Dit zijn de kandidaat-Kraks van Kortemark: bekijk het hier

De Krant van West-Vlaanderen gaat opnieuw op zoek naar de Krak van elke gemeente. Maak hier kennis met de kandidaten in Kortemark.

Stem Valentijn Notenbaert tot Krak van Kortemark

(foto JD)

Valentijn Notenbaert (26) woont langs de Amersveldestraat in Kortemark en studeerde dierzorg aan de Vabi in Roeselare. Hij is slager bij Colruyt, maar een groot pak van zijn vrije tijd brengt hij door in het opvangcentrum voor reptielen en andere diertjes in Ichtegem. “Ik ben begonnen als verzorger, maar nu hou ik me vooral bezig met workshops geven. Zo trek ik naar scholen, rusthuizen, speelpleinwerkingen of kampen. Momenteel zijn we een oude stal naast het opvangcentrum aan het verbouwen, zodat we onze reptielen in de toekomst kunnen tonen aan het grote publiek. Maar er is nog heel wat werk aan de winkel. Gelukkig werd ik nog maar één keer gebeten.”

Stem Jan Kimpe tot Krak van Kortemark

(foto JDK)

Jan Kimpe (45) is één van de drijvende krachten achter de tweejaarlijkse Toogmarathon in de gemeente. Hij woont met zijn echtgenote Ann Desnyder en kinderen Jens en Femke in de Spondestraat in Handzame en werkt bij Roularta. “Ik ben bestuurslid van Kortemark Komt Op Tegen Kanker en gaf vorige editie de fakkel door aan mijn zoon Jens. Na vijf edities 24 uur zelf in de kooi te hebben gezeten, werk ik vanaf nu achter de schermen.” En daar is hij bekend als duivel-doet-al. Eind juni dit jaar scoorden ze met de Toogmarathon maar liefst 120.000 euro voor het goede doel. Daarnaast is Jan ook actief in voetbalclub Scoutaboe en is hij een fervent supporter van Blauw-Zwart.

Stem Jean-Paul Van Henis tot Krak van Kortemark

(foto JDK)

“Sinds 1972 was ik te vinden in het restaurant dat mijn moeder Simonne opstartte in 1972 en in 1988 namen mijn vrouw en ik restaurant Nele over”, aldus Jean-Paul Van Henis (62). Hij is gehuwd met Mieke Vanderschaeghe, die ook mee in de zaak staat. Het iconische familierestaurant, waar vroeger ook nog een frituur bij was, moet na 52 jaar de deuren sluiten. De zaak wordt verkocht en appartementen komen in de plaats van het restaurant waar elke Kortemarkenaar wel al eens ging tafelen. Jean-Paul serveerde in die vijf decennia steeds verse handgesneden frietjes. De mosselen met Spaanse kruiden lokten klanten van heinde en ver naar het Stationsplein.

Stem Liesje Berteloot tot Krak van Kortemark

(foto JD)

Ooit waren de Ruyterhoekfeesten voor de bewoners van de Ruyterhoekstraat en de Klerkenstraat een begrip in Zarren. Mooie tradities verdwijnen vaak, maar keren soms ook terug. Vier koppels lieten in 2023 een frisse wind door de Ruyterhoek waaien en namen de laatste dag van de Zarrense kermis voor hun rekening. De nieuwe vereniging werd de Ruyterhoekvrienden gedoopt en wil van de Ruyterhoek, waartoe een zeventigtal huizen behoren, opnieuw een warme gemeenschap maken. “We willen de buurt nog dichter bij elkaar brengen door het organiseren van een nieuwjaarsdrink, een zomerdrink en allerhande activiteiten”, aldus Liesje Berteloot (44). (JD)

Stem Nick Beernaert tot Krak van Kortemark

(foto JD)

The voice van Kortemark Nick Beernaert (51) is een muzikale duizendpoot. Hij woont met vrouw en kinderen in de Pastoor D. Vanhautestraat in Edewalle en werkt bij Orbo. Zijn echte thuis is het podium, want hij schitterde niet alleen in de The Voice 2019, maar hij kruipt regelmatig ook in de huid van Bono in U2be, de Vlaamse U2-tributeband, die in Vlaanderen en Nederland regelmatig op het podium staat. Daarnaast brengt hij ook al jaren Nederlandstalige muziek uit onder zijn eigen naam. Eind november ging Nick in het Entrepot in Brugge in première met zijn nieuwe coverband U-NICK. “Ik had dit nooit verwacht. De nominatie alleen al vind ik een eer.”

The post Dit zijn de kandidaat-Kraks van Kortemark: bekijk het hier is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Is het aandeel Tesla te duur?

17:07 De Amerikaanse autobouwer zag deze week 100 miljard dollar beurswaarde bijkomen na mooie verkoopcijfers. Maar is het aandeel met een verwachte koers-winstverhouding van 95 niet te duur?

Lees meer »

Basisschool Klavertje Vier neemt afscheid van juffen Griet en Ria

Op het einde van het schooljaar wuifden de leerlingen van de gemeentelijke basisschool Klavertje Vier in Keiem twee juffen uit met een lange staat van dienst. Juf Griet nam afscheid na een carrière van 41 jaar in het onderwijs, juf Ria heeft er 39 jaar opzitten.
The post Basisschool Klavertje Vier neemt afscheid van juffen Griet en Ria appeared

Lees meer »

Heulse Freinetschool zoekt na een jaar al tweede vestiging: “Poer is een groeiproces”

Het eerste jaar zit erop voor freinetschool Poer. Nu zijn ze op zoek naar een tweede vestigingsplaats. Dat is opgelegd door de overheid. Een volwaardige school moet 140 leerlingen hebben. “We willen onze school, Poer, kleinschalig houden met maximum 90 leerlingen. Daarvoor zijn we genoodzaakt een tweede vestiging te openen”, vertelt coördinator Jeska Verthé (34).
The post Heulse Freinetschool

Lees meer »

Jettie Pallettie stopt ‘Qu Sera Mi Vida’ in een feestelijk Nederlandstalig jasje met een knipoog naar ‘Crazy Frog’

Geen feestje zonder Jettie Pallettie, wereldberoemd in Vlaanderen met haar versies van o.a. ‘Ik Zit In Een Cafeetje’, ‘Hey Knul’ en ‘Hopeloos’. Samen met topproducer Waylon van der Heijden stak ze de Gibson Brothers-klassieker ‘Que Sera Mi Vida’ uit 1979 in een feestelijk Nederlandstalig jasje. Met plezier reisde de populaire Jettie Pallettie af naar de Goldfinger-studio’s aan de Spaanse Costa

Lees meer »

Zon laat zich niet zien op dag vol wolken en buien

Aanvankelijk regent het nog over het oosten, maar al snel wordt het overal overwegend droog met afwisselend opklaringen en wolken. In de loop van de namiddag verschijnen er vanaf de kust opnieuw meer wolken met buien die ‘s avonds het centrum bereiken. De maxima schommelen van 17 graden op de Hoge Venen, 19 graden aan zee en tot 21 of

Lees meer »

Een drukfout op de affiche, dacht onze man. Måneskin bewees hem ongelijk: “Putain, caramel, jambon: ge hádt ons”

Måneskin als headliner. Een gok volgens sommigen, een zwaktebod volgens anderen. Grijnzende bassiste Victoria had voor de gelegenheid hartjes uit zwarte tape geknipt, maar had na de tepelstickers nog genoeg over om criticasters de mond te snoeren. Werchter hield de adem in. Onze man niet, maar was toch aangenaam verrast. “Damiano bleek de ultieme Italian Stallion. Alsof hij het beruchte

Lees meer »

Taylor Swift benadert perfectie in Amsterdam: “Zij is de grootste muziekster van dit moment”

Tijdens het eerste van drie uitverkochte concerten in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam speelde Taylor Swift (34) donderdagavond haar publiek moeiteloos plat met een marathonshow van allure. Zo visueel overdonderend dat het haast een Netflix-serie lijkt. Maar anders dan bij andere supersterren krijg je bij Swift nooit het gevoel dat het allemaal té perfect en dus nep is. Ze

Lees meer »

Rechter ziet “geen aanwijzingen” dat Nederlandse ‘Iceman’ Wim Hof verantwoordelijk is voor dood van meisje van 17 in VS

Er is geen bewijs dat ‘Iceman’ Wim Hof verantwoordelijk is voor de dood van een meisje van 17 twee jaar geleden. Dat zegt een rechter in de VS. De vader van het meisje had de Nederlander aangeklaagd, omdat zijn dochter verdronken zou zijn terwijl ze zijn meditatietechnieken zou uitgevoerd hebben in het zwembad. Volgens de advocaat van Hof ziet de

Lees meer »

Heilbot uit Groenland is eetbaar erfgoed dankzij Pittems bedrijf: “Wij roken de vis hier traditioneel”

De gerookte heilbot van het Pittemse bedrijf Vanafish werd recent bekroond met het Streekproduct.be-label, een initiatief van het Steunpunt Streekproducten van VLAM dat Vlaams eetbaar erfgoed in de kijker moet plaatsen. Hoewel de vis oorspronkelijk afkomstig is uit Groenland, wordt het door de traditionele bereidingswijze toch gezien als waardevol streekproduct, dat nu terecht in de kijker wordt gezet.
The

Lees meer »

Luxemburg krijgt Belgische groothertogin: groothertog Henri maakt weg vrij voor nieuw tijdperk

De Luxemburgse groothertog Henri (69) bereidt zijn troonsafstand voor. Hij schuift zijn oudste zoon Guillaume (42) komende herfst naar voren als zijn opvolger, in afwachting van een definitieve machtsoverdracht. Luxemburg krijgt daarmee opnieuw een ‘Belgische’ groothertogin: Stéphanie (40), de tegenpool van haar omstreden schoonmoeder, groothertogin María Teresa. “In het paleis zullen heel wat medewerkers opgelucht ademhalen.”

Lees meer »

Opgegroeid in gevaarlijke banlieue en studies niet afgemaakt: dit is Jordan Bardella (28), le gamin die kandidaat-premier is in Frankrijk

“Ik doe aan politiek omwille van alles wat ik daar aan den lijve ondervonden heb. Omdat ik niet wil dat heel Frankrijk zo wordt.” Jordan Bardella, de 28-jarige kandidaat-premier van het Rassemblement National, heeft een duidelijke politieke geloofsbelijdenis. Die vindt haar wortels in zijn jonge jaren. Zo zag le gamin het geweld tussen drugsbendes vanuit het raam van de grauwe

Lees meer »