Dit zijn de kandidaat-Kraks van Pittem: bekijk het hier

De Krant van West-Vlaanderen gaat opnieuw op zoek naar de Krak van elke gemeente. Maak hier kennis met de kandidaten in Pittem.

Stem Jarne Vervaeke tot Krak van Pittem

(foto Jan)

Jarne Vervaeke (23) kan zeker een uithangbord voor de motivatie van de jeugd genoemd worden. “Op mijn zestiende werd ik lid van de KLJ. Daarna ging ik in het bestuur om er weer een bloeiende vereniging van te maken, wat ook gelukt is. Sinds dit jaar ben ik voorzitter van de jeugdraad. Het verenigingsleven heb ik thuis met de paplepel meegekregen, want zowel mijn vader Filip, mijn moeder Katleen als mijn zussen Laura en Elien zijn er in actief. Ik ben graag onder de mensen en haal voldoening uit het feit dat anderen zich kunnen amuseren op initiatieven waar ik aan meegewerkt heb. Wanneer ik mij engageer, is het voor de volle honderd percent en is geen inspanning mij te veel.”

Stem Geert Storme tot Krak van Pittem

Geert Storme (67) is voorzitter van Neos Pittem-Egem en van de Tieltse Gidsenkring en gewezen voorzitter van 11.11.11 Pittem-Egem. “Ondanks het feit dat ik voorzitter ben bij twee verenigingen, probeer ik toch wat minder aan de kar te trekken. Ik wil vooral een helpende hand toesteken waar het nodig is. Ik vind dat je ook kansen moet bieden aan jongere mensen en openstaan voor nieuwe ideeën. Zo organiseren we met de Heemkundige Kring Valère Arickx een voordracht en werken we met de gidsenkring samen met buurgemeenten of B&B’s om de Tieltse regio toeristisch aantrekkelijk te maken. Met nog wat zorg voor de kleinkinderen zijn mijn dagen meer dan gevuld.”

Stem Andrea Prezzi tot Krak van Pittem

De Limburgse Andrea Prezzi kwam door de liefde en haar passie voor de hondensport in Pittem terecht. Op het voorbije WK Agility in Tsjechië werd ze vice-wereldkampioen. “Ik begon met hondensport toen ik tien jaar was en de passie is alleen maar toegenomen. Ik was zeer blij dat ik mocht deel uitmaken van de vier teams die geselecteerd waren voor het WK, waar ik tweede werd in de small- en medium-klasse. Ik ben de eerste Belg die twee medailles behaalde op het WK. Zo’n prestatie komt niet vanzelf, maar is het resultaat van zeer veel training. We trainen tweemaal per week en er komt regelmatig nog fitness voor de honden bij, om hun spieren te trainen.”

Stem Gilles Pauwels tot Krak van Pittem

(foto Jan)

Gilles Pauwels (30) van Vis Ateljee mocht recent de trofee voor Viskok van het Jaar in ontvangst nemen en was verrast dat hij nu ook genomineerd is als Krak. “Ik voel me vereerd en zie hierin een bewijs dat mijn vrouw Valerie (31) en ik goed bezig zijn. Nadat ik afstudeerde aan Ter Groene Poorte heb ik in een aantal sterrenrestaurants gewerkt, tot we twee jaar geleden met Vis Ateljee gestart zijn. Ons doel is onze klanten het fijnere werk aan te bieden en zowel in onze zaak als onze cateringservice Ateljee G. het restaurantniveau te halen. Ik zie mijn prijzen vooral als een manier om lokaal winkelen te promoten, iets wat me als bestuurslid van Unizo Pittem-Egem aan het hart ligt.”

Stem Tiago Dekie tot Krak van Pittem

(foto Jan)

Tiago Dekie (15) is op atletiekvlak een grote belofte en werd dit jaar Belgisch kampioen 400 meter bij de kadetten. Desondanks combineert hij atletiek nog steeds met voetballen bij de U16 van KM Torhout. “De liefde voor atletiek hebben we van huis uit mee gekregen, want mijn papa was ook een goede loper op de 400 meter. Mijn broers Telmo en Tomás zijn eveneens met atletiek bezig. Toch ben ik ook bezeten van voetbal. Ik ben een teamspeler en atletiek blijft, ondanks de begeleiding, vooral een individuele sport. Daarom probeer ik beide zo lang mogelijk te combineren. Gelukkig moet ik nog niet kiezen tussen de twee, want dat zou een moeilijke beslissing worden.”

The post Dit zijn de kandidaat-Kraks van Pittem: bekijk het hier is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zus van koningin Mathilde debuteert als actrice: “Ik wilde mijn angsten overwinnen”

Hélène d’Udekem d’Acoz (44), zus van koningin Mathilde, heeft een opvallende carrièrewissel gemaakt. De gewezen advocate debuteert als actrice. Het eerste toneelstuk waarin ze de hoofdrol speelt, gaat vanavond in première op het hoog aangeschreven festival van Avignon in Frankrijk. Een opvallende zet voor de gravin, die naar eigen zeggen aan een bijna verlammende verlegenheid lijdt.

Lees meer »

Verbroedering Seelbachcomité Zillebeke kiest nieuw bestuur: “Jumelage heeft veel voordelen”

Na de geslaagde viering van 40 jaar verbroedering tussen Zillebeke en Seelbach kwam het bestuur samen om een vervolg te geven aan de jumelage die al begin de jaren tachtig het levenslicht zag. Om de vereniging verder uit te bouwen, werd een vernieuwd bestuur gekozen.
The post Verbroedering Seelbachcomité Zillebeke kiest nieuw bestuur: “Jumelage heeft veel voordelen” appeared first

Lees meer »

Hoe drie vrienden Hotel Ariane door elke crisis loodsen

In deze zomerreeks stappen we elke week binnen bij een bekend West-Vlaams hotel. Starten doen we met Ariane Hotel in de Westhoek, met een hartelijke ontvangst van Natasja Feliers (50). Een onwaarschijnlijk verhaal van tegenslag, geluk en… douchegordijnen.
The post Hoe drie vrienden Hotel Ariane door elke crisis loodsen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bistro Van Gogh ziet concertgangers van Rammstein graag komen: “Het zijn heel productieve dagen voor ons”

De Torhoutsesteenweg werd ter hoogte van de Duinkerkseweg donderdag vanaf 16 uur afgesloten voor het concert van Rammstein. Bistro Van Gogh is daardoor niet meer bereikbaar voor klanten, maar daar had de zaak geen last van. In plaats van bij de pakken te blijven zitten, plaatsten ze buiten een barbecue en verkopen ze hotdogs, braadworsten en drankjes aan de vele

Lees meer »

Liveblog formatie – Waalse regering “idealiter gevormd voor 16 juli”, wanneer Di Rupo naar Europa vertrekt

In Vlaanderen, Wallonië en Brussel zijn de onderhandelingen voor een nieuwe regering aan de gang. In Wallonië hoopt Les Engagés te landen voor 16 juli zodat geen interim-minister-president moet worden aangesteld. Ontslagnemend Waals minister-president Elio Di Rupo (PS) legt dan de eed af in het Europees Parlement. Volg de formatie en het politieke nieuws op de voet in onze liveblog.

Lees meer »

Meldingen kindermishandeling op recordhoogte in Vlaanderen

Het aantal meldingen van kindermishandeling staat op recordhoogte in Vlaanderen. Dat schrijven De Morgen en De Standaard donderdag. “Een positief signaal”, zegt Tim Stroobants, directeur van het overkoepelende Vlaams Expertisecentrum Kindermishandeling (VECK). “We hebben er met zijn allen meer oog voor.”

Lees meer »

Hij hoeft niet te paraderen in bloot bovenlijf. Maar een zwakke Joe Biden is nefast voor heel de wereld

Oorverdovend wordt de roep in de Verenigde Staten aan Joe Biden om zich terug te trekken als presidentskandidaat. Voor het welzijn van zijn land. Maar hij zou dat ook moeten doen voor het welzijn van de wereld, analyseert onze buitenlandjournalist Guy Van Vlierden. Als Biden verliest, zit iedereen weer opgezadeld met Donald Trump. En als Biden alsnog wint, dan dreigen

Lees meer »

“Van Gerwen grootste mond van iedereen, maar nu nooit zo stil”: Van den Bergh en Huybrechts genieten na van spectaculaire derbyzege

De ‘Belgian Arrows’ hebben grote indruk gemaakt in de achtste finale van de World Cup of Darts. In de ‘Derby der Lage Landen’ hebben Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts Oranje op een afstraffing getrakteerd: 8-2! Eindelijk heeft die eerste de scalp van Michael Van Gerwen, zij het met de hulp van Huybrechts. In de kwartfinale spelen de Belgen

Lees meer »

Beernemse kringwinkel volledig vernieuwd: “Meer inzetten op beleving”

Vrijdagavond 28 juni is er openingsreceptie en late night shopping bij Kringwinkel ‘t Rad in Beernem. De winkel vernieuwde haar decor en gaat verder op een nieuw elan. Daarbij staat beleving zoals in andere moderne winkels centraal.
The post Beernemse kringwinkel volledig vernieuwd: “Meer inzetten op beleving” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Busstroken op Rameplein in Tielt ruimen plaats voor meer groen

De bushalte op het Rameplein in Tielt, die sinds de invoering van het nieuwe mobiliteitsplan niet meer bediend wordt door De Lijn, zal half augustus plaats ruimen voor een kleine nieuwe openbare groenzone. Ook elders in de stad staan enkele onthardingsprojecten gepland.
The post Busstroken op Rameplein in Tielt ruimen plaats voor meer groen appeared first on KW.be.

Lees meer »