Dit zijn de kandidaat-Kraks van Wielsbeke: bekijk het hier

De Krant van West-Vlaanderen gaat opnieuw op zoek naar de Krak van elke gemeente. Maak hier kennis met de kandidaten in Wielsbeke.

Stem Bram Naessens tot Krak van Wielsbeke

Op zijn 23ste werd Bram Naessens (42) uit Sint-Baafs-Vijve getroffen door beenvlieskanker. Dat resulteerde in de amputatie van zijn linkerbeen, maar niet in het einde van zijn sportcarrière. Hij schopte het tot de nationale voetbalploeg voor mensen met een amputatie en Belgisch kampioen rolstoeltennis. “Ik wil vooral tonen dat het niet stopt na een tegenslag. Naast voetbal bij Club Brugge Amp en de Red Flamengos, speel ik ook nog padel en tennis in Meulebeke en waterpolo met de validen in Waregem, alles op competitieniveau. Ik ben een nuchtere persoon die heel graag sport. Tonen aan de wereld dat ook wij de wereld aankunnen is voor mij heel belangrijk.”

Stem Steven Lefebvre tot Krak van Wielsbeke

Op 10 juni sloeg het noodlot toe voor Steven Lefebvre (51). “Op zijn fiets kreeg hij een hartstilstand en kwam in het kanaal terecht. Er volgde een lange reanimatie”, vertelt zijn echtgenote Inge. “Hij is nu volop aan het revalideren. Er is progressie maar er is hersenschade. Omdat we voelen dat hij heel hard gemist wordt in de gemeente wilden we voor hem deze nominatie aanvaarden.” “Zijn grootste realisatie is het sportcentrum”, zegt zijn collega en vriend bij de sportdienst Clint Delaere. “Hij werkte dag en nacht om naast een nieuw zwembad ook een nieuwe sporthal te krijgen. Zonder hem was deze er niet gekomen. Steven is ook heel actief bij de basketclub van Wielsbeke.”

Stem Marc Lambrecht tot Krak van Wielsbeke

Ooigemnaar Marc Lambrecht (64) zwom maar liefst 12 uur zonder stoppen voor Kom op tegen Kanker in zwembad Hernieuwenburg. Hij zamelde daarmee samen met de Zundagsrijders liefst 14.000 euro in. “Ik denk niet dat ik zonder reden genomineerd ben. Dit is toch een appreciatie voor wat je doet en wil blijven doen”, zegt de ultrazwemmer en voorzitter van de Zundagsrijders. “De mensen waren die dag massaal op de afspraak om een baantje mee te zwemmen. Hiermee wilde ik ook mensen aanzetten om te sporten. De Wielsbekenaren uit hun zetel krijgen is mijn missie. Volgend jaar wil ik een vervolg breien aan dit initiatief met 15 uur zwemmen.”

Stem An Blauwblomme tot Krak van Wielsbeke

An Blauwblomme (37) leidde de Special Flames, voetbalspeelsters met een verstandelijke beperking, naar de gouden medaille op de wereldspelen in Berlijn. “In de finale tegen Rwanda kwamen we met 2-0-cijfers in het krijt te staan”, vertelt ze. “In de gietende regen kwamen we nog langszij om vervolgens na verlengingen strafschoppen af te dwingen. De zevende strafschop was de goeie. Dit kostte mij toch een aantal jaar van mijn leven (lacht). Ik ben dan ook heel fier op dit team. Dat ik hier voor genomineerd ben is een hele eer. Ik hoop nu om als coach geselecteerd te zijn voor de volgende spelen in Australië. Deze Special Olympics staan voor altijd in mijn geheugen.”

Stem Wout Alleman tot Krak van Wielsbeke

(foto ELD) © Picasa

Wout Alleman (27) werd dit jaar Belgisch en Europees kampioen Marathon Mountainbike. De Wielsbeekse profatleet had op het EK na een wedstrijd van 95 km een voorsprong van ruim 2 minuten op de Italiaan Fabian Rabensteiner, de uittredende Europese marathonkampioen. “Mijn grote droom blijft een podiumplaats op het WK volgend jaar in de VS op een parcours op mijn maat gesneden. Dat ik nu genomineerd ben als Krak van mijn gemeente is toch wel sjiek en een hele eer. Tussen deze mensen staan is een voorrecht. “Mijn leven bestaat uit trainen, eten en slapen. Ik train onder de vleugels van een Zuid-Afrikaanse coach. Tof om genomineerd te zijn.”

The post Dit zijn de kandidaat-Kraks van Wielsbeke: bekijk het hier is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ostend Beach Festival is klaar voor jubileumeditie

Op het Klein Strand in Oostende is de opbouw volop bezig voor Ostend Beach Festival op 12, 13 en 14 juli. Na 15 jaar is de ploeg al goed op elkaar ingespeeld en loopt de voorbereiding gesmeerd. We blikken al even vooruit met organisatoren Jan Mortelmans en Kevin Beirens.
The post Ostend Beach Festival is klaar voor jubileumeditie appeared

Lees meer »

BEKIJK: Herdenking van dodelijke crash Britse WO II-bommenwerper in Kattevennen: “Belangrijk om hun opoffering nooit te vergeten”

De stad Genk heeft in de Kattevennen een herdenkingsmonument ingehuldigd voor de 3 Britse bemanningsleden van een vliegtuig dat crashte in de Kattevennen, tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op 12 mei 1940 stortte de Britse bommenwerper van het type Bristol Blenheim neer in het bos. Het enige nog vliegende exemplaar vloog vandaag voor de gelegenheid over het vliegveld van Zwartberg. Het

Lees meer »

Peperdure sokken, nieuwe sprinttrein en avondwerk voor mecaniciens: hoe Cavendish en Astana al hele jaar lang ‘geobsedeerd’ zijn door ‘Project 35′

‘Project 35′. Een naam die niet zou misstaan voor de ontwikkeling van een of ander nieuw superwapen, maar het is het grote plan dat Astana-Qazaqstan bedacht om Mark Cavendish (39) aan zijn zo gegeerde Tourrecord te helpen. De ploeg zette alles in wat het kon. Een nieuwe sprinttrein, peperdure sokken of mecaniciens die tot laat op de avond aan zijn

Lees meer »

“Het was een slag in ons gezicht”: topscoorder en laagvlieger blikken terug op deelname aan ‘Met vier in bed’

“Die lage scores? Een slag in ons gezicht.” Nee, Magda (63) en Marc (66) blikken niet onverdeeld tevreden terug op hun deelname aan ‘Met vier in bed’. In dat programma mogen uitbaters hun B&B in de kijker zetten en dat heeft wel degelijk gevolgen. “De bekendmaking van de winnaar moesten we vijf keer opnemen. Niemand wilde voor hen applaudisseren.”

Lees meer »

Peuter verdrinkt in zwembad in de tuin: broertje van vier sloeg alarm, maar tevergeefs

Twee dagen nog vocht het peutertje voor zijn leven, maar uiteindelijk kon geen hulp meer baten. Een jongetje van net geen twee jaar is gestorven nadat het thuis in het zwembad is beland in Zandvoorde (Oostende). Dat gebeurde zaterdagmiddag. Buren reanimeerden hem nog, maar hij stierf uiteindelijk maandagmorgen in het ziekenhuis. Alles wijst op een tragisch ongeval. “Maar de precieze

Lees meer »

“Ik kan ook genieten van een ontbijt met romige croissants, hoor”: Midzomernachten met Sandra Bekkari

Ze heeft er een heel mooie term voor: ‘happy attacks’. Al lijken die ‘geluksaanvallen’ bij haar niet acuut, maar chronisch. Sandra Bekkari eet, kookt, zorgt, loopt en wandelt altijd intens. “Het leven verloopt met ups en downs, maar ik probeer wel zoveel mogelijk te genieten van de kleine gelukjes. Een heerlijk koffietje met een stukje lekkere chocolade, een mooie zonsopgang…”

Lees meer »

Politicoloog Carl Devos over trage formatie: “Er zijn fouten gemaakt met mogelijk verstrekkende gevolgen”

Uit de Vlaamse formatie lekken de eerste formatienota’s. “Een teken dat de discretie afneemt”, aldus politicoloog Carl Devos (UGent). Reflecties over het temporiseren door N-VA worden in deze nieuwsluwe periodes uitvergroot tot koptitels. Waarom blijft de Vlaamse formatie vastzitten in de academische fase? “Geen geslaagde formatie zonder drama.”

Lees meer »

Woordvoerster van Franse regering en team aangevallen tijdens campagnemoment

Prisca Thevenot, woordvoerster van de Franse regering, is woensdagavond aangevallen in Meudon, ten zuidwesten van Parijs. Volgens AFP werden de Française en “haar team” geviseerd door een twintigtal personen toen ze er verkiezingsaffiches ophingen. Zondag vindt de tweede ronde van de Franse parlementsverkiezingen plaats, in een zwaar gepolariseerd politiek klimaat.

Lees meer »

Voortaan toegangsprijs voor wandeling naar de top van de Japanse Mount Fuji

Venetië lijkt een trendsetter met de invoering van een toegangsticket voor toeristen. Wie de Mount Fuji in Japan wil beklimmen via het populaire wandelpad Yoshida Trail, zal daar voortaan 11,5 euro voor over moeten hebben. Bovendien mogen er maximaal 4.000 klimmers per dag de berg op. Dat meldt CNN. Met deze maatregelen wil Japan de overbevolking op het Japanse icoon

Lees meer »