Dit zijn de kandidaat-Kraks van Ledegem: bekijk het hier

De Krant van West-Vlaanderen gaat opnieuw op zoek naar de Krak van elke gemeente. Maak hier kennis met de kandidaten in Ledegem.

Stem Magina Verstraete tot Krak van Ledegem

(foto JS) © jan_stragier ©2023 Jan Stragier

“In maart 2020 begon ik met voedselbedeling in Groot-Ledegem”, vertelt Magina Verstraete (52), oprichtster van ‘t Free Shopke. “Dat startte aanvankelijk van bij mij thuis, met een Facebookgroepje van tien à vijftien gezinnen. Toen we na verloop van tijd aan dertig gezinnen zaten, verhuisden we de voedselbedeling naar de hangar van een buurman. Er is enorm veel armoede onder ons eigen volk en daar voel je toch een zekere onmacht bij. Door omstandigheden krijgen mensen het soms moeilijk. Zien hoe je bijvoorbeeld door ziekte laag kan vallen, dat raakt me. Ik vraag dan ook: help ons helpen. Elke kleine bijdrage tovert immers een glimlach op iemands gezicht.”

Stem Reginald Vermeersch tot Krak van Ledegem

(foto JS) © jan_stragier ©2023 Jan Stragier

Meer dan 45 jaar was Reginald Vermeersch (66) actief bij de ambulancedienst. “Ik ben gestart als stagiair brandweerman en ambulancier in 1978. Zo’n 25 jaar geleden werd ik verantwoordelijke voor de ambulancedienst Ledegem, maar sinds 1 oktober ben ik met brandweerpensioen. Verantwoordelijk zijn voor onze dienst 100 was geen eenvoudige opdracht, maar ik haalde er wel veel voldoening uit. Als hulpverlener blijf ik het nog steeds een van de mooiste uitdagingen vinden om vrijwillige brandweerman of ambulancier te mogen zijn.” Reginals zegt dankbaar en trots te zijn dat hij al die tijd deel kon uitmaken van een prachtig korps met veel toffe collega’s.

Stem Arne Lips tot Krak van Ledegem

(foto JS) © jan_stragier ©2023 Jan Stragier

Arne Lips (28) is piloot sinds 2013 en doet al zijn hele leven aan ballonvaren. “Mijn pa is piloot en heeft zijn eigen ballonbedrijf, Ballonteam Lips. Van kinds af wilde ik daarom ook piloot worden.” Arne haalde de eerste plaats op het grootste ballonevent van Europa in 2023 en versloeg zo meer dan 400 deelnemers. “Omdat de wedstrijd tijdens de vakantie plaatsvond en ik met vrienden deelnam, was het eigenlijk heel relaxt. Maar zodra we goed gestart waren, was er steeds meer focus. Om op het einde van de week op het podium te staan samen met enkele andere toppers maakte me wel blij. Dat was het resultaat van een sterk team: winnen doe je niet alleen in het ballonvaren.

Stem Frank Desseyn tot Krak van Ledegem

(foto RV) © jan_stragier ©2023 Jan Stragier

Frank Desseyn (57) werd in 2000 lid van Gezinssport en werd later afgevaardigde bij de vergaderingen van Gezinsbond. Sinds 2005 is hij voorzitter van Gezinssport en sinds 2018 ook voorzitter van Gezinsbond. “Als voorzitter bereid en leid ik de vergaderingen en coördineer ik de activiteiten. Daarbij is het belangrijk om iedereen te laten meedenken, de verantwoordelijkheid te verdelen en om werkgroepen te maken zodat iedereen zich belangrijk voelt. Het geeft me veel voldoening als de andere bestuursleden enthousiast zijn om te werken in de vereniging. Mensen, vrienden en familieleden samenbrengen en plezier laten beleven op de activiteiten vind ik belangrijk.

Stem Barbara Desmet tot Krak van Ledegem

(foto RV) © jan_stragier ©2023 Jan Stragier

“18 jaar geleden startte ik als onthaalmoeder door mijn liefde voor kinderen”, vertelt Barbara Babs Desmet (45). Doorheen de jaren kwam er af en toe een pand vrij in de Kasteelstraat, waardoor ze nu vijf locaties heeft. “Mijn levenswerk is zo goed als voltooid, maar zeg nooit nooit. Het blijft kriebelen. Dankzij een sterk team van 20 medewerkers kunnen we nu 70 naschoolse kindjes, 50 peuters en 34 baby’s opvangen. De organisatie van dat alles is heel druk en zwaar, maar ik blijf het volhouden door de liefde van en voor de kinderen. Het brengt me levenskracht en -vreugde. Kinderen zijn mijn leven. Ik zorg voor elk kind alsof het van mij is. Hun glimlachjes zijn onbetaalbaar.”

The post Dit zijn de kandidaat-Kraks van Ledegem: bekijk het hier is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Hoe Taylor Swift werd meegesleurd in vete tussen prins William en prins Harry: “Ze heeft Meghan Markle afgewimpeld”

Prins William verraste het Britse volk door een ‘casual’ selfie met internationale popster Taylor Swift te delen op zijn sociale media. Hij woonde haar concert bij samen met zijn twee oudste kinderen, en danste erop los. Vanuit het kamp van Harry en Meghan wordt er met de ogen gerold: “William probeert hen te kopiëren”, klinkt het. Maar daar gaat niet

Lees meer »

Internationale drugsbende ontmanteld na grootschalige inval in Peterbos: “Zo’n bende zit in alle soorten van criminaliteit, zolang het maar opbrengt”

De tentakels van de drugsmaffia uit Marseille reiken tot in onze hoofdstad. Dat werd gisteren duidelijk na een grootschalige operatie van de federale gerechtelijke politie, waarbij het hoofdkwartier van een drugsbende in de beruchte Peterboswijk werd ontmanteld. De bende had de ambitie om de baas van Brussel te worden, met behulp van hun ‘heilige drievuldigheid’: afrekeningen, martelingen en ontvoeringen.

Lees meer »

Twee jaar cel voor gewapende overval op nachtwinkel

Een 43-jarige man uit Oudenburg is door de Brugse correctionele rechtbank veroordeeld tot twee jaar effectieve gevangenisstraf voor een gewapende overval. Bjorn I. maakte de inhoud van de kassa buit in een nachtwinkel in Zandvoorde.
The post Twee jaar cel voor gewapende overval op nachtwinkel appeared first on KW.be.

Lees meer »

“In mijn rug kan geen mes meer bij, het is nu al een vogelpiekbord”: burgemeester Dedecker reageert fel op uitspraak Marc Descheemaecker

In een recente mediastorm heeft burgemeester Jean-Marie Dedecker krachtig gereageerd op de uitspraken van Marc Descheemaecker, die beweerde dat het schepencollege van Middelkerke meer leek op een komische serie dan op een serieuze bestuursploeg.
The post “In mijn rug kan geen mes meer bij, het is nu al een vogelpiekbord”: burgemeester Dedecker reageert fel op uitspraak Marc Descheemaecker appeared

Lees meer »

Aartsbisschoppen schuldig aan discriminatie nadat ze zus van Chris Dusauchoit niet laten deelnemen aan diakenopleiding: “Dit is historisch”

De burgerlijke rechtbank in Mechelen heeft zich vanmiddag uitgesproken over de zaak van Veer Dusauchoit (62), zus van Chris Dusauchoit, tegen de Kerk. De vrouw uit Herent wilde een opleiding tot diaken volgen, maar werd tot twee keer toe geweigerd door aartsbisschoppen Jozef De Kesel en Luc Terlinden. “Discriminatie”, vindt de rechtbank nu, die ook benadrukt dat het met deze

Lees meer »

“Ik heb mijn kleindochter al vijftien jaar niet meer gezien”: mama van Yasmine over het verdriet en verlies dat haar blijft kwellen

Voor Walter (86) en Anita Rens (83) is het vandaag geen dag als alle andere. Het is precies 15 jaar geleden dat hun jongste dochter Hilde, zoals zangeres Yasmine echt heette, uit het leven stapte. De tijd heelt beslist niet alle wonden. “Over Hilde praten blijft erg emotioneel. Ik ben daar dan dagen niet goed van”, laat Anita ons weten.

Lees meer »