Acid haalt slag thuis: influencers moeten adres niet meer overal prijsgeven

Influencers moeten hun adres dan toch niet vermelden op hun profiel op TikTok, Instagram of andere sociale media. Het mag ook via een omweg, meldt De Standaard dinsdag. Goed nieuws voor YouTuber Nathan ‘Acid’ Vandergunst uit Blankenberge, die al langer strijd voert tegen die verplichting.

Influencers riskeerden forse boetes tot 80.000 euro als ze hun zakelijk adres niet vermelden op sociale media. Verschillende bekende influencers weigerden dat uit privacyoverwegingen. Nathan Vandergunst uit Blankenberge, beter bekend als YouTuber Acid, liet nadat hij een proces-verbaal in de bus kreeg meteen weten dat hij de boete niet zou betalen. “Ik deel mijn gegevens niet. Voor de veiligheid van de mensen in dit huis, voor de veiligheid van mezelf. Er staan nu soms al mensen voor de deur”, vertelde hij – uiteraard – op YouTube.

Maar nu blijkt dat de website van de FOD Econmie onlangs werd aangepast. “U kunt ook aan deze verplichting voldoen door op uw socialemediakanalen te verwijzen naar uw website. U moet op die website dan uw ondernemingsgegevens vermelden”, staat er nu.

Het kabinet van staatssecretaris voor Consumentenbescherming Alexia Bertrand (Open VLD) heeft het over een nieuwe optie. “Naast de mogelijkheid van een vestigingsadres bij een bedrijvencentrum is dit voor influencers opnieuw een manier om te vermijden dat ze hun privéadres rechtstreeks op hun socialemediaprofielen moeten zetten”, klinkt het. “Intussen is de staatssecretaris al enkele weken op Europees niveau op zoek naar extra manieren om hun privacy te beschermen.”

Wat er met de eerder uitgeschreven of mogelijk al betaalde boetes zal gebeuren, is niet duidelijk.

The post Acid haalt slag thuis: influencers moeten adres niet meer overal prijsgeven is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vzw IMLandelijk verdeelt gratis mobiele alarmsystemen: “Afschrikmiddel voor eventuele belagers”

Marleen Achtergaele (63) uit Bissegem is coördinator van de zelfhulpvereniging IMLandelijk. “We zijn een groep vrijwilligers die slachtoffers van seksueel grensoverschrijdend gedrag ondersteunen. Onze gratis alarmsysteemgadgets kunnen een veiligheidsgevoel creëren bij slachtoffers, lotgenoten, de burger in het algemeen. Kortom: voor wie het nodig acht om zichzelf een geruststelling te geven.”
The post Vzw IMLandelijk verdeelt gratis mobiele alarmsystemen: “Afschrikmiddel

Lees meer »

Ook acteurs van ‘Baywatch’ moesten voldoen aan onrealistisch schoonheidsideaal: “Ik stopte sok in mijn zwembroek voor meer volume”

De rode badpakken met ongezien hoge uitsnijding zijn iconisch. Ze maakten van ‘Baywatch’ de tv-hit van de 90’s, want de plots waren erbarmelijk slecht geschreven. Maar de waarheid achter die sprankelende zomervibes blijkt niet zo glamoureus. De nieuwe documentaire ‘After baywatch: Moment in the Sun’ brengt heel wat harde waarheden aan het licht. “Ons gewicht was contractueel vastgesteld.”

Lees meer »

Zelfcensuur of mee met de tijd? Toni Coppers wijzigt hier en daar het taalgebruik in zijn oude thrillers

Toni Coppers (63) brengt zijn eerste drie thrillers opnieuw uit én herschreef ze hier en daar op aangeven van een sensitivity reader, een jonge vrouw van 25 met een master Gender & Diversiteit op zak. Een ‘heroïnehoertje’ is voortaan ‘een sekswerker met een overdosis’, het hoofdpersonnage dat ‘tentzeilen’ draagt, wordt een vrouw ‘die gelukkig niet toegeeft aan de dwingelandij van

Lees meer »

Parochiekrant pakt uit met opvallende cartoon over ‘verslaafde asielzoekers’: “Humor die moet aanzetten tot nadenken”

In de Krant/Kracht van vuur, het blad van de katholieke gemeenschap van Mortsel en Edegem, staat op de frontpagina een opmerkelijke cartoon over ‘uitgeprocedeerde verslaafde asielzoekers’. De lokale pastoor Tom Schellekens zegt dat het niet gaat om een mening, maar om humor die moet prikkelen om na te denken over de bestemming van kerken.

Lees meer »