Dit zijn de kandidaat-Kraks van Menen: bekijk het hier

De Krant van West-Vlaanderen gaat opnieuw op zoek naar de Krak van elke gemeente. Maak hier kennis met de kandidaten in Menen.

Stem Sunny Kumar tot Krak van Menen

(foto RB)

Menenaar Sunny Kumar (34) werd op zaterdag 4 maart gekroond tot keizer carnaval in het Meense stadhuis. Sunny I is zo de jongste keizer carnaval in het land. “In 2006 kreeg ik de carnavalmicrobe te pakken. Een goede vriendin van me zat in een Meense carnavalsvereniging en ik geraakte zo verkocht. Het was wel nog wachten tot 2011 vooraleer ik voor het eerst meedeed aan de verkiezing”, legt Sunny uit. En het was meteen prijs. Later deed hij dat kunstje nog eens over en in 2018 werd hij zelf verkozen tot prins carnaval van West-Vlaanderen. “Ik ben bekend in Groot-Menen en wil aantonen dat de stad wel degelijk nog leeft”, reageert hij op zijn nominatie.

Stem Kjenta Vanden Bussche tot Krak van Menen

(foto CLL)

Een 21-jarige, hippe en frisse verschijning die het hart op de tong heeft. Geen betere manier om Kjenta Vanden Bussche te omschrijven. De studente liet afgelopen jaar haar stem horen toen ze, op weg naar het ziekenhuis, gehinderd werd. Als slechtziende maakt ze gebruik van glijlijnen in het straatbeeld. Helaas gaat niet iedereen daar zo respectvol mee om. Deze Krak-kandidate brak daarom een lans en vroeg om meer respect en begrip voor blinden en slechtzienden. Haar video over haar wandeling naar het ziekenhuis ging in geen tijd viraal. “We zijn slechtziend of blind, we zijn geen aliens. Het enige wat we willen is een beetje begrip!”

Stem Alexandre Traïkos tot Krak van Menen

Achtergronden en objecten 8 PD OS8118
Wolken en hemel
Fonds et objets 8 PD OS8118
Nuages et ciel

De Meense Grote Markt heeft er sinds eind april een trekpleister bij. Op de plek waar vroeger Café ’t Postje werd uitgebaat vind je sinds kort boEgie woEgie: een kunst- en cultuurhuis dat ook een bar heeft. De voorzitter van deze non-profitorganisatie is wereldburger, maar vooral Menenaar, Alexandre Traïkos (29). Hij kan rekenen op een team van zo’n 70 vrijwilligers, “maar er zijn er nog altijd meer welkom”, geeft hij aan. “Het is de bedoeling dat je in boEgie woEgie kan ontdekken: nieuwe mensen, nummers en inzichten. Hou onze Facebook- en Instagrampagina zeker in de gaten voor komende evenementen”, aldus Traïkos.

Stem Jacques Dufourmont tot Krak van Menen

(foto CLL)

Rekkemnaar Jacques Dufourmont (66) is het schoolvoorbeeld van discretie en toch is hij niet uit het culturele weefsel van de stad weg te denken. Als een ware encyclopedie van de lokale geschiedenis speelde hij een cruciale rol bij het opzoekwerk rond de struikelstenen. Gepassioneerd door cultuur is hij ook de drijvende kracht tijdens de wedersamenstellingen die de Breugelfeesten maken tot wat ze zijn. Hoewel hij ondertussen zijn tienerjaren al lang achter zich heeft gelaten, blijft hij jong van geest en kan hij de jeugd prikkelen voor geschiedenis. “Wie zijn geschiedenis niet kent, is gedoemd die te herhalen!”, geeft hij aan.

Stem Slash Depover tot Krak van Menen

(foto CB)

Slash Depover (28) is van bij zijn geboorte slechtziend, maar dat houdt hem niet tegen om als mooimaker zwerfvuil op te ruimen in zijn eigen buurt. “Glimmende blikjes kan ik goed zien liggen, maar als slechtziende is het moeilijk om niet in irritante hondendrollen te stappen”, zei hij begin dit jaar in onze krant. “Ondertussen zocht ik vrijwilligerswerk dat beter bij mij past. Ik help in de keuken van een bioboerderij en speel piano voor de bewoners van woonzorgcentra. Ik ga in een leefgroep schaken met mindervalide mensen en in de bibliotheek neem ik deel aan de babbels voor anderstaligen. Anderen helpen is voor mij een manier om mezelf verder te ontwikkelen”, aldus Slash.

The post Dit zijn de kandidaat-Kraks van Menen: bekijk het hier is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Khattabi: “België heeft deadline voor indienen klimaatplan gemist door Vlaanderen”

België heeft zijn definitief klimaatplan niet tijdig kunnen indienen bij de Europese Commissie. Dat meldt ontslagnemend minister Zakia Khattabi (Ecolo) dinsdag. Ons land kon de deadline niet halen omdat Vlaanderen pas na de vorming van een nieuwe Vlaamse regering met zijn deelplan komt. Heel opzienbarend is het uitstel niet: slecht 4 van de 27 lidstaten waren op tijd met hun

Lees meer »

Jani Peiren verkeert in supervorm

Jani Peiren, een 24-jarige militair, is in topvorm. Nadat hij vorige week maandag in het Oost-Vlaamse Ursel een avondwedstrijd bij de elite 2 solo won, kroonde hij zich zondag in Lierde tot Belgisch kampioen bij de elite 3.
The post Jani Peiren verkeert in supervorm appeared first on KW.be.

Lees meer »

Reconstructie van moord op Maria duurt twee uur, toch blijven er onduidelijkheden: “Enkele cruciale elementen van die fatale nacht herinnert Ali zich niet”

De Mechelse onderzoeksrechter heeft maandag een reconstructie gehouden van de moord op de 43-jarige Maria G. Zij werd in haar appartement in Beerzel met messteken om het leven gebracht door haar echtgenoot Ali G. (62). De man reageerde emotioneel tijdens de reconstructie en hij herinnerde zich ook niet alles van die fatale nacht.

Lees meer »

Stadion Eendracht Aalst is veranderd in complete wildernis: “Je maakt mij niet wijs dat dit van vorige week is”

Het zal nog een tijdje duren voor het Pierre Cornelisstadion weer in zijn oude glorie hersteld zal zijn. Het complex is volledig verloederd achtergelaten. Het veld heeft al een tijdje geen grasmaaier meer gezien, het gras staat tot op kniehoogte. Binnen is de kleedkamer bezaaid met pizzadozen en staan er lege flesjes drank lukraak verspreid over zowat elke ruimte. Een

Lees meer »

Biden keldert in de peilingen volgens gelekt memo Democraten

Joe Bidens kansen bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november zijn gekelderd, aldus Bloomberg, dat zich baseert op de nieuwssite ‘Puck’. Biden loopt ook voor het eerst achter op vicepresident Kamala Harris. Ook de Democraten Pete Buttigieg, minister van Transport, Gretchen Whitmer, gouverneur van Michigan, en Gavin Newsom, gouverneur van Californië, scoren beter dan Biden.

Lees meer »

Wie is dé nieuwe, geheimzinnige Britse premier? “Mijn achtergrond is op geen enkele manier geprivilegieerd”

Een stijvere bovenlip kan hij niet houden. Evenmin kan zijn naam nóg doordeweekser klinken. “Een saaie dossiervreter”, menen zijn tegenstanders. “De rustige vastheid”, volgens zijn aanhangers. Toch boekte Keir Starmer (61) een monsterzege in de Britse verkiezingen en is hij als premier voortaan de machtigste man van het Verenigd Koninkrijk. Wie schuilt er écht achter dat wandelende maatpak?

Lees meer »

Mbappé en Deschamps niet gerust in Franse zege tegen Rode Duivels: “Ons niveau moet omhoog, anders gaan we naar huis”

“België is een heel sterke ploeg.” Van arrogantie of onderschatting geen sprake bij Frankrijk, daags voor de clash met de Rode Duivels. Bondscoach Didier Deschamps en sterspeler Kylian Mbappé namen het woord in Düsseldorf en stelden dat Les Bleus dringend hun niveau moeten opkrikken. “Dat we tweede werden in de groep, was een wake-up call.”

Lees meer »

Gratis familiefestival ‘Loppem Leeft!’ in augustus: “Drie dagen vol sfeer en gezelligheid”

Op 9, 10, 11 augustus vindt Loppem Leeft! plaats aan het Kasteel van Loppem, een gloednieuw en gratis familiefestival. Headliner is Mama’s Jasje op zaterdag. “Op vrijdag starten we met een Back to the 80’s party en op zondag is er een uniek klassiek concert van Patrick Hamilton met orkest.”
The post Gratis familiefestival ‘Loppem Leeft!’ in augustus: “Drie

Lees meer »