Dit zijn de kandidaat-Kraks van Komen-Waasten: bekijk het hier

De Krant van West-Vlaanderen gaat opnieuw op zoek naar de Krak van elke gemeente. Maak hier kennis met de kandidaten in Komen-Waasten.

Stem Stephane Moeneclay tot Krak van Komen-Waasten

(foto ZB) © zenon bekaert beselare

Stephane Moeneclaey (52) uit Komen is barman in het MJC van Komen-Waasten. Van opleiding is hij chef-kok en bezit het einddiploma HoReCa. Hij is heel actief in het verenigingsleven. Zo is hij lid van Les Marmousets. Ook is hij ondervoorzitter van Rêve et Vie van Home Paul Demade en fervente wandelaar bij Les Joyeux Randonneurs. Ook Sinterklaas en de Kerstman zijn voor hem geen onbekenden. Een helpende hand bieden aan kinderen die ongelukkig zijn in bepaalde situaties en naar Andalousië trekken, is zijn ultieme droom. “Ik wil de verenigingen blijven ondersteunen waar dat nodig is, zodat iedereen op de gemeente zijn sport of hobby kan beoefenen.”

Stem David Laby tot Krak van Komen-Waasten

David Laby (48) is een ondernemer, maar niet enkel dat. Hij staat in Komen-Waasten te boek als een volksfiguur die zich inzet voor het behoud van de volkse sferen in de verschillende wijken. In zijn thuisbasis, wijk Geuten, organiseert David jaarlijks de eierenworp, een evenement dat keer op keer honderden mensen op de been brengt. Ook in Waasten, waar zijn café is gelegen, is volkse sfeer zijn drijfveer. Zo stippelde hij met Halloween een volledig gratis parcours voor kinderen uit en hij betrok er meteen de lokale middenstand bij. “Mensen gaan er vaak van uit dat bepaalde wijken volledig dood zijn”, klinkt het bij David. “Maar vaak volstaat het om een kleine vonk te maken. Ik ben blij dat ik vaak die vonk kan zijn.”

Stem Peggy Delbecque tot Krak van Komen-Waasten

Het zijn vooral ouders van schoolgaande kinderen die Peggy Delbecque (41) zullen kennen. De leerkracht van de Sint-Henrischool is de drijvende kracht achter het principe van de ‘buitenschool’, waarbij klaslokaaltjes in openlucht worden gebouwd. De gezonde lucht zorgt voor een betere concentratie bij de kinderen, die ook erg leergierig worden op die manier. Recent lanceerde ze nog een crowdfunding voor de aankoop van een grote busfiets. Haar nominatie als Krak-kandidate bracht een traantje van ontroering met zich mee. “Ik ben iemand die van de eenvoudige dingen hou, op voorwaarde dat ze gemeend zijn. Ik hoef daarvoor echt geen beloning te krijgen. Dat ik genomineerd word, dat raakt me enorm.”

The post Dit zijn de kandidaat-Kraks van Komen-Waasten: bekijk het hier is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Dood Arian (6) één en al mysterie: “Het kan zijn dat we nooit zullen weten hoe en wanneer hij stierf”

Een week nadat het levenloze lichaam van de vermiste 6-jarige Arian teruggevonden werd in het noorden van Duitsland, is er nog altijd geen duidelijkheid over wat de jongen precies is overkomen. De politie verklaarde dat hij niet door een misdrijf om het leven kwam, maar zwijgt over wat er dan wél met hem gebeurde. “Om zijn familie te beschermen”, klinkt

Lees meer »

Zware onweerszone trekt over Duitsland: “Dit fenomeen komt maar één of twee keer per jaar voor”

Zaterdagavond trok een zware onweerszone van het noordoosten van Frankrijk rakelings langs ons land naar Duitsland. Volgens een Duitse meteoroloog gaat het om een fenomeen dat maar “één of twee keer per jaar voorkomt”, waarbij water – en op verschillende plaatsen ook hagel – met bakken uit de lucht viel en felle windstoten werden waargenomen. Op verschillende plaatsen sloeg de

Lees meer »

Arrestatiebevel tegen Sjojgoe en Gerasimov: vertrouwelingen van Poetin zijn architecten van Oekraïne-oorlog

Het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag heeft opnieuw arrestatiebevelen uitgevaardigd tegen Russische kopstukken. Het gaat om de Russische oud-minister van Defensie Sergej Sjojgoe en Valeri Gerasimov, de stafchef van het Russische leger. Zij worden verdacht van het leiden van aanvallen op burgerdoelen en burgers in Oekraïne. Dat is een oorlogsmisdaad.

Lees meer »

Leerlingen van Design & Art School organiseren zomertentoonstelling op diverse locaties in Kortrijk

De zomertentoonstelling ‘DA’S kunst’ gaat van start, een kleurrijke expositie georganiseerd door de leerlingen van de Design & Art School Kortrijk (DAS) in samenwerking met Stad Kortrijk. De leerlingen presenteren hun creaties op diverse locaties in Kortrijk. De tentoonstelling tot en met 8 september en nodigt bezoekers uit voor een unieke ontdekkingsreis door de stad.
The post Leerlingen van

Lees meer »

Brand in Luikse woontoren eist tweede dodelijk slachtoffer

De brand in een woontoren in Luik van maandag heeft een tweede mensenleven geëist. Dat meldt de Luikse politie. Er liggen nog drie slachtoffers in het ziekenhuis, van wie twee op de afdeling intensieve zorg. “Het gebouw blijft volledig ontoegankelijk voor de bewoners en is onbewoonbaar verklaard”, melden de ordediensten.

Lees meer »

Regisseur ‘The notebook’ excuseert zich bij hoofdrolspelers Ryan Gosling en Rachel McAdams: “Sorry dat ik uit de biecht klapte over slechte relatie op de set”

Nick Cassavetes, de regisseur van de romantische kaskraker ‘The notebook’, heeft zich geëxcuseerd bij de 2 hoofdrolspelers van de film. Intussen alweer 10 jaar geleden onthulde Cassavetes dat Ryan Gosling en Rachel McAdams, die in de film een ontroerend liefdesverhaal vertolken, tijdens de opnames een bloedhekel aan elkaar hadden. “Sorry dat ik uit de biecht klapte, jongens”, zegt hij nu.

Lees meer »

Negen doden door auto die in mensenmassa rijdt in Seoel

In de Zuid-Koreaanse miljoenenstad Seoel zijn negen mensen overleden nadat een auto in een mensenmassa reed. Dat meldt de politie. Zes personen overleden ter plaatse, drie anderen werden dood verklaard bij hun aankomst in het ziekenhuis. Nog eens vier mensen raakten gewond.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Onze reporter keert terug naar Tenerife nu drie buren van Marc (71) en Laura (67) zijn opgepakt:“Ze voelde dat het die avond zou mislopen”

Was een gebrek aan geld het motief voor de moord? In het kustdorp Callao Salvaje op Tenerife twijfelen ze er niet aan: de drie verdachten – zij woonden op een boogscheut van elkaar – zaten financieel aan de grond. Het geld dachten ze bij Marc en Laura te vinden. Onze reporter trok opnieuw naar Tenerife en sprak er voor het

Lees meer »

Jeremie Vaneeckhout (Groen) kijkt in eigen boezem: “We hebben fouten gemaakt en dat moet grondig geëvalueerd worden”

Dat zijn partij aan een grondige evaluatie toe is. Dat zegt nu ook Jeremie Vaneeckhout, de covoorzitter van Groen, in zijn eerste grote interview na de tegenvallende verkiezingen. De West-Vlaming kijkt daarvoor ook in eigen boezem. Of hij wil aanblijven als voorzitter, zal afhangen van de lokale stembusslag. “Denigrerende praat laat ik niet meer passeren.”
The post Jeremie Vaneeckhout

Lees meer »