Dit zijn de kandidaat-Kraks van Nieuwpoort: bekijk het hier

De Krant van West-Vlaanderen gaat opnieuw op zoek naar de Krak van elke gemeente. Maak hier kennis met de kandidaten in Nieuwpoort.

Stem Ann Verheye tot Krak van Nieuwpoort

(foto IV) © Isabelle Vanhassel IV

Op 2 september nam Ann Verheye (64) afscheid van café Astra, na 33 jaar. In 1990 volgde ze er Roger Maes en Yvette Maurau op. Als echte Nieuwpoortse begon Ann haar carrière als zwembadredster in de Floreal. Dat was ze vier jaar. Daarna stapte ze in de horecawereld. In café Astra ontwikkelde ze een sterke band met de lokale bevolking én de vakantiegangers, door de opkomst van fietstoerisme. Voetbalclub VKNE Astra ‘90 en Wielertoeristen Club Nieuwpoort vonden er een thuis. “Ik ben echt blij met deze nominatie. Het is een prachtige afsluiter van een tijdperk en ik ervaar het als de kers op de taart van mijn carrière”, aldus Ann.

Stem Heleen Verdievel tot Krak van Nieuwpoort

(foto IV) © Isabelle Vanhassel IV

Heleen Verdievel (45), van theewinkel Thélene in de Franslaan, is niet alleen bezig met het verkopen van haar 170 soorten thee, maar zet zich ook in voor het verbeteren van de arbeidsomstandigheden voor theepluksters. Na een bezoek aan een plantage in Malawi (Oost-Afrika) waar ze zag dat vrouwen in erbarmelijke omstandigheden werken, startte ze een inzamelactie voor gesloten damesschoenen in goede staat. Volgend voorjaar wil ze de schoenen meesturen met een Belg die naar Malawi vertrekt. “De nominatie is super, maar ik ben vooral heel blij dat de schoenenactie een waar succes is waarmee ik heel veel mensen heel gelukkig kan maken.”

Stem Rowan Mommerency tot Krak van Nieuwpoort

(foto IV) © Isabelle Vanhassel IV

Als lid van Marathon Atletiek Club Westhoek (MACW) heeft hoogspringer Rowan Mommerency (16) bij de scholieren in augustus op het VK zilver behaald met een evenaring van zijn clubrecord (1,94 meter); een maand later haalde hij op het BK opnieuw zilver, nu met 1,91 meter. Rowan doet al sinds zijn zesde aan atletiek. “In het begin was het zoeken naar een leuke hobby, maar toen ik begon met atletiek, wist ik dat het voor mij was. Nu focus ik me al zo’n twee jaar op hoogspringen, mede dankzij mijn trainer Björn Ringoot, waardoor ik al goede prestaties heb neergezet. Ik vind het tof dat ik genomineerd ben. Ik had het niet verwacht.”

Stem Marc Coopman tot Krak van Nieuwpoort

© IV

Sinds 1984 werkt Marc Coopman (60) bij de Dienst Netheid. Sinds 1995 is hij vaandeldrager van de stad. Hij is ook al 23 jaar voetbalscheidsrechter. “Het is een eer om erkend te worden. Het houdt niet alleen verband met mijn individuele inzet, maar ook met het belang van het levend houden van onze geschiedenis.” Als vaandeldrager speelt Marc een cruciale rol in het herdenken van historische gebeurtenissen, met de hulde aan het Koning Albert I-monument als hoogtepunt. “De Groote Oorlog mag nooit vergeten worden. Dankzij herdenkingsplechtigheden houden we onze geschiedenis in ere. Ik ben blij dat de functie langs deze weg erkend wordt.”

Stem Katrien Claeys tot Krak van Nieuwpoort

(foto PM)

Katrien Claeys (61) heeft ruim dertig jaar als thuisverpleegster gewerkt. In april vorig jaar kreeg ze de diagnose longkanker, ondanks haar gezonde levensstijl en het feit dat ze nooit rookte. Als moeder van drie en oma van vier is ze een van de gezichten van de Prolong vzw-campagne, die het stigma rond longkanker wil doorbreken. “Ik ben echt verrast en blij met de nominatie. Het is bijzonder voor mij, om zo betrokken te zijn bij deze campagne, aangezien ik relatief recent naar Nieuwpoort ben verhuisd. Het is een eer om op deze manier bij te dragen aan bewustwording rond longkanker en te pleiten voor begrip en empathie.”

The post Dit zijn de kandidaat-Kraks van Nieuwpoort: bekijk het hier is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kortrijk Spurs stelt nog eens vier nieuwe youngsters voor

Eerder werd bekend gemaakt dat de youngsters Kobe Grymonprez, Matt Rotsaert, Flint Waleson, Tiemen Van Brussel en Jules Isebaert Kortrijk Spurs trouw blijven. Nu stellen de Spurs nog eens vier nieuwe jonge talenten voor die de club komen versterken.
The post Kortrijk Spurs stelt nog eens vier nieuwe youngsters voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brand in silo met metaalzaagsel in stelplaats MIVB

In de stelplaats Delta van de MIVB, in Oudergem, woedt momenteel een brand in een silo. Dat meldt de Brusselse brandweer. Voorlopig zou er geen sprake zijn van gewonden, maar 250 werknemers van de Brusselse openbaarvervoersmaatschappij werden wel geëvacueerd. De bluswerken zouden nog enige tijd in beslag nemen.

Lees meer »

IN BEELD. Laura Tesoro, Gustaph en Regi openen Q-Beach House en geven de aftrap voor tropische zomer

De Q-cocktails staan koud, het strand van Oostende wordt overspoeld door livemuziek en de Q-dj’s presenteren voortaan met de tenen in het zand en een zeebries door het haar. Het Q-Beach House heeft de deuren officieel geopend. Q-dj’s Jolien Roets, Vincent Fierens en Matthias Vandenbulcke gaven tijdens een feestelijke radioshow de aftrap voor een zomer die barst van de muzikale

Lees meer »

Familie schenkt Triptiek aan Sint-Pieterskerk van Emelgem: “Krijgt hier nu een ereplaats”

In de Sint-Pieterskerk prijkt voortaan een triptiek. “De familie Kemp schonk het kunstwerk aan de kerkfabriek en krijgt nu een ereplaats”, zegt de voorzitter van de Emelgemse kerkfabriek Luc Ghekiere. De kerk is dit jaar 50 jaar beschermd als monument. De schenking komt dus op een ideaal moment.
The post Familie schenkt Triptiek aan Sint-Pieterskerk van Emelgem: “Krijgt hier

Lees meer »

Voor het eerst in 36 jaar geen Belg in olympisch enkeltennis? Zizou Bergs moet rekenen op afzegger(s) voor plekje in Parijs 2024

Staat er deze zomer geen enkele Belg in het olympische enkelspel? Ons tennisland leeft in onzekerheid. Zizou Bergs staat wel op de drempel van Parijs 2024, maar heeft nog één afzegging van een andere tennisser nodig voor zijn doel. Hij wil niet liever dan deelnemen, maar dat bleek niet zo voor Elise Mertens: wat maakt het waarde-oordeel in tennis over

Lees meer »

Ook Zaventemse ondernemer wil voorzitter Open Vld worden: “We moeten eerst wat meer aan onszelf denken en onze welvaart heropbouwen”

Hij is onder andere voor minder Europese inmenging, tegen “hangmattoerisme en gediplomeerde doppers” en vindt dat de maatschappij het koningshuis niet integraal moet onderhouden. Na parlementslid Maurits Vande Reyde en Tineke Van hooland wil ook ondernemer Bruno Vermeeren uit Zaventem een gooi doen naar het voorzitterschap van Open Vld. Alleen zit hij als niet-lid nog met enkele praktische probleempjes: “Ik

Lees meer »

Basisschool De Verrekijker in Alveringem wint ‘Klushelden van Brico’: “Hoera, tienduizend euro aan renovatiemateriaal!”

Fantastisch nieuws uit vrije basisschool De Verrekijker in de Hoogstraat. De school heeft de wedstrijd Klushelden van Brico gewonnen, mag voor 10.000 euro aan werkmateriaal gaan kopen, en kan zo een verouderd paviljoen op de speelplaats renoveren. “Dit is een enorme meevaller”, zegt directeur Lynn Stekelorum.
The post Basisschool De Verrekijker in Alveringem wint ‘Klushelden van Brico’: “Hoera, tienduizend

Lees meer »

Luitenant Luc Dorme, de laatste van vijf brandweerman broers, gaat na 49 jaar op pensioen bij de brandweer

Na een loopbaan van maar liefst 49 (!) jaar neemt luitenant Luc Dorme uit de Emiel Huysstraat in Geluwe eind juli afscheid van het vrijwillig brandweerkorps. De postoverste werd zondagmorgen verrast door zijn collega’s. Met loeiende sirenes rukten ze om luitenant Luc op te pikken voor een niet-alledaagse oefening. Met dank aan de kinderen en kleinkinderen die slachtoffer speelden tijdens

Lees meer »

Twee keer prijs voor Wijndomein Ravenstein tijdens Gault&Millau Wine Awards: “Dit zal ongetwijfeld mensen naar ons domein in Kruiseke brengen”

Vergeet de Bourgogne en de Champagnestreek. Wie topwijnen wil scoren, hoeft daarvoor geen uren meer in de wagen te zitten. Wijndomein Ravenstein wist tijdens de Gault&Millau Wine Awards niet minder dan twee titels te bemachtigen. “We zijn het enige Vlaamse wijndomein dat twee awards wist te winnen”, klinkt het trots.
The post Twee keer prijs voor Wijndomein Ravenstein tijdens

Lees meer »