De Leie treedt bijna buiten haar oevers: “Het water staat historisch hoog”

Het is opletten geblazen. De toestand van de waterlopen wordt kritiek.

“Het water staat historisch hoog vandaar dat we preventief een aantal plaatsen afsluiten in Kortrijk. Onder meer het Heulepark omdat de Heulebeek uit haar oevers is getreden en ook het jaagpad ter hoogte van de Trakelweg in Bissegem wordt afgesloten. Onze nooddiensten blijven zeer alert want we verwachten de komende uren nog meer zware hoogwater vanuit Frankrijk richting het centrum van Kortrijk”, zegt burgemeester Vincent Van Quickenborne. Hij roept op om waakzaam te blijven. “De VMM verwacht nog stijgingen op alle waterlopen. Dit is verontrustend. Hou het droog en hou het veilig.”

The post De Leie treedt bijna buiten haar oevers: “Het water staat historisch hoog” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Gisèle Pelicot ontstemd over insinuaties van medeplichtigheid bij verkrachtingen: “Ik voel me behandeld als een al­co­holi­cus”

Gisèle Pelicot, de 72-jarige vrouw die jarenlang door haar echtgenoot werd gedrogeerd en door tientallen mannen is verkracht, heeft woensdag op het proces tegen haar man en vijftig anderen fel uitgehaald naar insinuaties van de advocaten van verschillende beschuldigden omtrent een eventuele medeplichtigheid bij haar verkrachtingen. “Sinds ik in deze zaal aangekomen ben, voel ik me vernederd. Men behandelt me

Lees meer »

Bouwvakker nodigde Kim Jong-un uit naar Hawaï voor vakantie en was eerst fan van Trump: dit weten we over de 58-jarige verdachte

Ryan Wesley Routh, de 58-jarige verdachte van de vermoedelijke nieuwe moordpoging op Donald Trump, blijkt een pro-Oekraïense activist met een strafblad en vooral een zonderlinge man. Hij sprak in 2023 met ‘The New York Times’. De Amerikaan zei toen tegen de krant dat hij “wilde vechten en sterven in Oekraïne”. Hij trok een jaar eerder ook naar het land in

Lees meer »

Zonnebeke gaat voor label ‘Warme Gemeente’

Zonnebeke wil een warme gemeente zijn, op zoveel mogelijk vlakken. In oktober worden jaarlijks de thema’s geestelijke gezondheid en kankerbestrijding aangekaart.
The post Zonnebeke gaat voor label ‘Warme Gemeente’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Leefbaar Kortemark brengt Silvamo-stort nogmaals onder de aandacht voor aanvang gemeenteraad: “Omwonenden betalen de prijs voor een falend beleid”

De actiegroep Leefbaar Kortemark vatte een halfuurtje voor aanvang van de gemeenteraad post aan het Kortemarkse gemeentehuis om nogmaals het Silvamo-stort in de gemeente onder de aandacht te brengen.
The post Leefbaar Kortemark brengt Silvamo-stort nogmaals onder de aandacht voor aanvang gemeenteraad: “Omwonenden betalen de prijs voor een falend beleid” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Koppel riskeert monsterboete van maar liefst 528.000 euro voor het onderbrengen van gastarbeiders in ongeschikte kamers: “Nooite onze bedoeling”

Een bouwbedrijf uit Kortemark riskeert een monsterboete van maar liefst 528.000 euro omdat de zaakvoerders gastarbeiders onderbrachten in kamers die daar niet voor geschikt waren. Het koppel achter het bedrijf was zich naar eigen zeggen van geen kwaad bewust. “Het was nooit onze bedoeling om mensen in ongeschikte panden onder te brengen.”
The post Koppel riskeert monsterboete van maar

Lees meer »

Waterpeil Donau blijft stijgen: Slovakije en Hongarije bereiden zich voor op overstromingen – Dodentol opgelopen tot 15

Het waterpeil in de Donau blijft stijgen. In de Slovaakse hoofdstad Bratislava en de Hongaarse hoofdstad Boedapest worden maatregelen genomen om de dreigende wateroverlast in te perken. Het dodental na de passage van cycloon Boris is intussen opgelopen tot vijftien: in Roemenië kwamen zes slachtoffers om het leven, in Polen vijf, in Oostenrijk drie en in Tsjechië één. Heel wat

Lees meer »