Dit zijn de kandidaat-Kraks van Moorslede: bekijk het hier

De Krant van West-Vlaanderen gaat opnieuw op zoek naar de Krak van elke gemeente. Maak hier kennis met de kandidaten in Moorslede.

Stem Beatrice Wyffels tot Krak van Moorslede

(foto JS) © jan_stragier ©2023 Jan Stragier

“Mijn man en ik hadden al meerdere malen Noord-Afrika bezocht en dat waren steeds fascinerende en confronterende reizen geweest. We wilden nu eens heel Afrika doorkruisen van het noorden naar het zuiden”, aldus Beatrice Wyffels (62). “Ik heb na deze lange fietsreis van 19.500 km wel een heel andere kijk op het continent Afrika en ook op de wereld. Het was voor mij zowel fysiek, maar ook psychisch een inspannende reis. Moeilijk te verwerken waren de armoede, kinderarbeid, ontbrekende educatie, fanatieke godsdiensten, povere gezondheidsfaciliteiten, volledig andere mentaliteit van leven en denkwijze. Maar de altijd vriendelijke mensen die ons en mij hielpen, zullen ons steeds bijblijven.”

Stem Roger Verleden tot Krak van Moorslede

(foto JS) © jan_stragier ©2022 Jan Stragier

Ook Rogers vader was kerkbaljuw en als oudste van acht kinderen mocht hij niet verder studeren maar in de voetsporen van zijn vader treden. “Voor één jaar zei ik”, aldus Roger Verleden (94). “Dat zijn er uiteindelijk 78 geworden. Na mijn eerste communie werd ik al misdienaar voor 7 jaar. Ook heb ik 53 jaar delfwerk gedaan en na mijn pensioen op 78-jarige leeftijd deed ik nog altijd het onderhoud van twee kerkhoven. De functie was voor mij heel belangrijk. Er waren vroeger drie priesters en dus 3 missen ‘s morgens. Een hele voormiddag in de kerk en in de namiddag op het kerkhof. Je leert op die manier ook goed de gemeente kennen.”

Stem Pieter Vanhaverbeke tot Krak van Moorslede

(foto JS) © jan_stragier ©2023 Jan Stragier

“Mijn jongste dochter speelt hockey. Er wordt beroep gedaan op de ouders om scheidsrechter te spelen en ik had wel interesse om dat te doen. Ondertussen is het mijn derde jaar als scheidsrechter”, vertelt Pieter Vanhaverbeke (39). “Ik werd dit jaar genomineerd voor een scheidsrechterswedstrijd. Voor elke sporttak werd er één iemand geselecteerd uit alle inzendingen. Ik was de gelukkige voor de hockeysport. Ik voelde mij vereerd en ik wist niet dat mijn vrouw mij had ingeschreven. Als ik mij engageer voor iets, zet ik mij 200% in. Voor mij is het vooral ontspanning en een uitlaatklep. En qualitytime met mijn jongste dochter.”

Stem Jean-Pierre Outtier tot Krak van Moorslede

(foto JS) © jan_stragier ©2023 Jan Stragier

“Ik ben vereerd, maar het gaat niet om mijzelf maar om wat ik kan betekenen”, aldus Jean-Pierre Outtier (66). “Met drie woorden die altijd mijn leven hebben getekend: respect, efficiënt, doeltreffend. De verhalen over oorlogen van mijn vader en grootvader helpen mij te verstaan wat die mensen meemaken. In 2018 waren we op reis in Oekraïne en werden we ontzettend vriendelijk ontvangen. Daarom zet ik mij in als vrijwilliger voor hen. We regelden fietsen, meubels, woonplaatsen… voor hen en ondertussen zijn er veel echte vrienden geworden. Als je blijft geloven in de beste wil van mensen, heb je de kans zaken te verbeteren. Alle lange tochten beginnen met een eerste stapje.”

Stem Hilde Dejonghe tot Krak van Moorslede

(foto JS) © jan_stragier ©2023 Jan Stragier

“De turnkriebels en liefde voor de sport begonnen al in mijn jonge jaren toen mijn broers trucjes deden in de tuin”, aldus Hilde Dejonghe (64). “Als klein meisje wilde ik dat natuurlijk ook nadoen. Mijn beide dochters turnden bij de club waar ik vele trainingen bijwoonde en zo werd ik gevraagd om te helpen. Ik werd lid van het oudercomité, daarna officieel jurylid, volgde een cursus en werd gediplomeerd trainer. Ik kreeg deels verantwoordelijkheid van de club, werd voorzitter en blijf trainster en jurylid. Genieten van elke dag en alle mooie momenten, klaarstaan om de jeugd te helpen bewegen en hun plezier zien, daarvan gaan mijn ogen blinken.”

The post Dit zijn de kandidaat-Kraks van Moorslede: bekijk het hier is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Hooggerechtshof geeft Donald Trump deels gelijk over presidentiële immuniteit

Donald Trump kan slechts deels aanspraak maken op presidentiële immuniteit. Dat heeft het Amerikaanse Hooggerechtshof maandag bekendgemaakt. En dat oordeel kan een impact hebben op zijn vervolging voor de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021. Het Hof stuurt de zaak terug naar de lagere rechtbank die moet uitmaken welke zaken wel en welke niet berecht mogen worden.

Lees meer »

KIJK. 4000 fans onthalen dolenthousiast ‘Familie’-cast voor première van epische seizoensfinale: “Of de bom ontploft?”

Meer dan 4.000 ‘Familie’-fans zakten donderdagavond af naar Kinepolis Antwerpen om als allereerste de grote seizoensfinale te bekijken. Onder een blakende zon konden ze vooraf de cast op de rode loper zien schitteren en met een beetje geluk zelfs een selfie scoren. Van Sandrine André (Veronique) en Caroline Maes (Mieke) tot Charlotte Sieben (Louise): de fans waren dolenthousiast om ze

Lees meer »

Charles De Ketelaere kan verschil niet meer maken in late invalbeurt: Rode Duivels uitgeschakeld op EK voetbal

De Rode Duivels zijn uitgeschakeld in de achtste finales op het EK voetbal in Duitsland. In de Merkur Spiel-Arena in Düsseldorf verloren de Belgen bij de laatste zestien met het kleinste verschil van Frankrijk: 0-1.
The post Charles De Ketelaere kan verschil niet meer maken in late invalbeurt: Rode Duivels uitgeschakeld op EK voetbal appeared first on KW.be.

Lees meer »

Trouwseizoen langs de Leieboorden in Kortrijk op gang getrapt: “Een uitgelezen locatie die tot de verbeelding spreekt”

Vrijdag 28 juni zijn de nieuwe sessies gestart om langs de Leieboorden in Kortrijk in het huwelijk te treden. En al meteen stonden er zes op het programma. Een van de zes koppels waren Céline en Dieter.
The post Trouwseizoen langs de Leieboorden in Kortrijk op gang getrapt: “Een uitgelezen locatie die tot de verbeelding spreekt” appeared first on

Lees meer »

Meer dan 210 kandidaten hebben zich teruggetrokken voor tweede ronde van Franse parlementsverkiezingen

Meer dan 210 kandidaten die zich hadden gekwalificeerd voor de tweede ronde van de presidentsverkiezingen in Frankrijk hebben zich teruggetrokken. Het gaat hoofdzakelijk om kandidaten van de linkse alliantie Nouveau Front populaire en van het kamp rond de Franse president Emmanuel Macron. Op die manier hopen ze om de kandidaten van het rechts-radicale Rassemblement National (RN) van een parlementszetel te

Lees meer »

Twee Nederlandse verdachten van verdrinkingsdood op Gentse Feesten verwezen naar correctionele rechtbank

De twee Nederlandse verdachten die betrokken waren bij de verdrinkingsdood van een bezoeker van de Gentse Feesten 2 jaar geleden moeten zich toch voor de correctionele rechtbank verantwoorden en niet voor het hof van assisen. De familie van het slachtoffer had de herkwalificatie naar doodslag gevraagd, waardoor de zaak voor het hof van assisen zou komen, maar daar ging de

Lees meer »

De Plattevissers uit Zwevegem mogen naar WK interclub in Slovenië

De Zwevegemse hengelclub De Plattevissers neemt deel aan het WK Interclub dat van maandag 22 tot en met zondag 28 juli in Slovenië plaatsvindt. Een 15-koppig team zal daar tien dagen aanwezig zijn, onder hen twee Roeselarenaars en één Ardooienaar.
The post De Plattevissers uit Zwevegem mogen naar WK interclub in Slovenië appeared first on KW.be.

Lees meer »

Beruchte tafelschuimer met voorliefde voor zware streekbieren daagt opnieuw niet op voor nieuw proces

Beruchte tafelschuimer Bart V. (46) uit Kortrijk daagde niet op voor een nieuw proces wegens flessentrekkerij in Kortrijk. Voor vier onbetaalde rekeningen in Kortrijk en Gent riskeert hij zes maanden celstraf en een boete van 4.000 euro.
The post Beruchte tafelschuimer met voorliefde voor zware streekbieren daagt opnieuw niet op voor nieuw proces appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE. “Torenhoog favoriet? Net daar ligt de valkuil”: Belgian Arrows zien onbekende Italianen als gevaarlijke klanten

Na de overrompelende zege tegen Nederland is Italië de volgende tegenstander van de Belgian Arrows in de World Cup of Darts. Ofwel: Dimitri Van den Bergh (PDC-8) en Kim Huybrechts (PDC-36) versus Michele Turetta (PDC-133) en Massimo Dalla Rosa (geen ranking), live vanaf 14u op VTM 2 en VTM GO. Van onderschatting is geen sprake. “Wij torenhoog favoriet? Dat is

Lees meer »

Vlak voor ‘Met vier in bed’ is Alex voor de vierde keer hervallen: “Het leven gaat gewoon verder”

In een nieuwe aflevering van ‘Met vier in bed’ vertrekken de B&B-uitbaters op een unieke treinreis in Landen, waar Jo samen met zijn vrouw Hilde Station Racour uitbaat. Gedurende het programma wordt Jo echter vergezeld door hartsvriendin Alex. Maar vlak voor hun deelname kreeg die laatste echter slecht nieuws. “Op 1 januari heeft ze mij verteld dat ze voor de

Lees meer »