Dit zijn de kandidaat-Kraks van Lendelede: bekijk het hier

De Krant van West-Vlaanderen gaat opnieuw op zoek naar de Krak van elke gemeente. Maak hier kennis met de kandidaten in Lendelede.

Stem Lars Montegnies tot Krak van Lendelede

(foto Frank) © Frank Meurisse Frank Meurisse

Lars Montegnies is met zijn 18 jaar de jongste professionele sporter van Lendelede. Hij tekende recent een profcontract bij Anderlecht waar hij nu bij de RSCA Futures speelt. Lars ademt voetbal al sinds hij 5 jaar was. Hij sloot aan bij KFC Lendelede, speelde nadien 3 jaar bij SV Roeselare en maakte dan de overstap naar KV Kortrijk waar hij in het begin van het huidig seizoen mocht meetrainen met het eerste elftal en ook enkele keren mocht meespelen. Tot Anderlecht aan de deur stond en hem op zijn 17de een profcontract voorstelde. “Als je zo’n aanbod krijgt, moet je dat volgens mij aannemen”, zegt Lars. “Ondertussen werd ik ook al geselecteerd voor de Rode Duivels U19.”

Stem Mia Fournier tot Krak van Lendelede

(foto Frank) © Frank Meurisse Frank Meurisse

Mia Fournier (66) uit de Manpadstraat is een superactieve en sociale vrouw. Ze is actief als vrijwilliger in diverse projecten. “Dag en nacht zouden voor mij iets langer dan 24 uur moeten duren”, zegt Mia. Mia gaf les in verschillende scholen, was pedagogich ICT-coördinator in twee schoolgemeenschappen. Ze ging in juli 2017 met pensioen. Waar ze allemaal mee bezig is: familiegeschiedenis uitzoeken, brieven van soldaten uit WO I digitaliseren in Flanders Fields Museum, huiswerkbegeleiding anderstaligen, secretaris van de vzw Anak Bangsa Indonesia die een opvangcentrum voor tien weeskinderen oprichtte, steun voor de heropbouw van een gezondheidscentrum in Senegal…

Stem Dries De Zaeytijd tot Krak van Lendelede

(foto Frank) © Frank Meurisse Frank Meurisse

Historicus Dries De Zaeytijd (41) uit de Kortrijkestraat, winnaar van de Cultuurtrofee 2022, is een van de vijf Krak-genomineerden. Voor zijn recent boek over een Roeselaarse veloschoenmakerij, maar ook voor zijn belangeloze inzet voor de lokale Fietsersbond. “Ik werk als wetenschappelijk medewerker in het Wielermuseum Koers in Roeselare, waar ik historisch onderzoek doe naar de koers en via nationale en internationale contacten met de wielerwereld de museumcollectie probeer uit te breiden.” Zijn passie voor de fiets deelt hij met de Lendeledenaren. “Ik ben medestichter van de Fietsersbond die het ‘Fietsbusproject’ opstartte om kinderen veilig van en naar school te begeleiden.”

Stem Jarno Dewulf tot Krak van Lendelede

(foto Frank) © Frank Meurisse Frank Meurisse

Topjudoka Jarno Dewulf (22) uit de Hulstemolenstraat bouwt al van zijn 6 jaar aan een judocarrière met tal van nationale en internationale successen. Nu is hij als senior nog bij de besten van het land, ook al moet hij judo combineren met een job als zelfstandig tuinaannemer. “Ik zou graag meer tijd vrijmaken voor mijn judotrainingen, maar als zelfstandige kan dat niet. Tenzij ik voldoende geld zou verdienen met judo en dan misschien wel zou kunnen gaan trainen bij de nationale selectie in Antwerpen”, zegt hij.

Jarno bereikte in zijn judocarrière nationale titels en tal van ereplaatsen op Europese tornooien én recent nog een Vlaamse en een Belgische titel bij de seniores.

Stem Kimberly Cottignies tot Krak van Lendelede

(foto Frank) © Frank Meurisse Frank Meurisse

Kimberly Cottignies (41) wilde als kind al een eigen snoepwinkel en maakte die droom twee jaar geleden waar. Dankzij haar ondernemersgeest en creativiteit én haar gezin dat pal achter haar idee stond. Wat begon met onlineshop De Spekke en is nu ook een fysieke winkel. “We zijn begin 2021 in de coronaperiode online met De Spekke gestart omdat ik mensen kleine gelukjes wou bieden”, zegt ze. Sinds maart van dit jaar is er ook een fysieke winkel. Kimberly is niet alleen een sterke ondernemer, ze veroverde ook haar plaats in de gemeente. De Roefelaars waren welkom in de winkel en als er een evenement georganiseerd wordt in Lendelede is De Spekke van de partij.

The post Dit zijn de kandidaat-Kraks van Lendelede: bekijk het hier is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Ik ben nogal chaotisch, dus ik moet me goed voorbereiden”: zo brengen onze BV’s hun vakantie door (deel 2)

Vakantie, dat staat voor veel mensen gelijk aan zon, zee en strand. Maar wat zijn de vakantieplannen van onze BV’s? Hoe proberen ze te ontspannen na een druk jaar? Onder meer Dimitri Vegas, Tanja Dexters en Zita Wauters verklappen hun ultieme vakantietips. “Verschillende plekken van de wereld zien en er niet zelf voor betalen … Dat is het voordeel aan

Lees meer »

Bouw nieuwe sporthal is opnieuw opgenomen in meerjarenplanning Pittem: “Nu is duidelijk dat we financieel gezond zijn om dit aan te kunnen”

De bouw van een nieuwe sporthal staat opnieuw op de planning in Pittem. In mei 2022 werd het project – goed voor een investering van 4 à 6 miljoen euro – in de koelkast gezet omwille van de onzekere financiële vooruitzichten. Vorige maand bleek echter dat Pittem 3,5 miljoen euro meer over had dan verwacht, waardoor de plannen nu dus

Lees meer »

Juf Rita met pensioen na 45 jaar Sint-Lodewijksschool in Konterdam: “Het is een roeping, dan hou je dit makkelijk vol”

Volgende maand wordt juf Rita Bourgeois 65 jaar, tijd om met pensioen te gaan na een carrière van 45 jaar als leerkracht in de Sint-Lodewijksschool. Al die jaren stond ze met plezier voor de klas, waar de kinderen haar oogappels waren.
The post Juf Rita met pensioen na 45 jaar Sint-Lodewijksschool in Konterdam: “Het is een roeping, dan hou

Lees meer »

“Mijn boodschap? Grijp je kans om geschiedenis te schrijven!”: Marc Degryse vindt dat Rode Duivels er vol in moeten geloven

Binnen minder dan twee uur start Frankrijk-België en onze analist Marc Degryse neemt in een nieuwe ‘Deviltime’-Q&A’ nog even de tijd om vragen van de HLN-lezers te beantwoorden. Welke indruk maakt bondscoach Domenico Tedesco tijdens het toernooi op hem? Welke spelers zou hij aanduiden om een strafschop te nemen in een eventuele penaltyreeks? En welke Rode Duivels zijn tot nu

Lees meer »

Yves Ngabu verdedigt met bravoure zijn IBO-wereldtitel; tegenstander Martinez geeft er in zevende ronde de brui aan

Yves Ngabu (35) heeft met verve zjin IBO-wereldtitel bij de cruisergewichten verdedigd, uitdager Kevin Martinez (24) was in de zesde ronde tegen het canvas gegaan en besloot niet meer aan te treden in de zevende ronde. De juryleden kenden alle drie het maximum van de punten toe aan de Roeselarenaar, al was dat door de opgave van Martinez nog van

Lees meer »

Zeker 27 mensen doodgedrukt bij religieus festival in noorden van India

Bij een druk bijgewoonde religieuze bijeenkomst in de noordelijke Indiase staat Uttar Pradesh zijn volgens de hulpdiensten zeker 27 mensen verpletterd. Gevreesd wordt dat het dodental nog verder oploopt, want “er komen nog steeds lichamen binnen” volgens de gezondheidsdienst bij het Franse persbureau ‘AFP’. De politie had het bij persbureau ‘Reuters’ zelfs over zo’n zestig doden.

Lees meer »