Zdenek Stybar richt eenmansploeg op en is ook na de jaarwisseling nog enkele weken crosser

Zdenek Stybar gaat na de jaarwisseling nog even door. De 38-jarige Tsjech richtte een eenmansploeg op en zal daarmee nog even in het veld te zien zijn, het definitieve einde komt er op het WK veldrijden in Tabor begin februari. 

Meer krantenkoppen in België

Reigershof viert 25 jaar biologisch boeren in De Haan met opendeurdag: “Kom naar de geitjes en lammetjes kijken”

Feest op Het Reigershof in De Haan: onlangs was het 25 jaar geleden dat het familiebedrijf als eerste Vlaamse geitenboerderij het biocertificaat kreeg, en dat wordt op zaterdag 7 september gevierd met een opendeurdag. “We willen van die gelegenheid ook gebruikmaken om onze coöperatie nog eens in de kijker te zetten.”
The post Reigershof viert 25 jaar biologisch boeren

Lees meer »

Man (44) bijt vriendin in kaak en gooit haar van balkon: “Een combinatie van alcohol en drugs is nooit goed”

De 44-jarige T.V. uit Aalst moest zich dinsdag in de Dendermondse rechtbank verantwoorden voor poging doodslag. Hij gooide vorig jaar zijn vriendin van het balkon van zijn appartement. Onder invloed van verdovende middelen beet hij haar eerder ook al in de kaak. “Een combinatie van alcohol en drugs is nooit goed”, sprak de procureur, die drie jaar cel eist.

Lees meer »

Bewijsmateriaal is zo nat dat het onbruikbaar is, dus gaat verdachte van dubbele moordpoging vrijuit: “Rechtsstaat onwaardig”

Een man die in 2005 bij verstek werd veroordeeld tot een celstraf van 25 jaar voor poging tot moord en jarenlang op de Belgische ‘most wanted’-lijst stond, ontsnapt aan zijn straf. Het bewijsmateriaal in zijn zaak blijkt namelijk in zo’n slechte staat dat er geen proces meer mogelijk is. Dat heeft het hof van assisen in Henegouwen woensdag beslist. “Een

Lees meer »

Kan een paralympiër verder springen dan het WR van Mike Powell? Duitse ‘bladejumper’ Markus Rehm wil als eerste mens voorbij 9 meter

Al 33 jaar bezit Mike Powell het wereldrecord in het verspringen (8m95). De paralympiër Markus Rehm wil die mijlpaal verbeteren: zijn record bedraagt 8m72 – verder dan de laatste negen olympische kampioenen. Rehm droomde ook van deelname aan de Olympische Spelen, maar kreeg geen groen licht. De wetenschap was er niet uit of zijn rechterblade hem voordeel geeft.

Lees meer »

Ondanks groot risico op kanker: 25 jaar na verbod worden nog steeds spullen met asbest verkocht

Er worden nog altijd asbesthoudende producten verkocht, ook al is dat al 25 jaar verboden wegens het verhoogde risico op kanker. Dat ontdekte VRT NWS. Op tweedehandssites maar evengoed in fysieke winkels vind je allerhande spullen terug die uit de gevaarlijke stof zijn vervaardigd: van een tuinstoel over bloembakken tot een hondenhok in asbestcement, je kan het zo gek niet

Lees meer »

Dirigent Florian Logghe kijkt uit naar Blaasfiësta: “Deel uitmaken van de Ypriana-magie is uniek”

De vijf orkesten van Ypriana brengt op zaterdag 8 september festivalvibes naar het Hamiltonpark met de tweede editie van Blaasfiësta. Florian Logghe dirigeert niet alleen zijn slagwerkgroep Y-Percussion, hij speelt ook mee met de harmonie op trombone, het instrument waarin hij zich nu nog meer zal specialiseren aan het Conservatorium, naast zijn job als ingenieur.
The post Dirigent Florian

Lees meer »

Opening Leietuin met spectaculaire fonteinshow

Zes jaar na de opening van de vernieuwde Leieboorden bij de Broeltorens, is de tweede verlaagde zone ook klaar. Op zaterdag 14 september vindt vanaf 16 uur het openingsfeest plaats met animatie, muziek, buitenbars en terrasjes.
The post Opening Leietuin met spectaculaire fonteinshow appeared first on KW.be.

Lees meer »

Leerlingen Zilverberschool nemen buitenklas in gebruik

Net voor de start van het nieuwe schooljaar mochten enkele leerlingen van de Zilverbergschool, samen met schepen en oud-leerling Stefaan Van Coillie, het lintje doorknippen van hun nieuwe buitenklas. Die kwam tot stand dankzij de talrijke acties van het oudercomité. “Maar het zijn vooral de ouders die deelnemen aan onze acties die dit mogelijk maken.”
The post Leerlingen Zilverberschool

Lees meer »

Na kalmere jaren met gezin gaat Cath Luyten weer volop voor carrière: “Ik wou geen kind om het te laten opvoeden door een nanny”

Met ‘Café Congé’ blies Cath Luyten haar televisiecarrière nieuw leven in na een paar jaar in de luwte. Zij koost bewust om zich te concentreren op het moederschap. “Ik besef steeds meer dat we in het nu moeten leven”, vertelt Cath Luyten (47) in ‘Dag Allemaal’. Ze geniet in deze fase van haar leven volop van haar gezin, waardoor het

Lees meer »

KIJK. “Mentaal grootste uitdaging van mijn leven, want je moet urenlang geconcentreerd zijn”: Spanjaard beklimt 82 bergtoppen in 19 dagen tijd

De Spanjaard Kilian Jornet is erin geslaagd om in 19 dagen tijd 82 bergtoppen in de Alpen te beklimmen, allemaal toppen van 4000 meter. En alsof dat nog geen ongelooflijke prestatie op zich is: na elke beklimming sprong hij op zijn fiets om naar de voet van de volgende berg te fietsen, om die vervolgens weer te beklimmen. “Dit project

Lees meer »