein. “Ik volg dezelfde gezonde, biologische trend, maar niet langer uitsluitend plantaardig. Er komen ook bokalen met vlees in het aanbod.”
The post Jill opent eind augustus Den Bokaal: “Gezonde, lokale, low waste maaltijden, in bokaal!” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Moeder getuigt na agressief gedrag van Waalse leerkrachten tijdens “helse” schoolreis: “Mijn dochter was voortdurend bang om iets verkeerds te doen”

De leerlingen van een lagere school in Wallonië, die niet bij naam wordt genoemd, zouden zowel fysiek als mentaal mishandeld zijn geweest door twee leerkrachten tijdens een vijfdaagse schoolreis. Het duo zou agressief gedrag hebben vertoond. Een moeder van één van de kindjes getuigt over de helse uitstap bij RTL. “Mijn dochter was voortdurend bang om iets verkeerds te doen”,

Lees meer »

“Wie op 13 oktober thuis blijft, moet niet zes jaar lang klagen dat het gemeentebestuur het verprutst”

Naast het doorbreken van het cordon sanitaire bij de lokale verkiezingen heeft Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken nog een doel voor ogen: op 13 oktober zo veel mogelijk Vlamingen naar de stembus krijgen. In Frankrijk heeft dat ‘zijn goeie vriendin’ Marine Le Pen geen windeieren gelegd. Haar slogan: ‘si le peuple vote, le peuple gagne’. En ze heeft gelijk, schrijft

Lees meer »

Al zeven doden door noodweer in Frankrijk en Zwitserland

Zwaar onweer, storm en hevige regen hebben zaterdag in Frankrijk, Zwitserland en Italië grote schade veroorzaakt. Tot nu toe zijn al minstens zeven mensen overleden maar er wordt nog gezocht naar meerder vermisten. Dat hebben de verschillende lokale autoriteiten bekendgemaakt.

Lees meer »