Dit zijn de kandidaat-Kraks van Hooglede: bekijk het hier

De Krant van West-Vlaanderen gaat opnieuw op zoek naar de Krak van elke gemeente. Maak hier kennis met de kandidaten in Hooglede.

Stem Febe Vanoverschelde tot Krak van Hooglede

(foto EVG)

Febe Vanoverschelde (23) is voor het tweede jaar op rij voorzitster van jeugdhuis De Prik. De laatstejaarsstudente criminologie is de eerste vrouw in die functie sinds de jaren 90. “Ik ben er met de volle overtuiging voor gegaan en wil vooral naast de andere bestuursleden staan, niet boven hen. Ik luister naar hun ideeën. Als voorzitster ben ik vaak aanwezig in het jeugdhuis, dat elke vrijdag en zaterdag open is. We organiseren minstens één keer per maand een activiteit, zoals Oktoberfest, Halloweenfeest of oudejaar. Het jeugdhuis moet een plaats zijn waar iedereen zich welkom voelt, daarom spreken we jongeren altijd aan wanneer ze voor het eerst binnenkomen.”

Stem Nick Rebry tot Krak van Hooglede

(foto EVG)

Nick Rebry (41) is een gepassioneerd beoefenaar van jiujitsu bij de Hoogleedse club Shudokan. Jiujitsu is een traditionele Japanse zelfverdedigingssport. Nick is bestuurslid, trainer en hoofdorganisator van allerlei evenementen bij de club. “We organiseren ook zo’n drie keer per jaar stages of seminaries waarbij we mensen met dezelfde passie willen samenbrengen. Zelfs jiujitsu-beoefenaars van over de grens komen hierop af.” Dit jaar werd Nick Vlaams en Belgisch kampioen in de categorie Random Attack. “Een mooie sportprestatie, waar ik ook mee in de prijzen viel op de Sport Awards in Hooglede.” Samen met Frederik Vantournhout zit hij in de nationale ploeg.

Stem Sarah Claeys tot Krak van Hooglede

(foto EVG)

De twee jonge ondernemers Sarah Claeys (25) en Anton Huilmand (26) uit Gits startten pas drie jaar geleden met hun vegan cateringbedrijf Vegansa, maar ontvingen begin dit jaar al een Belgian Vegan Award. Veganisme is een levenswijze waarbij geen dieren of dierlijke producten gebruikt worden. “Mijn partner en ik zijn rond de coronaperiode vegan beginnen eten, maar algauw merkten we dat dat erg moeilijk werd op verplaatsing. Op restaurant is er amper een vegan aanbod te vinden en dat maakt het er niet makkelijker op om mee te beginnen of om vol te houden. Aan die nood willen wij tegemoet komen. Binnenkort openen we ook een vegan restaurant in Gent.”

Stem Hanne Buysschaert tot Krak van Hooglede

(foto EVG)

Hanne Buysschaert (25) uit Gits is ergotherapeute in een woonzorgcentrum én brandweervrouw. Papa Jan is ook brandweerman in Gits. “Ik speelde al van kleins af met de gedachte om bij de brandweer te gaan, omdat ik graag mensen help. Toch heb ik beslist om eerst mijn studies af te werken. Drie jaar geleden deed ik mee aan de selectieproeven, daarna heb ik gesolliciteerd bij de zone Midwest. Afgelopen jaar heb ik mijn brevet behaald en nu ben ik bezig aan mijn stagejaar. Mijn eerste interventie zal ik nooit vergeten: in Sint-Henricus was een vrouw met haar auto in de gracht beland. De auto was behoorlijk toegetakeld, maar alles is goed afgelopen.”

Stem Dieter Bostyn tot Krak van Hooglede

(foto EVG)

Dieter Bostyn (40) uit Hooglede is al meer dan 15 jaar gebeten door fotografie. Beroepshalve werkt hij in De Lochting bij de groendienst. “In 2003 ben ik gestart aan een zevenjarige opleiding fotografie. Vandaag maak ik foto’s van lokale evenementen zoals Nacht van de Punch of het Dovy Natourcriterium. Fotograferen is voor mij unieke momenten vastleggen. Beelden maken herinneringen tastbaar en de reacties achteraf zijn het meest waardevol.” In september won Dieter nog de publieksprijs in een fotowedstrijd van de Cultuurraad van Hooglede rond het (im)materieel erfgoed van de gemeente, met een beeld van het onthaalpaviljoen op het Duits Kerkhof.

The post Dit zijn de kandidaat-Kraks van Hooglede: bekijk het hier is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Er werden rare, gevaarlijke spelletjes gespeeld op de set”: gerestaureerde versie van ‘Spoorloos’ opnieuw te zien in de bioscoop

“De griezeligste film die ik ooit heb gezien.” Zo bestempelde grootmeester Stanley Kubrick de Nederlandse film ‘Spoorloos’ met onder meer Gene Bervoets (68) in de hoofdrol. Een gerestaureerde versie van de klassieker uit 1988 is opnieuw te zien in de zalen. Voor de Volkskrant een goede reden om de hoofdrolspelers opnieuw samen te brengen voor een dubbelinterview. “Wat daar gebeurde

Lees meer »

VS: “Assange heeft mensen in gevaar gebracht”

WikiLeaks-oprichter Julian Assange is na zijn vrijlating aangekomen in zijn geboorteland Australië. Hij sloot een deal met de Verenigde Staten, waardoor hij geen gevangenisstraf meer hoeft uit te zitten. Toch oordelen de Amerikanen dat hij mensen in gevaar heeft gebracht door vertrouwelijke documenten vrij te geven.

Lees meer »

Finland start (beperkte) vaccinatie tegen vogelgriep

Finland start met een beperkte vaccinatiecampagne tegen vogelgriep. Dat heeft het Finse Instituut voor Volksgezondheid en Welzijn aangekondigd. De vaccins zijn bedoeld voor personen die een hoger risico lopen. Volgens persbureau Reuters wordt Finland het eerste land dat dergelijke vaccins aan mensen zal toedienen.

Lees meer »

Hoe komt het dat de EK-shirts van de Rode Duivels telkens zo doorweekt zijn? Adidas relativeert, experte heeft bedenkingen

Intussen ging het half Europa rond: de bordeauxrode shirts van de Rode Duivels op het EK tegen Slovakije en Roemenië oogden wel héél kletsnat. Of er iets mis is met de zweetafvoer van de shirts? Shirtsponsor Adidas relativeert: “We luisteren continu naar feedback, maar de spelers voelen er zich goed in.” Al heeft een experte in textieltechnologie bedenkingen.

Lees meer »

63ste editie van Koekuit-in-Feest in Menen is weer een voltreffer, rommelmarkt op zaterdag is absolute publiekstrekker

Het staat te boek als een van de oudste kermissen van Menen en blijft, jaar na jaar, heel wat mensen lokken. Koekuit-in-Feest wist ook dit jaar de wijk van heel wat animo te voorzien, met een reuze rommelmarkt als absolute publiekstrekker.
The post 63ste editie van Koekuit-in-Feest in Menen is weer een voltreffer, rommelmarkt op zaterdag is absolute publiekstrekker

Lees meer »