Dit zijn de kandidaat-Kraks van Deerlijk: bekijk het hier

De Krant van West-Vlaanderen gaat opnieuw op zoek naar de Krak van elke gemeente. Maak hier kennis met de kandidaten in Deerlijk.

Stem Jonathan Vandenbussche tot Krak van Deerlijk

(foto DRD)

Jonathan Vandenbussche (35) uit de Oliebergstraat in Sint-Lodewijk is al vele jaren gepassioneerd door de Japanse krijgskunst iaido. Hij werd dit jaar voor de vijftiende keer Belgisch kampioen in deze allicht voor velen eerder onbekende sportdiscipline. Iaido is de kunst van het snel en vloeiend trekken van het zwaard, gevolgd door een aanval en behoort tot hetbudo. Jonathan is al tien jaar lid van het nationaal team en was al zes keer primus in het Europees kampioenschap. Tijdens de jongste titelstrijd wist hij te promoveren naar zwarte gordel zesde dan. “Leuk deze onderscheiding en vooral meegenomen dat een onbekende sport eens wat aandacht krijgt.”

Stem Kim Mervillie tot Krak van Deerlijk

Kim Mervillie (36) is een van de grote trekkers van het Jagershof in Sint-Lodewijk. De nieuwe verkaveling werd door Radio 2 tot beste buurt van Vlaanderen verkozen. Het Jagershof is een actieve buurt met een eigen wandelclub die geregeld met allerlei activiteiten uitpakt waarbij ontmoeten en gezellig samenzijn een belangrijke rol spelen. Ook de kinderen kunnen er best met elkaar opschieten. “Ik heb dit helemaal niet zien aankomen, maar voel me wel vereerd. Ik vind een goede buur heel waardevol en zou me geen andere buren/buurt kunnen wensen. Ik hou er zelf van om mensen te helpen of aan het lachen te brengen. Daar haal ik veel voldoening uit.”

Stem Gerard Ghesquiere tot Krak van Deerlijk

Oldtimers restaureren met oog voor de authenticiteit en de techniek, dat is de grote hobby van Gerard Ghesquiere (71). De autofreak in hart en nieren werkte zowat vijf jaar aan de bouw van zijn Corre La Licorne, een oldtimer uit 1927. Als absolute hoogtepunt van het jaar mocht als enige niet-Fransman zijn juweeltje tonen tijdens een groots treffen tijdens een groots treffen in Rebréchien (Frankrijk). “Het is allemaal puur handwerk, ik ben daar fier op. Mijn restauratiehonger is nog niet gestild. Ik heb al een ander project in petto en er zijn plannen beginnen rijpen om een boek te schrijven over de geschiedenis van de Licorne. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan…”

Stem Els Dobbelaere tot Krak van Deerlijk

Els Dobbelaere (54), vroedvrouw in het Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes Ziekenhuis in Waregem, is al tien jaar aangesloten bij B-Fast. Midden februari zakte ze samen met tientallen vrijwilligers af naar Turkije om in een veldhospitaal mensen te helpen die getroffen werden door de zware aardbeving. Ze werkte er een tweetal weken op de zogenaamde ‘moeder en kind’-afdeling, waar moeders en jonge kinderen zorgen krijgen. Ze beleefde er een magisch moment toen ze getuige was van de eerste baby die in het veldhospitaal geboren werd. “Te veel eer voor mij”, reageert Els bescheiden. “Ik ben er van overtuigd dat er mensen zijn met veel meer verdiensten.”

Stem André Dewaele tot Krak van Deerlijk

André Dewaele (67) uit de Pikkelstraat heeft een bijzonder druk jaar achter de rug. Als ondervoorzitter van de koninklijke fanfare Sint-Cecilia was hij van dichtbij betrokken bij de organisatie van de vele activiteiten die plaatsvonden naar aanleiding van het 100-jarig bestaan van de muziekmaatschappij. “Je overvalt mij een beetje met het feit dat ik genomineerd ben. Ik zat er niet op te wachten, maar het doet wel deugd”, reageert André, die al ruim een halve eeuw lid is van de fanfare en ook vele decennia instructeur was van het trommelkorps. Reken daarbij nog zijn verregaand engagement bij de teken- en schilderclub Magenta en je hebt meer dan gevulde dagen.

The post Dit zijn de kandidaat-Kraks van Deerlijk: bekijk het hier is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bijna 200 buren van Club Brugge pleiten bij Raad van State vóór nieuw stadion: “Slechts een minderheid is tegen”

Club Brugge krijgt steun uit onverwachte hoek voor haar stadionproject. Een grote groep buurtbewoners neemt juridische stappen om zich uit te spreken vóór een nieuw stadion. “Enkele tegenstanders houden het project tegen, maar de meeste buren zijn de plannen wél genegen”, zeggen initiatiefnemers Joke Vandaele en Nick De Grande, die samen met nog 190 anderen naar de Raad van State

Lees meer »

LIVE SOCIEDAD-ANDERLECHT (18u45). Augustinsson nog op de bank verwacht, kan paars-wit stunten?

Voor zijn tweede Europese opdracht trekt Anderlecht naar Spanje. In San Sebastian neemt paars-wit het straks om 18u45 op tegen Real Sociedad. Voor die trip kan het weer rekenen op Ludwig Augustinsson, die hersteld is van zijn hersenschudding, maar moet het wel Leander Dendoncker missen. Hij is ziek. Kan Anderlecht, na de zege op de openingsspeeldag, opnieuw punten pakken?

Lees meer »

Restauratiewerken aan Sint-Pietkerskerk eindelijk van start: “Ongehoord lang moeten wachten op subsidiedossier”

De Sint-Pieterskerk in Lo staat de komende veertien maanden in de steigers voor grondige restauratiewerken. Het dossier sleept al tien jaar aan, maar nu kunnen de werken eindelijk van start gaan. De totale kostprijs is 2,43 miljoen euro.
The post Restauratiewerken aan Sint-Pietkerskerk eindelijk van start: “Ongehoord lang moeten wachten op subsidiedossier” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brief Stefaan De Clerck veroorzaakt ophef door eenzijdige steun voor CD&V-kandidaten op kartellijst: “Ik verschaf basisinformatie”

Een brief van voormalig burgemeester Stefaan De Clerck (CD&V) naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen in Kortrijk, lijkt een nieuwe poging om een wig te drijven in de coalitie van Van Quickenborne en CD&V. De oud-burgemeester spreekt duidelijk zijn voorkeur uit voor kandidaten van CD&V-signatuur op Team Burgemeester Stadslijst Kortrijk.

Lees meer »

Vremde krijgt opnieuw een geldautomaat

Volgend voorjaar zouden de inwoners van Vremde (Boechout) weer cash geld moeten kunnen afhalen in hun eigen buurt. Batopin, een initiatief van de 4 grootbanken, had al ingestemd om een geldautomaat te plaatsen in Vremde. Nu heeft de gemeenteraad ook een stuk grond aan de Kerkweg toegewezen.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Rosa (88), Freddy (71) en Zoë (85) onthullen hoeveel nalatenschap ze deelden en hoe: “3 miljoen euro, daar wilden we geen ruzie over”

Strengere schenkingsregels in Vlaanderen; misschien tijd voor actie? Van 2.500 euro voor de kleinkinderen tot een patrimonium van 3 miljoen euro eerlijk verdelen: Rosa (88) uit Herselt en Freddy (71) en Zoë (85) uit Diksmuide onthullen hoe ze hun nalatenschap regelden en delen waardevolle tips. “Ik heb 6.000 euro bespaard door nu al een schenking te doen.”

Lees meer »

“Na drie minuten stond Bart Verhaeghe daar, met het shirt van Lionel Messi”: Mister Champions League Hans Vanaken gidst ons door zijn truitjescollectie

Hans Vanaken (32) is behalve de ‘Mister Champions League’ van Club Brugge ook fanatieke verzamelaar van voetbalshirts. Voor zijn 50ste wedstrijd op het kampioenenbal duikt hij in zijn collectie van meer dan 250 truitjes. Een ‘trip down memory lane’, aan de hand van Lionel Messi, Kylian Mbappé en Eden Hazard: “Ik wist niet eens of hij mijn naam kende.”

Lees meer »