Dit zijn de kandidaat-Kraks van Meulebeke: bekijk het hier

De Krant van West-Vlaanderen gaat opnieuw op zoek naar de Krak van elke gemeente. Maak hier kennis met de kandidaten in Meulebeke.

Stem Joris Veys tot Krak van Meulebeke

(foto Luc)

Joris Veys (67) kon na zijn studies aan de slag als boekhouder in de psychiatrische kliniek Sint-Jozef in Pittem en werkte er zich op tot administratief directeur. Het gemeenschapsgevoel heeft Joris niet enkel op de werkvloer opgestoken. Als jongere was hij reeds heel bedrijvig in de lokale KLJ-afdeling. In 1982 trad hij samen met Johan Vandewalle toe tot de Unizo-afdeling van Meulebeke. Hij ontpopte er zich in een mum van tijd tot de ideale secretaris, een functie die hij tot op de dag van vandaag nog steeds met veel inzet uitvoert. “Ik heb altijd gewerkt alsof het voor mezelf was, zowel in het beroeps- als in het verenigingsleven”, stelt hij.

Stem Joy Vanmellaerts tot Krak van Meulebeke

(foto Luc)

Joy Vanmellaerts (28) is in de ruime regio geen onbekende meer. Haar deelnames aan talrijke missverkiezingen en aan Bake Off Vlaanderen hebben haar een status van Bekende Vlaming gegeven. Joy volgde een opleiding voeding en verzorging aan het Sint-Jozefsinstituut in Tielt en deed er nog een jaar bejaardenzorg bij. In 2014 nam ze deel aan de Miss Coast-verkiezing en werd ze door de missmicrobe gebeten. “Verkiezingen als Miss België, Supermodel, Miss Elegance, Miss Fashion en Miss Tattoo volgden elkaar op. Ondertussen werkte ik in de horeca tot ik onlangs besliste om met Joy’s Bakery, gespecialiseerd in het bakken van cupcakes, als zelfstandige ondernemer van start te gaan.”

Stem Warre Vangheluwe tot Krak van Meulebeke

(foto Luc)

Warre Vangheluwe (22) groeide samen met zijn broers Robbe en Seppe op in de Elbestraat in Meulebeke. Na zijn lagereschooljaren trok hij voor twee jaar naar campus De Reynaert in Tielt en vervolgens voor vier jaar naar het VABI in Roeselare waar hij dierenzorg volgde. Samen met zijn broers was koersen de uitgelezen hobby. Hij startte op 7-jarige leeftijd bij de Tieltse Renners en maakte de voorbije seizoenen deel uit van het developmentteam van Soudal-Quick Step. Aan zijn rijk palmares voegde hij dit jaar twee prestigieuze wedstrijden: Gullegem Koerse en Omloop Mandel-Leie-Schelde. Hij tekende nu een contract tot en met 2025. “Nu gaat mijn droom echt in vervulling.

Stem Annick Duyck tot Krak van Meulebeke

(foto Luc)

Annick Duyck (48) is momenteel hoofdverpleegkundige (onder meer op de dienst oncologie) in het Sint-Andriesziekenhuis in Tielt. Naast haar veeleisende dagtaak is Annick ook nog medevoorzitter van de plaatselijke Markantafdeling. “Een vereniging die me veel energie schenkt”, zegt ze. Door haar inzet, samen met een dynamisch bestuur en medevoorzitter Lieselot Devriese, bloeit de vereniging met 141 leden als nooit tevoren. Annick is gehuwd met Frederick Verhoye. Amélie is hun 15-jarige dochter die bij Folle et Fou de pannen van het dak danst en waar Annick ervoor zorgt dat de dansers steeds mooi aangekleed en geschminkt op het podium verschijnen bij wedstrijden.

Stem Guido Devolder tot Krak van Meulebeke

(foto Luc)

Guido Devolder (68) is een bezige bij. De onderwijzer, al superactief binnen de plaatselijke Chiroafdeling, jeugdclub De Krulle en de lokale jeugdraad, werd voorzitter van de gemeentelijke feestcommissie en stond aan de wieg van vzw De Miere, de Bonte Berenfeesten en de ridderorde van de Grote Beer. Hij speelde bij de Jempi-Boys liefhebbersvoetbal en was betrokken bij een dozijn toneelstukken. Karel zet nog steeds zijn schouders onder de Bondswerking in Meulebeke. Guido is nu bijna 50 jaar actief bij zeehengelclub De Zalmvissers, zijn ultieme ontspanning. “Dit is allemaal mogelijk geweest dankzij de prachtige groepen medewerkers die er steeds waren en nog zijn.”

The post Dit zijn de kandidaat-Kraks van Meulebeke: bekijk het hier is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE ROEMENIË-NEDERLAND (18u). “Duidelijk dat alles véél beter moet”: na wanprestatie is druk op Oranje (en vooral Koeman) erg hoog

De Nederlanders plaatsten zich in een lastige poule met Frankrijk en Oostenrijk als derde voor de achtste finales op dit EK voetbal. Toch zal het verlies tegen de Oostenrijkers op de laatste speeldag voor een flinke deuk in het vertrouwen gezorgd hebben. Roemenië verraste dan weer vriend en vijand door als groepswinnaar uit de poule van de Rode Duivels te

Lees meer »

Dit zijn de populairste mannen- en vrouwennamen in jouw gemeente

Olivia en Noah waren ook vorig jaar de populairste voornamen in Vlaanderen. Dat blijkt uit cijfers van Statbel. Bij de meisjes staat Olivia al vijf jaar onafgebroken aan de leiding. Emma staat op twee, Louise op drie. Noah is sinds 2020 de populairste jongensnaam, gevolgd door Arthur en Liam. Bij de familienamen komen Peeters, Janssens en Maes het meest voor.

Lees meer »

Florence (31) en Dries (32) openen ZAELIG Hotel in Knokke-Heist na totaalrenovatie: “Enkel buitenmuren bleven staan”

Na maandenlang hard zwoegen openen Florence Depauw (31) en Dries Quintens (32) de deuren van ZAELIG Hotel in Westkapelle. Na een totaalrenovatie is het oude hotel niet meer te herkennen. Deze week ontvangt het koppel de eerste gasten. En ja, zij kunnen zelfs een plonsje wagen in het zwembad.
The post Florence (31) en Dries (32) openen ZAELIG Hotel

Lees meer »

SMUS organiseert jaarlijkse open air ‘Club Sudato’ onder R8-brug

De Kortrijkse vzw SMUS, opgericht door Winok Hanssens (23), Tore Devos (27) en Arthur Van Mol (27), organiseert op 5 en 6 juli hun jaarlijkse open air ‘Club Sudato’ aan de Dumolinlaan onder de R8-brug. Bestel je tickets via sudato.club.
The post SMUS organiseert jaarlijkse open air ‘Club Sudato’ onder R8-brug appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlak voor ‘Met vier in bed’ is Alex voor de vierde keer hervallen: “Het leven gaat gewoon verder”

In een nieuwe aflevering van ‘Met vier in bed’ vertrekken de B&B-uitbaters op een unieke treinreis in Landen, waar Jo samen met zijn vrouw Hilde Station Racour uitbaat. Gedurende het programma wordt Jo echter vergezeld door hartsvriendin Alex. Maar vlak voor hun deelname kreeg die laatste echter slecht nieuws. “Op 1 januari heeft ze mij verteld dat ze voor de

Lees meer »

Drie West-Vlamingen in de finale van het concours ‘Eerste Kok van België 2025’

De finale van de prestigieuze meesterschapswedstrijd ‘Eerste Kok van België 2025’ vindt plaats op zondag 17 november in Horeca Expo in Gent. De leesjury van Club Prosper Montagné selecteerde op basis van een recept met gerijpte varkensrug en kool vijf finalisten, waaronder drie West-Vlamingen: Neal Descheemaecker (32) die souschef is van restaurant Boury in Roeselare, chef-eigenaar Cédric Sorton (44) van

Lees meer »

Boete dreigt voor artsen die te veel antibiotica voorschrijven

Alle huisartsen die de afgelopen vijf jaar antibiotica hebben voorgeschreven, kregen deze week een brief van de ziekteverzekering (Riziv) in de brievenbus. Daarin staat hoe vaak ze de medicijnen hebben voorgeschreven, en of ze zich daarmee aan de richtlijnen hebben gehouden, zo staat vandaag in ‘De Standaard’.

Lees meer »

Zaak tegen Sven Pichal op 9 juli ingeleid voor de rechtbank

De zaak tegen ex-radiopresentator Sven Pichal over beelden van seksueel kindermisbruik zal op dinsdag 9 juli van start gaan voor de correctionele rechtbank van Antwerpen. Die dag vindt er een inleidende zitting plaats, waar in samenspraak met alle partijen een datum wordt geprikt voor de behandeling van het dossier. Pichal wordt vervolgd voor het bezit en de verspreiding van beelden

Lees meer »

Tiener urenlang mishandeld en vernederd tijdens “horrornacht”: “Hij moest op zijn knieën zitten, waarna ze op hem urineerden”

Nadat hij de instelling ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen zijn toevlucht in het appartement van Bruggeling Dylan D. (18). Daar wachtten het slachtoffer urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij zelfs op hem geürineerd werd. Toen D. en zijn kompaan ermee dreigden de jongen aan een steen in de vaart te gooien, brachten de buren redding. “Het was totale horror”, stelde

Lees meer »

Spotify verwijdert pro-Russische artiesten – Washington kondigt nieuw militair hulppakket van 2,3 miljard dollar aan voor Oekraïne

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Lees hier de ontwikkelingen van dinsdag 2 juli terug.

Lees meer »