Ongeruste bewoner belt nadat zeehond uur vastzit in modder: “Dit is hun natuurlijke omgeving”

De brandweer van Nieuwpoort en het NorthSealteam rukten zondagochtend uit naar de oude jachthaven in Nieuwpoort nadat een bewoner zich ongerust maakte omdat een zeehond al een uur lang in het slijk aan het spartelen was en vast leek te zitten. Bij aankomst van de hulpdiensten zwom het dier echter meteen weg. “In het slijk zitten en rollen gebeurt in hun natuurlijke omgeving”, geeft Luc David van het NorthSealteam mee.

Het was een bewoner van een flat op de Robert Orlentpromenada in Nieuwpoort die om 10.45 uur de hulpdiensten belde. De bewoner had een zeehond opgemerkt die al meer dan een uur vastzat in het slijk aan het water van de oude jachthaven. Het dier leek de hele tijd te spartelen om los te komen en daarom dacht de bewoner dat het in nood verkeerde. Na een uur belde hij voor de zekerheid toch maar de hulpdiensten. Zowel de brandweer van Nieuwpoort als het NorthSealteam werden verwittigd en haastten zich ter plaatsen. Het dier leek wat te schrikken van de commotie. “Bij onze aankomst zwom het vrij snel weg in het water, vanuit het slijk”, zegt Luc David van het NorthSealteam.

Niet ingrijpen

“Er was dus eigenlijk niets aan de hond. De zeehond was aan het rusten in het slijk en dat gebeurt wel vaker. Mensen denken wel eens dat zeehonden enkel in het water of op het strand komen maar dat is niet zo. Ook slijk, duinen en natuurgebied zijn hun natuurlijke omgeving. Dat ze zich in slijk wentelen is ook normaal gedrag. Zeker na onstuimig weer gaan de dieren zowat overal gaan rusten. Er hoeft daarom niet ingegrepen te worden. We zijn uiteraard wel tevreden dat mensen zich zorgen maken om te dieren en voor de zekerheid bellen.” (JH)

Wie een zeehond ziet die mogelijks in nood verkeert kan altijd het noodnummer van het NorthSealteam bellen op 0491/74.32.78.

The post Ongeruste bewoner belt nadat zeehond uur vastzit in modder: “Dit is hun natuurlijke omgeving” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Macron schiet in eigen voet

22:57 Het extreemrechtse RN is de winnaar van de eerste ronde van de Franse verkiezingen. Hoe groot het verlies is voor president Macron wordt volgende week duidelijk na de tweede ronde. Maar nu al is duide…

Lees meer »

Ebbe De Vlaeminck tekent eerste profcontract bij KV Kortrijk: “Mijn droom wordt werkelijkheid”

Ebbe De Vlaeminck (18) heeft onlangs zijn eerste profcontract getekend bij KV Kortrijk. Afgelopen seizoen zat hij nagenoeg elke wedstrijd op de bank van de eerste ploeg. De jonge doelman heeft nu zijn eerste profcontract op zak en mag volgend seizoen dus weer de concurrentie aangaan met ervaren rotten Lucas Pirard en Tom Vandenberghe.
The post Ebbe De Vlaeminck

Lees meer »

EXCLUSIEF. Vlaams gezin dat aan dood ontsnapte in Italiaanse modderstroom doet voor het eerst verhaal: “Ik zei luidop: dit is het, we gaan sterven”

De beelden van hun terreinwagen die verzwolgen wordt door een kolkende rivier gingen deze week de wereld rond. Maar Ameline (28), haar man Fady (24) en hun baby’tje van drie maanden uit het West-Vlaamse Menen kunnen het nog navertellen vanuit Italië, waar hun vakantie eindigde in de Orco-rivier. Ze vertellen hoe hun leven plots, vanuit het niets, in gevaar kwam:

Lees meer »

Vrouw doodgestoken in portaal bij woning Amsterdam

Een vrouw is vanochtend iets voor 10.00 uur doodgestoken in een trapportaal bij een woning in Amsterdam, meldt de politie. Dat gebeurde in de straat Hagenau in Amsterdam-Noord. Een 22-jarige Amsterdammer is aangehouden en wordt gehoord, nog onbekend is wat zijn relatie met de vrouw is.

Lees meer »

Elke Bleyaert, vrouw van wielrenner Jasper Stuyven en oprichtster van The Women Peloton, verliest rechtszaak tegen Amerikaans fitnessbedrijf

Een opmerkelijke zaak: Elke Bleyaert, de vrouw van wielrenner Jasper Stuyven en oprichtster van The Women Peloton, is door een Amerikaans fitnessbedrijf voor de rechter gedaagd. “Het bedrijf heeft het woord ‘peloton’ gemonopoliseerd”, reageert Bleyaert. Na maanden procederen heeft Bleyaert de rechtszaak verloren. The Women Peloton is de grootste vrouwelijke fietscommunity in ons land.

Lees meer »

Kapster Xantippe krijgt Lifetime Achievement op Brugge Awards

In het Beurs Meeting en Congres Center (BMCC) vond de gala-avond van de tweede editie van de Brugge Awards plaats. ‘Onderneming van het Jaar’ is ECS European Containers. Christine Waeyaert van kapsalon Xantippe krijgt de ‘Lifetime Achievement Award’. Ook Cactus Muziekcentrum is als ‘Brugs Ambassadeur’ bij de winnaars.
The post Kapster Xantippe krijgt Lifetime Achievement op Brugge Awards appeared

Lees meer »

Vlinderhof van wzc De Vlinder feestelijk geopend in Harelbeke

De langverwachte tuin is er eindelijk. De oude tuin moest verdwijnen omdat de omgeving niet aangepast was aan de bewoners van de centra en gebruikers. “Met de nieuwe tuinen wilde Zorgbedrijf Harelbeke een ruime tuin die alle zintuigen van mensen maximaal prikkelt”, zegt voorzitter Lynn Callewaert van Zorgbedrijf Harelbeke.
The post Vlinderhof van wzc De Vlinder feestelijk geopend in

Lees meer »

Blankenberge wil deze zomer nog meer inzetten op openbare netheid: “Vorige zomer kregen 116 overtreders een GAS-boete tijdens 1.085 controles”

Deze zomer zullen medewerkers van OVAM opnieuw anonieme controles houden in Blankenberge om overtreders van sluikstorten, zwerfvuil en hondenpoep op heterdaad te betrappen. De stad zelf heeft drie extra GAS-vaststellers opgeleid die deel uitmaken van de dienst Gemeenschapswachten. Burgemeester Björn Prasse (Open Vld) kondigde aan dat er ook een nieuw online meldingsplatform komt.
The post Blankenberge wil deze zomer

Lees meer »

N-VA stelt lijst gemeenteraadsverkiezingen voor en start campagne: “Wij zijn de enige centrumpartij en willen geen lokale Vivaldi-regering”

N-VA trekt naar de gemeenteraadsverkiezingen met op de lijst veel zelfstandigen, ondernemers en mensen uit de zorgsector. Bij gewezen parlementslid Manu Beuselinck kriebelt het want hij keert terug als lijstduwer. En er zijn pittige woorden voor de huidige coalitie waarvan N-VA deel uitmaakt. “De doorsnee Oostendenaar voelt zich vergeten”, luidt het.
The post N-VA stelt lijst gemeenteraadsverkiezingen voor en

Lees meer »