Dit zijn de kandidaat-Kraks van Spiere-Helkijn: bekijk het hier

De Krant van West-Vlaanderen gaat opnieuw op zoek naar de Krak van elke gemeente. Maak hier kennis met de kandidaten in Spiere-Helkijn.

Stem Natascha Goossens tot Krak van Spiere-Helkijn

Natascha Goosens (55) is ondertussen twintig jaar een vertrouwd gezicht in de omgeving van basisschool de Polyglot. Ze zet zich in op de afdeling onderhoud en ondersteunt de maaltijden in de refter. “Op dit moment ben ik terug te vinden op de kleuterafdeling. Ik neem geregeld de vervangtaken van de refter op me, en zak ook wel eens af naar het kleine schooltje in Helkijn. Je kan het een beetje omschrijven als een allrounder. Als er vervanging nodig is, één adres.” Natascha staat ook in voor het onderhoud tijdens de vakantieopvang die georganiseerd wordt door de gemeente. Haar motivatie? “Ik ben enorm graag in de buurt van kinderen en jongeren. Het zorgt ervoor dat we onszelf jong blijven voelen”, grinnikt Natascha.

Stem Patricia Bouvry tot Krak van Spiere-Helkijn

Sinds twee jaar zet Patricia Bouvry (62) zich in voor het organiseren van de seniorensport in de gemeente. Samen met een team onder begeleiding van Maurice Delcour organiseert ze wandeltochten, fietstochten, petanquewedstrijden… “Twee jaar geleden ging ik met vervroegd pensioen. Ik wilde niet zomaar thuis zitten en besloot me te engageren voor de gemeente. Het is nog leuker dan ik had gedacht. We komen veel samen, maken plezier. De mensen zijn enorm vriendelijk en bereidwillig om nieuwe uitdagingen aan te gaan. En Maurice is als het ware een mentor voor ons. Ik leer hoe we evenementen organiseren, waarmee we rekening moeten houden…” Patricia heeft de smaak te pakken, en dat is goed nieuws voor de senioren.

Stem Pascal D’hondt tot Krak van Spiere-Helkijn

(gf)

Pascal D’hondt (66) is al enkele jaren een van de meest opvallende vrijwilligers in Spiere-Helkijn. Hij is dagelijks op weg om te helpen: “Als mensen mij nodig hebben, dan sta ik paraat. Al van sinds ik klein was hou ik ervan om anderen te helpen. Minder mobiele mensen naar het hospitaal voeren, boodschappen doen voor anderen of een beetje opruimen in de tuin. Ik ben bijna de ideale man”, grapt hij. “Ik kan niet stilzitten. En op café zitten zegt me niets, want ik drink niet.” Naast alle dagelijkse activiteiten staan deze maanden vooral in het teken van thema’s. Zo draaft Pascal op als Sinterklaas en als Kerstman. “Het zijn enorm drukke weken, maar ik haal er enorm veel plezier uit. Ik kom onder de mensen, en ben altijd in voor een babbel.”

The post Dit zijn de kandidaat-Kraks van Spiere-Helkijn: bekijk het hier is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Even gedaan met het mooie zomerweer: komende week wordt frisser en nat

Aanvankelijk regent het nog over het oosten, maar al snel wordt het overal overwegend droog met afwisselend opklaringen en wolken. In de loop van de namiddag verschijnen er vanaf de kust opnieuw meer wolken met buien die ’s avonds het centrum bereiken. De maxima schommelen van 17 graden op de Hoge Venen, 19 graden aan zee en tot 21 of

Lees meer »

Heidi Malengier (51) is nieuwe algemeen directeur van Mesen

Op de gemeenteraadszitting van maandag 24 juni werd er een nieuwe algemeen directeur aangesteld. De 51-jarige Heidi Malengier zal vanaf 1 oktober aan haar nieuwe job beginnen. Nu is ze nog directeur van de groendienst bij de Provincie West-Vlaanderen.
The post Heidi Malengier (51) is nieuwe algemeen directeur van Mesen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Julie Vermeire doet oproep aan Gert Verhulst: “Als je daarvoor iemand nodig hebt, bel mij”

Zondagnamiddag vond in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne de première plaats van de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje en dat lokte heel wat nieuwsgierige BV’s naar de rode loper. Reporter Jarne strikte er Marie Verhulst en Julie Vermeire voor een gesprek. Bekijk het

Lees meer »

Waarom Viktor Orban Europa niet groot kan maken

Hongarije volgt maandag België op als tijdelijke voorzitter van de Raad van de EU, onder de slogan “Make Europe great again”. Maar door Orbans houding is die ambitie gedoemd. “Mijn advies? Neem het Hongaarse voorzitterschap niet ernstig.”

Lees meer »

President Joe Biden na uitspraak over immuniteit Trump: “Macht van president niet langer beperkt door de wet”

De Amerikaanse president Joe Biden noemt het arrest van het Hooggerechtshof over de immuniteit van voormalig president Donald Trump "gevaarlijk". "Praktisch zijn er vrijwel geen grenzen aan wat de president kan doen. De macht van het ambt wordt niet langer beperkt door de wet." Het Hof stelt dat een president immuun is voor wat hij als president gedaan heeft, maar

Lees meer »

600 personen werpen unieke blik achter schermen van vroegere Onze-Lieve-Vrouwehospitaal

Toen de vijf feestelijke avonden met rondleidingen en concert in het Augustinessenklooster aan de Budastraat werden aangekondigd, was er duidelijk veel interesse. Na twee dagen waren die al uitverkocht. “We vieren het einde van de restauratiewerken aan de buitenschil en laten mensen kennismaken met deze erfgoedparel aan de buiten- maar ook de binnenkant”, zegt Philippe De Coene, schepen van Onroerend

Lees meer »

Ebbe De Vlaeminck tekent eerste profcontract bij KV Kortrijk: “Mijn droom wordt werkelijkheid”

Ebbe De Vlaeminck (18) heeft onlangs zijn eerste profcontract getekend bij KV Kortrijk. Afgelopen seizoen zat hij nagenoeg elke wedstrijd op de bank van de eerste ploeg. De jonge doelman heeft nu zijn eerste profcontract op zak en mag volgend seizoen dus weer de concurrentie aangaan met ervaren rotten Lucas Pirard en Tom Vandenberghe.
The post Ebbe De Vlaeminck

Lees meer »