Dit zijn de kandidaat-Kraks van Heuvelland: bekijk het hier

De Krant van West-Vlaanderen gaat opnieuw op zoek naar de Krak van elke gemeente. Maak hier kennis met de kandidaten in Heuvelland.

Stem Guido Putman tot Krak van Heuvelland

(foto EF) © Eric Flamand

Gebeten door de volleybalmicrobe zet Guido Putman (72) zijn passie verder bij Volley Heuvelland. “Toen ik 12 jaar geleden naar Dranouter verhuisde, vond ik met Volley Heuvelland vlug een club naar mijn hart.” Tot voor twee jaar trainde Guido nog wel eens mee met de U17 en de promo 3, nu is hij bij de club vooral manusje-van-alles. “Misschien springt het bijhouden van het klassement wel het meest in het oog.” Guido zorgt verder voor het materiaal en houdt de bar draaiende. “Belangrijk voor een club en als penningmeester kan ik het goed weten.” Guido is een geboren Kortrijkzaan en speelde competitief volley bij ploegen uit Kortrijk, Wervik, Zwevegem en Avelgem.

Stem Bjorn Houwen tot Krak van Heuvelland

(foto EF) © Eric Flamand

Bjorn Houwen (42) is sinds 2010 vrijwilliger bij Brandweer Westhoek, post Kemmel. Vooral zijn functie als chef jeugdbrandweer sedert 2015 maakt van hem een kandidaat-Krak van Heuvelland. “Ik was van niets op de hoogte, dus ik dacht eerst dat het een grap was en antwoordde dat ik het bijna niet kon geloven.” Samen met vijf andere brandweermannen begeleidt Bjorn, die sinds oktober adjudant is, de jeugd op een speelse manier met het aanleren van teamgeest, EHBO, technische hulpverlening en brandbestrijding. Bjorn werkt als teamcoach gebouwen bij de gemeente Heuvelland en is sinds zes jaar zelfstandige in bijberoep.

Stem Romina Goudeseune tot Krak van Heuvelland

(foto EF) © Eric Flamand

Na de stilgeboorte van zoontje Jarid in 2016 zet Romina Goudeseune (31) zich in voor vzw Boven De Wolken door jaarlijks een benefiet te organiseren. “Ik vind het een leuk gevoel dat mensen ervoor kozen om mij te nomineren. Dit jaar was het de derde keer dat we onze maaltijd organiseerden. We werken er een hele tijd samen naartoe en de avond zelf is het zó prachtig. Heel veel mensen die we kennen komen langs en iedereen heeft sowieso wel eventjes Jarid in zijn of haar gedachten. En daarvoor doen we het, zodat hij nooit vergeten wordt”, vertelt Romina. Tristan (5) en Lennert (3) zijn de oogappels van Romina en haar partner Matthew Samyn.

Stem Karlien Dezeure tot Krak van Heuvelland

(foto EF) © Eric Flamand

Karlien Dezeure (43) kwam zeven jaar geleden in De Klijte wonen. “De Gezinsbond ligt me na aan het hart aangezien ik op mijn vorige woonplaats ook voorzitster was en we met onze activiteiten veel mensen kunnen samenbrengen. Dit is dan ook het doel van de Gezinsbond in De Klijte-Loker.” Karlien voelt zich echt vereerd genomineerd te zijn. “Onze activiteiten zijn meestal gericht op jonge gezinnen. We staan er ook op om budgetvriendelijke activiteiten te organiseren, aangezien het leven al heel duur is. Samen met vijf andere dames vormen we nu een hechte groep die zich inzet om leuke momenten te organiseren voor de leden.”

Stem Johnny Clarysse tot Krak van Heuvelland

(foto EF) © Eric Flamand

Toetsenist en accordeonist Johnny Clarysse (66), die al 15 jaar in Loker woont, vierde dit jaar een halve eeuw op het podium. “Leuk te horen dat ik net nu genomineerd ben voor Krak van Heuvelland. Het doet plezier dat blijkbaar zoveel mensen genieten van mijn dansnamiddagen. De mensen een paar uur plezier bezorgen, is voor mij heel fijn.” Johnny Clarysse is nog steeds één van de meest gevraagde muzikanten van de streek. Zowel op elektrische toetsen als op zijn accordeon slaagt hij erin om ieder optreden tot een feest te laten uitgroeien. In de namiddag doet hij dat voor en met de senioren, sinds kort ’s avonds met The Black Starlings. “Dan spelen we pure rock ’n roll.”

The post Dit zijn de kandidaat-Kraks van Heuvelland: bekijk het hier is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Tweejaarlijkse Duynewake rond de Visserskapel in Bredene: “Kostbare parel als thema”

Op zaterdag 6 juli vindt de tweejaarlijkse Duynewake plaats, inclusief vissersmis en wake aan de vloedlijn. Nieuw dit jaar is dat het christelijke feest, dat afwisselend met het vrijzinnige Feest van de Zeegeus wordt georganiseerd, zich deze keer vooral in het groene decor van de Visserskapel zal afspelen.
The post Tweejaarlijkse Duynewake rond de Visserskapel in Bredene: “Kostbare parel

Lees meer »

Spaanse kroonprinses Leonor slaat vleugels uit, tot afgrijzen van moeder: “Letizia verliest stilaan haar geduld”

De Spaanse kroonprinses Leonor (18) slaat haar vleugels uit. Volgende week gaat ze voor het eerst alleen op missie naar het buitenland, zonder begeleiding van haar ouders. Maar ook privé gaat de dochter van koning Felipe (56) en koningin Letizia (51) haar eigen weg. Van romantische reisjes naar New York, dansen in een nachtclub of uit de bol gaan bij

Lees meer »

‘Misstiano Penaldo’: terwijl Ronaldo ook ná affluiten weer volschoot, krijgt BBC na flauwe grap bakken kritiek

Zelfs bij Cristiano Ronaldo, 39 en al alles meegemaakt op een voetbalveld, kunnen de emoties nog keihard toeslaan. In de verlengingen tegen Slovenië huilde de Portugese wereldster tranen met tuiten omdat hij op het EK voetbal net een erg belangrijke penalty had gemist. De hele selectie moest hem troosten. Ook in het flashinterview was het met de krop in de

Lees meer »

Hoe ga je om met een toxische baas op de werkvloer? “Vermijd een rechtstreeks gesprek”

Het begrip toxisch leiderschap is weer alomtegenwoordig nadat choreografe Anne Teresa De Keersmaeker vorige week in opspraak is gekomen. Maar ondanks alle aandacht blijft het een lastig thema om op de werkvloer te bespreken. Wat kan je doen als je zelf met een toxische baas te maken krijgt? Leiderschapsexpert Gerrit Sarens en psychosociaal welzijnsverantwoordelijke Hilde De Man delen 5 adviezen.

Lees meer »

“Da’s flink schat!”: zware celstraf voor moeder die speed snoof met 12-jarige dochter en vriendinnetjes

Zonder enige schroom voorzag Mieke W. haar amper 12-jarige dochter van speed en cannabis. De 46-jarige Oostendse deinsde er zelfs niet voor terug om samen met het meisje en haar minderjarige vriendinnetjes een lijntje te snuiven. Tot een gsm-filmpje haar de das omdeed. Nu krijgt de vrouw vier jaar cel. “Ze sleurde jongelui mee in een inferno van drugs”, aldus

Lees meer »

Franco Belge Run in Wervik ten voordele van Parkili

Zondag staat de zesde editie van de Franco Belge Run op de kalender in Wervik. Het is een unieke wedstrijd die over de landsgrens heen gaat en bovendien voor het goede doel georganiseerd wordt.
The post Franco Belge Run in Wervik ten voordele van Parkili appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ontspanning en amusement troef in B’ARENA in Middelkerke

Liefhebbers van leuk indoor amusement zitten vanaf deze week op het juiste adres in zaal de B’ARENA. Gevestigd in hotel Acropolis, Westendelaan 94, in de ruimte waar tot voor kort het Casino was ondergebracht.
The post Ontspanning en amusement troef in B’ARENA in Middelkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Raket wordt onbedoeld gelanceerd, en valt na enkele meters weer recht naar beneden met enorme explosie tot gevolg

Bij een motortest is een Chinese Tianlong-3-raket per ongeluk gelanceerd. Door een structureel probleem raakte de raket los van het lanceerplatform. De raket ging enkele meters de lucht in, maar viel dan weer recht naar beneden. De raket kwam neer in de bergen en veroorzaakte een grote vuurbol, maar niemand raakte gewond. Het bedrijf achter de raket, Space Pioneer, laat

Lees meer »

Gilles Dewaele (Standard) keert terug naar KV Kortrijk

Gilles Dewaele gaat opnieuw de kleuren van KV Kortrijk verdedigen. Hij maakt de overstap van Standard en ondertekent bij de Kerels een contract tot juni 2027, zo is vrijdag bekendgemaakt.
The post Gilles Dewaele (Standard) keert terug naar KV Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Julie Vermeire doet oproep aan Gert Verhulst: “Als je daar voor iemand nodig hebt, bel mij”

Zondagnamiddag vond in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne de première plaats van de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje en dat lokte heel wat nieuwsgierige BV’s naar de rode loper. Reporter Jarne strikte er Marie Verhulst en Julie Vermeire voor een gesprek. Bekijk het

Lees meer »

“Ik slááp hier zelf in mijn mobilhome”: Chris Van Tongelen (De Romeo’s) baat camping uit op Rock Werchter

Meer dan 35.000 kampeerders arriveren vandaag op camping The Hive op Rock Werchter en Chris Van Tongelen (56), één van de Romeo’s is er de baas. De populaire zanger doet dat bewust onder de radar. “Ik ben hier niet de BV”, vertelt hij. “Maar gewoon ‘de Chris’ die ziet dat er geen incidenten gebeuren en er overal voldoende wc-papier is.”

Lees meer »