Dit zijn de kandidaat-Kraks van Koekelare: bekijk het hier

De Krant van West-Vlaanderen gaat opnieuw op zoek naar de Krak van elke gemeente. Maak hier kennis met de kandidaten in Koekelare.

Stem Kelly Van Oost tot Krak van Koekelare

(foto Coghe) © GINO COGHE Foto Coghe

Kelly Van Oost (41) is oprichter en voorzitter van vzw Caring Family, een organisatie waar kansarmen en zieke kinderen op de eerste plaats komen. “Op de benedenverdieping van mijn huis aan de Dorpsstraat 9 sta ik altijd paraat om te helpen. Ik werk momenteel als zorgkundige in het wzc Hof Demeersseman in Ichtegem, maar als 24-jarige leefde ik meer dan een jaar op straat in Oostende, Middelkerke en Antwerpen.” Zelf verwachtte ze niet om genomineerd te worden als Krak van Koekelare, maar is daar wel heel blij om. Op kerstavond staat het belangrijkste evenement van het jaar op het programma van haar organisatie, de kerstmaaltijd Caring Family.

Stem Geri Haerynck tot Krak van Koekelare

(foto Coghe) © GINO COGHE Foto Coghe

Dat Geri Haerynck genomineerd wordt als Krak van Koekelare zal niemand verbazen, want hij kwam het voorbije jaar regelmatig in het nieuws. Geri is geen gewone amateurweerman. In zijn tuin staan een heleboel zelfgemaakte meettoestellen. Hij voorspelt al bijna zestig jaar het weer met een trucje van zijn grootmoeder, dat hij liever geheimhoudt. Hij is intussen 82 en denkt nog niet aan stoppen. Geri is best tevreden over zijn voorspellingen voor 2023. De natte maanden november en december had hij perfect voorspeld. “Ik kan zeggen dat ik voor ongeveer 70 procent juist zit. Op een heel jaar is dat niet slecht, nietwaar.”

Stem Alex Haerens tot Krak van Koekelare

(foto Coghe) © GINO COGHE Foto Coghe

Alex Haerens (68) regisseerde afgelopen maand met Sweet, Sweet, Sweet Home voor het eerst een productie van toneelgezelschap Wilt van Gheeste. “Toen ik zestien jaar was kreeg ik de toneelmicrobe te pakken tijdens een schoolvoorstelling. Sindsdien speel ik bijna jaarlijks mee in een of andere productie. Vaak treed ik op met Theater De Snuifdoos uit Ichtegem.” Hij noemt zichzelf een aangespoelde Oost-Vlaamse West-Vlaming, maar woont al veertig jaar in Koekelare. “Ik ben lid van de cultuurraad en creatief bezig zijn is mijn ding, maar ik viel letterlijk uit de lucht toen ik hoorde dat ik in aanmerking kom voor de Krak van Koekelare.”

Stem Tania De Vlaeminck tot Krak van Koekelare

(foto Coghe) © GINO COGHE Foto Coghe

In de deelgemeente Zande zijn er maar weinig mensen die Tania De Vlaeminck (49) niet kennen. Ze is al meer dan twintig jaar de actieve voorzitter van Ferm en daarnaast ook zaalverantwoordelijke van gemeenschapszaal d’ Oude Pastorie. Sinds de laatste gemeenteraadsverkiezingen bekleedt ze als vrijwilliger ook bestuurlijke mandaten. Ze is ook vrijwilliger van de Gezellige Tallore. “Ik blijf eigenlijk liever op de achtergrond, maar ik ben uiteraard heel blij met deze nominatie. Ik had het helemaal niet verwacht en het doet wel veel plezier dat anderen mijn sociaal engagement waarderen”, aldus Tania, die door haar huwelijk haar geboortedorp Bredene ruilde voor Koekelare.

Stem Christine Deblauwe tot Krak van Koekelare

(foto Coghe) © GINO COGHE Foto Coghe

Christine Deblauwe (65) is de drijvende kracht en hoofdvrijwilliger van Uz Uzeke, een sociaal project voor kansarmen gehuisvest in de gewezen pastorie aan de Lekestraat 33 in De Mokker. De organisatie schenkt elke woensdagnamiddag gratis kledij voor kinderen van 0 tot 16 jaar aan iedereen die zich aanbiedt. Christine woont sinds haar huwelijk in Koekelare en was 36 jaar psychiatrisch verpleegkundige in AZ Damiaan in Oostende. “Mijn ervaring in het begeleiden van mensen met problemen komt me nog altijd goed van pas. Ik vind het leuk om genomineerd te worden omdat ons project hierdoor in de belangstelling komt te staan”, aldus Christine Deblauwe.

The post Dit zijn de kandidaat-Kraks van Koekelare: bekijk het hier is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zware botsing met twee personenwagens in Alveringem

Zondagavond kwam het tot een zware botsing tussen twee personenwagens ter hoogte van de Lampernissesteenweg en de Steendamstraat op het grondgebied van Alveringem.
The post Zware botsing met twee personenwagens in Alveringem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Plopsaland vrijgesproken voor zwaar ongeval met Mega Mindy jetski, bediener krijgt opschorting: “Hij is er echt het hart van in”

Plopsaland De Panne is door de strafrechter in Veurne vrijgesproken voor een zwaar ongeval met de Mega Mindy jetski waarbij een 55-jarige vrouw uit Hofstade vorig jaar zwaargewond raakte aan de arm. De rechter vond dat het pretpark geen enkele fout maakte. Wel schuldig: de 49-jarige man die de waterattractie bediende en zijn inspectieronde vergat. De man kreeg de gunst

Lees meer »

Vijf redenen waarom Biden zichzelf totaal in de vernieling reed tijdens debat met Trump 

In de Democratische partij gaan alle alarmbellen af: hoe president Biden zich door het debat met voormalig president Donald Trump (Republikeinen) hakkelde was anderhalf uur lang aanleiding voor plaatsvervangende schaamte. Trump raaskalde en reeg de leugens aan elkaar, maar hij raaskalde goed. Misschien heeft Trump niet veel kiezers extra gewonnen in dit debat, maar Joe Biden heeft er ongetwijfeld massaal

Lees meer »

Flanders Classics organiseert WK Cyclocross 2027 in Oostende

Flanders Classics zal in opdracht van Toerisme Oostende vzw het Wereldkampioenschap Cyclocross 2027 in Oostende organiseren. Dit evenement zal plaatsvinden op 29, 30 en 31 januari 2027 en belooft een unieke ervaring te worden, die verder de internationale reputatie van Oostende zal versterken.
The post Flanders Classics organiseert WK Cyclocross 2027 in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

Landelijke Gilde Meulebeke organiseert gymkana

Na het succes van vorig jaar, waarbij meer dan 500 toeschouwers het spektakel op de terreinen van de familie Alliët in de Bloemgatstraat volgden, organiseert de Meulebeekse Landelijke Gilde een tweede editie van haar gymkana. Die vindt plaats op zondag 7 juli, met een aanloop op vrijdag 5 juli.
The post Landelijke Gilde Meulebeke organiseert gymkana appeared first on

Lees meer »

Ingrid beleefde nachtmerrie bij B&B-uitbater Jelmont: “Een hele week kregen wij alleen maar oud brood”

Elk seizoen van ‘B&B zoekt lief’ heeft zijn slechterik. Nadat het vorig jaar clashte tussen ‘slavendrijver’ Isabel en enkele van haar aanbidders, loopt het in de nieuwe afleveringen al snel fout tussen de Antwerpse Ingrid (61) en ‘botterik’ Jelmont (62). “Hij had totaal geen interesse in ons”, doet Ingrid haar beklag in ‘Dag Allemaal’. “En toen ik snapte waarom niet,

Lees meer »

“Paramount en Skydance sluiten fusiedeal”

Mediabedrijf Paramount Global en productiehuis Skydance, dat samen de blockbuster ‘Top Gun: Maverick’ met Tom Cruise maakte, hebben dan toch een akkoord bereikt over een fusie, enkele weken nadat ze hadden aangekondigd dat gesprekken waren afgebroken. Dat melden verschillende Amerikaanse media.

Lees meer »