Dit zijn de kandidaat-Kraks van Wevelgem: bekijk het hier

De Krant van West-Vlaanderen gaat opnieuw op zoek naar de Krak van elke gemeente. Maak hier kennis met de kandidaten in Wevelgem.

Stem Eveline Desmedt tot Krak van Wevelgem

(foto RB)

Eveline Desmedt (28) uit Moorsele was dit voorjaar te zien in het VTM-programma ‘Alles voor de Spelen’ dat Vlaanderen warm maakte voor de Special Olympics in Berlijn van 16 tot 25 juni. Ze voetbalt bij FC Gullegem Dames en ook bij de de Special Flames, een selectie van G-voetballers van overal uit België, waarmee ze goud behaalde op de Special Olympics. “Ik voetbal al zo’n 13 jaar, sinds m’n zestiende dus, op het middenveld van FC Gullegem Dames”, opent Desmedt. “Deelnemen aan de Special Olympics deze zomer was een heel toffe ervaring. In de finale kwamen we 0-2 achter, maar kwamen, met nog drie minuten op de klok, terug tot 2-2 en we wonnen met penalty’s.”

Stem Ivonne Stragier tot Krak van Wevelgem

Wie ooit iets ging drinken in de kantine van SV Wevelgem City zal daar verwelkomd zijn door Ivonne Stragier (85). Door iedereen op de club liefdevol en tegelijk respectvol ‘Vonneke’ genoemd. “Ik deed er meer dan pintjes tappen. De spelers van de B-ploeg verzamelden hier voor de match voor een koffie en een babbel.” Als er moest gepoetst of gewassen worden, kon men ook bij Vonneke terecht. Was er een spaghettifestijn of ander feest op de club? Vonneke stond achter de kookpotten. Aan het eind van vorig voetbalseizoen hield ze er na 34 jaar mee op. “Vonneke is een van de uithangborden van de club”, klinkt het.

Stem Remi Delrue tot Krak van Wevelgem

(foto SL)

Wie het wil maken in de sport moet er veel voor over hebben. Dat is zeker ook zo voor G-sporter Remi Delrue (17) die is aangesloten bij Boas, de Kortrijkse zwemclub voor mensen met een beperking. 60 tot 70 uur brengt hij door op school in SPWe Wevelgem, in het zwembad van Heule en op de fiets tussen de school en de zwemclub. “Die vele inspanningen renderen. Op het BK voor paralympische zwemmers behaalde ik dit jaar zes titels. Op het WK behaalde ik een bronzen medaille op de 100 meter vrije slag bij de U18 atleten.” Als jonge tiener behaalde hij overigens al een Belgische titel bij tafeltennis. Zijn droom: de Paralympische Spelen van 2028 in Los Angeles.

Stem Isabelle Deceukelier tot Krak van Wevelgem

Isabelle Deceukelier (66) woont in de Overheulestraat in Moorsele. Haar grote hobby is bakken en koken. Bijna dagelijks is zij in de weer voor hun gezin, waar zij ook veel zorgt voor haar kleinkind dat lijdt aan een aangeboren immuunstoornis. “Daarnaast bak ik in het woonzorgcentrum voor verschillende afdelingen. In lokaal dienstencentrum Martha begeleid ik bakworkshops.” Klaaskoeken, pistolets, begrafenistaart of zuurdesembrood, niets is haar te veel. Oliebollennamiddag of wafelelenbak? Isabelle is paraat. Ook in het initiatief ‘Samen Koken’ dat mensen die te veel alleen moeten koken, samenbrengt om een smakelijke maaltijd te bereiden, houdt zij de pollepel vast.

Stem Franky Vandenbulcke tot Krak van Wevelgem

Als je het zijn buren op het woonerf aan de Processieweg of de bewoners van OCMW-rusthuis Het Gulle Heem vraagt is Gullegemnaar Franky Vandenbulcke echt wel een krak. Franky (63) is een geboren en getogen Gullegemnaar en raakte door een hersenbloeding bij zijn geboorte halfzijdig verlamd. Dat belet hem niet om zijn bejaarde buren op het woonerf te helpen waar hij kan en voor hen boodschappen te doen, de post te bedelen en karweitjes op te knappen. Daarnaast is hij volop actief bij OKRA en helpt hij bij de animatie in het rusthuis. “Sommige bejaarden kijken echt uit naar mijn bezoekjes. Ben ik een krak? Misschien, maar het kost me geen enkele moeite.

The post Dit zijn de kandidaat-Kraks van Wevelgem: bekijk het hier is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Twee Belgen die verdacht worden van moord op Vlaams koppel op Tenerife, verzetten zich niet langer tegen uitlevering aan Spanje

De twee Belgische verdachten, Michael A. (44) en zijn zoon Lucas A. (23), verzetten zich volgens hun advocaten niet langer tegen een uitlevering aan Spanje. Dat bericht ‘La Dernière Heure’. Spanje vraagt de uitlevering in het kader van het onderzoek naar de verdwijning van Marc Olbrechts (71) en de dood van Laura Trappeniers (67) op het Spaanse eiland Tenerife.

Lees meer »

Vader en zoon fietsen naar de Eiffeltoren ten voordele van TeGek?! “Vorig jaar tekenden zo’n 120 mensen in op onze ontbijtactie”

Tour de Baguette is de naam van het project dat Piet Santy (net 40 geworden) en zoon Fenne (11) uit Rollegem hebben uitgetekend. Ze koppelen het aan een goed doel, door Fenne gekozen. Als beloning wacht hen een warm gevoel, de Olympische Spelen en… gaan ze op zoek naar het lekkerste stokbrood van Frankrijk.
The post Vader en zoon

Lees meer »

In deze Brusselse buurt dweilt de politie met de kraan open: “Wie wil hier nog iets komen eten met zijn kinderen?”

Het Zuidstation is dan wel opgekuist, in de buurt errond tieren de drugs en het geweld welig. Dat bewijst ook de schietpartij van vorige week. “Dit is de Far West geworden”, getuigt een buurtbewoner. Ook schrijfster Lize Spit ziet haar buurt steeds meer verpieteren: “We horen elke week wel eens geschreeuw en zien dan iemand weglopen, dan wordt er iemand

Lees meer »

Uniek familieportret: Jean-Marie en Carmen Pfaff vieren 50 jaar huwelijk in kasteel

Exact vijftig jaar nadat ze in Beveren in het huwelijksbootje stapten, vieren Jean-Marie Pfaff (70) en Carmen Seth (68) vandaag hun gouden bruiloft. Dochters Lyndsey (45), Kelly (46) en Debby (49) verrasten hen met een feestelijke lunch in het kasteel van Brasschaat. Onze fotograaf was erbij voor een exclusief familieportret. Dat Jean-Marie en Carmen een grote rol spelen in de

Lees meer »

Zware onweerszone trekt over Duitsland: “Dit fenomeen komt maar één of twee keer per jaar voor”

Zaterdagavond trok een zware onweerszone van het noordoosten van Frankrijk rakelings langs ons land naar Duitsland. Volgens een Duitse meteoroloog gaat het om een fenomeen dat maar “één of twee keer per jaar voorkomt”, waarbij water – en op verschillende plaatsen ook hagel – met bakken uit de lucht viel en felle windstoten werden waargenomen. Op verschillende plaatsen sloeg de

Lees meer »