Dit zijn de kandidaat- Kraks van Torhout: bekijk het hier

De Krant van West-Vlaanderen gaat opnieuw op zoek naar de Krak van elke gemeente. Maak hier kennis met de kandidaten in Torhout.

Stem Filiep Vandenbroucke tot Krak van Torhout

© Johan Sabbe

Filiep Vandenbroucke (bijna 61) woont met zijn vrouw Marijke Hemeryck (60) in de Korenbloemstraat. Ze hebben twee zonen, Simon (32) en Nathan (29). Filiep is sinds mei met pensioen na een loopbaan van 43 jaar in de bouwsector als schrijnwerker-trappenmaker. Hij verzamelt strips en postzegels, maar bovenal zet hij zich in voor de jeugd van voetbalclub SK Torhout. “Dankzij de voetbalmicrobe van mijn zonen en door toedoen van wijlen Danny Sinnaeve ben in de voetbalwereld gerold”, zegt hij. “Ik sta paraat voor de voetballende kinderen. Al enkele jaren leg ik me toe op het trainen van de U7. Ik wil dat de jongens en meisjes graag naar SK komen en bovendien iets bijleren. Ook diegenen met een moeilijke thuissituatie verlies ik zeker niet uit het oog.”

Stem Dajo Huylebroeck tot Krak van Torhout

© Johan Sabbe

Dajo Huylebroeck (36) woont in zijn eentje in de Zwevezelestraat. Hij is goederentreinbestuurder bij vrachtoperator Lineas in Gent-Zeehaven. Hij speelt bastuba en is voorzitter van de koepel vzw De jongelingskring met het Houtlands Harmonieorkest en de twee jeugdorkesten, de Houtlandse Benjamins en het Houtlands Jeugdensemble. “De nominatie voor de Krak voelt aan als een mooie erkenning voor het grote engagement dat ik als jonge voorzitter samen met veel andere leden van onze vereniging voor De Jongelingskring opneem”, zegt hij. “We brengen cultuur en vervullen daarnaast onze maatschappelijke rol. Jong en oud krijgen bij ons de kans om in onze orkesten hun muziekmicrobe om te zetten in samen musiceren op hoog niveau.”

Stem Vicky Verplancke tot Krak van Torhout

© Johan Sabbe

Vicky Verplancke (49) woont met haar man Geert Swaenepoel (53), hun jongvolwassen dochter Emily en hun teckel Marcel in de Rijksweg in Sint-Henricus, waar ze hun Vespa-speciaalzaak Xclusive Bike runnen. Ze verkopen ook elektrische fietsen. “Voorts hebben Geert en ik een passie voor lekkere wijn, lekker eten en gezellig samenzijn met vrienden”, zegt Vicky. “Die passie zorgde twee jaar geleden voor de opening van onze eigen Italiaanse Bar Piccolino, die elke vrijdagavond bij onze winkel open is. Ik ben actief in Unizo Torhout en word vanaf Nieuwjaar voorzitter van die vereniging. Samen met ons superteam wil ik de belangen van de Torhoutse ondernemers verdedigen en versterken. En vooral: de handelaars ondersteunen waar mogelijk.”

Stem Jef Vandierendonck tot Krak van Torhout

Jef Vandierendonck (75) woont met zijn vrouw Cecile Christiaen (76) in de Driekoningenstraat. Ze hebben drie kinderen Steven, Tinneke en Pieter en zes kleinkinderen. Jef is met pensioen. Hij heeft gewerkt bij Coditel, Electrabel en Telenet. Het leven in en om zaal De Biekorf op ‘zijn’ wijk Driekoningen vult een groot deel van zijn agenda. “Al zowat 45 jaar engageer ik me voor de wijk Driekoningen en de parochie Sint-Jozef Arbeider”, zegt hij. “Ik denk aan de bouw en de renovatie van De Biekorf, de schoolfeesten in de jaren zeventig en tachtig, de bouw van het jeugdlokaal Het Wespennest en de verfraaiing van onze mooie kerk. Het doel is om, samen met de vele vrijwilligers, van parochiezaal De Biekorf een echt ontmoetingshuis te maken.”

Stem Gilbert Deroo tot Krak van Torhout

© Johan Sabbe

Gilbert Deroo (78) woont met zijn vrouw Marie-Jo Terrier (76) in de Jeroen Boschlaan. Ze hebben vier kinderen Sabrina, Wendy, Emily en Kim en negen kleinkinderen. Gilbert heeft als industrieel ingenieur gewerkt bij het Gebouwenfonds voor de Rijksscholen in Brugge, Brussel en Gent, waar hij afdelingshoofd was. Hij is lid van onder meer Tuinhier, KBG en de Rustende Landbouwers en voorzitter van Okra Centrum (al ruim dertien jaar) en de Senioren Adviesraad SAR (al ruim acht jaar). “Ik span mij hard in voor alle senioren”, zegt hij. “Ik probeer eraan bij te dragen dat ze fit blijven, creatief aan de bak komen en kennis kunnen opdoen. Zowel met Okra als met de SAR organiseren we tal van activiteiten die tegelijk ontspannend en leerrijk zijn.”

Stem Nicolas Cool tot Krak van Torhout

© Johan Sabbe

Nicolas Cool (42) woont momenteel in de Weststraat in Roeselare, maar is verknocht aan Torhout. Hij is getrouwd met de Torhoutse Sharon Passchyn (37), met wie hij twee kinderen heeft: Wolf (5) en Lola (2). Hij is ondernemer in de fietsenbranche, met name in het bedrijf Raida. “De voorbije zes jaar ben ik voorzitter geweest van de koepel Torhout Handelt, die de plaatselijke handelszaken verenigt”, zegt hij. “Ik hou ervan om van niets iets te maken. We slaagden erin om de Torhoutse straatcomités samen te brengen in één organisatie. Dat zorgde voor een nieuwe dynamiek. De handelaars leerden elkaar kennen en bleven niet op hun eilandje werken. Ze sloegen de handen in elkaar voor evenementen. Zo werden de Batjes weer op de kaart gezet.”

Stem Manon Beernaert tot Krak van Torhout

© Johan Sabbe

Manon Beernaert (16) woont met haar ouders Jordy Beernaert en Greet Meulemeester en haar oudere zus Maité in de Beckhofstraat. Aan het Sint-Jozefscollege volgt ze de richting economie-moderne talen. “Mijn grote hobby is altetiek”, zegt ze. “Ik beoefen bij Houtland Atletiekclub vooral de werpnummers: hamerslingeren, discuswerpen, kogelstoten en speerwerpen. De focus ligt op het hamerslingeren. Ik ben superfier dat ik voor de Krak-titel genomineerd ben dankzij mijn prestaties van het voorbije seizoen. Mijn meest bijzondere ervaring was het European Youth Olympic Festival (EYOF), waarin ik achtste werd en tweede van mijn leeftijd. Om te mogen meedoen, moest ik het Belgisch record hamerslingeren verbreken, wat me gelukt is.”

The post Dit zijn de kandidaat- Kraks van Torhout: bekijk het hier is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“De dug-out dient intact te blijven”: onze chef voetbal waarschuwt voor een tweede Kroatië-scenario

Eerste, tweede, derde of… een afgang, negentien maanden na het echec op het WK. Wat wordt het vanavond? “Geen enkel excuus rechtvaardigt een vroegtijdige exit. Oekraïne mag hoe dan ook geen tweede Kroatië worden”, aldus onze chef voetbal Niels Poissonnier, die ook al eens kijkt naar het mogelijk verdere EK-pad van de Duivels. “Als tweede in de groep beland je

Lees meer »

Overweeg openbaar vervoer of de fiets en volg strikt de route-info op parkeertickets: zo raak je in het festivalpark in Werchter 

Festivalorganisator Live Nation en de lokale politie roepen iedereen die naar Bruce Springsteen of Rock Werchter gaat op om zo veel mogelijk de fiets of het openbaar vervoer te gebruiken. Door de aanhoudende regen is maar 70% van de parkings in de omgeving van Werchter beschikbaar. Wie al een parkeerticket heeft gekocht, kan dat zeker gebruiken. "Maar we vragen mensen

Lees meer »

Grenswegen gesloten tijdens EK-match Frankrijk-België: “Om risico’s op ordeverstoring en vandalisme zoveel mogelijk te beperken”

Tijdens de wedstrijd tussen Frankrijk en België maandag — in de achtste finale op het EK voetbal in Duitsland — zullen verschillende wegen over de grens tussen Frankrijk en België afgesloten worden. Dat kondigen tien gemeentebesturen van plaatsen langs de Frans-Belgische grens aan, waaronder twee Belgische: Komen-Waasten en Wervik. Zo willen de gemeentebesturen mogelijke onregelmatigheden verhinderen.

Lees meer »

Zware onweerszone trekt over Duitsland: “Dit fenomeen komt maar één of twee keer per jaar voor”

Zaterdagavond trok een zware onweerszone van het noordoosten van Frankrijk rakelings langs ons land naar Duitsland. Volgens een Duitse meteoroloog gaat het om een fenomeen dat maar “één of twee keer per jaar voorkomt”, waarbij water – en op verschillende plaatsen ook hagel – met bakken uit de lucht viel en felle windstoten werden waargenomen. Op verschillende plaatsen sloeg de

Lees meer »

Elvir S. toont op reconstructie hoe hij Marleen (64) wurgde

Woensdagnamiddag vond de wedersamenstelling plaats van de moord op Marleen Van Leeuw. De 64-jarige vrouw werd volgens de verklaringen van verdachte Elvir S. (33) gewurgd in zijn woning in Oostende. De man zit tussen ruim een jaar in de cel. Een reconstructie moest duidelijkheid brengen over de omstandigheden heen komen waarin de vrouw om het leven werd gebracht.
The

Lees meer »

Ouders van verdronken Harmony (7) spreken voor het eerst: “Mijn zoon was bang van water. Waarom werd er niet op hem gelet?”

Met veel vraagtekens blijven ze achter. De ouders van Harmony Francis (7) uit Borgerhout weten nog steeds niet wat hun zoontje afgelopen donderdag precies is overkomen in het recreatiedomein De Mosten. Harmony, die niet kon zwemmen, verdronk die dag tijdens een schooluitstap in het meer. “Bij de telling moesten alle leerlingen op hun handdoek op het strand gaan zitten. Die

Lees meer »

KIJK. Katy Perry laat monden openvallen met gedurfde topless-look op show van Balenciaga

De Amerikaanse zangeres Katy Perry (39) krijgt heel wat aandacht wanneer ze met een gewaagde outfitkeuze verschijnt bij een modeshow. Perry toont haar afgetrainde buikspieren in een topless-look met bontjas over. Volgens sommigen wil ze zo de speculaties over het gebruik van Ozempic tegengaan. In Parijs is het momenteel de Haute Couture Fashion Week, zo waren onder andere ook Nicole

Lees meer »

Zinkgat door groot waterlek in Nieuwpoortsesteenweg in Oostende

Als gevolg van een groot waterlek is er vanmorgen een zinkgat ontstaan in de Nieuwpoortsesteenweg ter hoogte van huisnummer 749. Farys is op de hoogte en startte intussen met dringende herstellingswerken. De situatie wordt op de voet opgevolgd.
The post Zinkgat door groot waterlek in Nieuwpoortsesteenweg in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

Man (57) rijdt door rood licht na Rammsteinconcert in Oostende, rijdt wagen aan en gaat door het lint: 3 mensen naar het ziekenhuis

Vrijdagavond was er wat tumult ter hoogte van het Petit Paris in Oostende. Kort nadat het concert van Rammstein afgelopen was en de uittocht bezig was, reed een 57-jarige bestuurder door het rode licht en botste daardoor op een ander voertuig. Drie mensen werden ter controle naar het ziekenhuis gebracht.
The post Man (57) rijdt door rood licht na

Lees meer »

Koning van de Kasseien Sep Vanmarcke neemt afscheid van zijn supporters in café de Sportduif in Anzegem

Een jaar nadat de hemel op Sep Vanmarcke zijn kop viel, was hij nu klaar om afscheid te nemen van zijn supporters. Dat gebeurde in zijn supportersclub De Sportduif waar hij zijn trouwe fans trakteerde op een paar pintjes. Tegelijkertijd stelde hij ook zijn boek voor dat hij samen met Bahamontes’ hoofdredacteur Jonas Heyerick schreef: ‘Sep! Met hart en ziel’.<br

Lees meer »

KIJK. Fraudeurs stelen adres van garagist Michel om kopers van tweedehandswagens op te lichten

Garagehouder Michel uit Pellenberg, bij Leuven, is slachtoffer geworden van een wel heel speciale vorm van fraude. Fraudeurs gebruiken namelijk zijn adres om tweedehandsauto’s te verkopen. Hij kreeg al tientallen gedupeerden aan de lijn of in zijn garage. Drie van hen dienden al klacht in bij de politie. Michel waarschuwt nu mensen die een tweedehandsauto willen kopen. “Een Audi Q7

Lees meer »