Livio Proot krijgt alle vertrouwen als T1 bij Eendracht De Haan:We gaan ervoor met al onze krachten”

Na het vertrek van meubelstuk en aimabele hoofdcoach Kris Brackx mocht zijn trouwe assistent Livio Proot de fakkel ad interim overnemen. Vervolgens werd Dimitri Delporte, oud-speler en kenner van het huis, aangesteld als eerste in bevel. Livio Proot keerde terug naar zijn rol in de schaduw.

Net voor de winterstop meldde Dimitri Delporte dat hij vanaf het begin van volgend kampioenschap hoofdcoach zou worden in Oost-Vlaanderen, bij FC Kleit, dat uitkomt in eerste provinciale. De T1 en het bestuur besloten meteen de samenwerking te beëindigen. Lang duurde de zoektocht niet naar een nieuwe sportieve leider. De altijd keihard in de schaduw zwoegende Livio Proot krijgt het vertrouwen voor de rest van het huidige seizoen maar ook, weliswaar na een evaluatie, voor langere termijn.

Ex-ploeg KWS Oudenburg

Livio Proot voetbalde bij Oudenburg, Club Brugge en KV Oostende. Daarna volgden Gistel, Oudenburg en HO Oostende. Eernegem, Spermalie en De Haan waren zijn laatste uitdagingen tussen de krijtlijnen. Wegens hielproblemen opteerde hij voor een carrière als trainer en startte als T2 bij De Haan, onder de vleugels van Kris Brackx. Hij liet het volgende noteren: “Enerzijds kan Kris heel overtuigend zijn, anderzijds kan ik moeilijk neen zeggen tegen iemand die op mij beroep doet.”

Met Livio Proot kiest De Haan voor een voetbalkenner, die uitblonk op hoog niveau maar geremd werd door blessurelast. Hij kent de vereniging door en door, de spelersgroep uit zich vol lof over hem. In een oefenmatch in Dudzele, op 2 januari, begint het grote werk voor Livio. Daarna volgt het competitietreffen thuis tegen het herboren KSV Jabbeke. De eerste verplaatsing brengt Livio Proot naar zijn ex-ploeg KWS Oudenburg. Op 21 januari komt leider Jong Male op bezoek. De start kan alvast tellen voor de nieuwe T1, dat de Haantjes van positie 15 naar hogere regionen hoopt te loodsen. Zijn repliek is kort en bondig: “We gaan ervoor met al onze krachten.” (JPV)

The post Livio Proot krijgt alle vertrouwen als T1 bij Eendracht De Haan:We gaan ervoor met al onze krachten” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Geld nodig voor cocaïne”: duo dat portefeuille advocate stal in Brugs gerechtsgebouw riskeert tot zestien maanden cel

Toen een jonge Algerijn dit voorjaar in het Brugse gerechtsgebouw zijn vonnis kwam aanhoren, besloot zijn ‘tolk’ de portefeuille van een advocate te stelen. Zelf zorgde Youssef C. (19) daarbij voor de nodige afleiding. “Ze hadden geld nodig om cocaïne te kopen”, aldus de procureur, die tot vijftien maanden cel vroeg.
The post “Geld nodig voor cocaïne”: duo dat

Lees meer »

Jeremy (29) en Maité (28) kunnen weer in woning na trouwcadeau van 2.000 bierbakken: “We ruimen 360 bakken per uur”

“We ruimen in etappes.” Jeremy Desmet (29) en Maité Beernaert (28) zijn druk in de weer om hun huis in Zandvoorde bij Zonnebeke te bevrijden uit de burcht van 2.000 bierbakken, een trouwcadeau van hun vrienden. “We hadden geluk: bij onze thuiskomst was de voorgevel al omgewaaid.”
The post Jeremy (29) en Maité (28) kunnen weer in woning na

Lees meer »

“Extreemrechtse golf trekt over Frankrijk”: Rassemblement National van kandidaat-premier Bardella (28) op kop bij eerste ronde parlementsverkiezingen

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National (RN) van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij kreeg 33 procent van de stemmen, zo melden Franse media zondagavond op basis van schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Ondertussen protesteren honderden linkse activisten in hoofdstad Parijs. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de

Lees meer »

ILVO stelt Vlaanderens eerste zaai-drone voor: “Minder druk op de bodem, en ook minder onkruid”

Op termijn kunnen landbouwers een zaai-drone gebruiken in plaats van zware machines, als ze nieuwe gewassen willen zaaien. Zeker op akkers die er slecht bijliggen kan zo’n drone nuttig zijn. ILVO, het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek, heeft de drone uitgetest en spreekt alleen van voordelen. "Het enige nadeel, is het ontbreken van een goed wettelijk kader", zo klinkt

Lees meer »

Ook Stefaan Vandecasteele blij met vernieuwde Bergstraat: “Mooiste laan van Kortrijk”

Op 3 juli werd de vernieuwde Knokstraat en Bergstraat terug opengesteld voor verkeer en werden de straten feestelijk geopend met de buurt. Buiten enkele handelaars die zich verder niet wilden uitspreken, reageert de buurt positief. “Dit was ook nodig voor de verkeersveiligheid in Aalbeke”, zegt vierde generatie zaakvoerder Stefaan van Vandecasteele Houtimport.
The post Ook Stefaan Vandecasteele blij met

Lees meer »

Ouders van verdronken Harmony (7) spreken voor het eerst: “Mijn zoon was bang van water. Waarom werd er niet op hem gelet?”

Met veel vraagtekens blijven ze achter. De ouders van Harmony Francis (7) uit Borgerhout weten nog steeds niet wat hun zoontje afgelopen donderdag precies is overkomen in het recreatiedomein De Mosten. Harmony, die niet kon zwemmen, verdronk die dag tijdens een schooluitstap in het meer. “Bij de telling moesten alle leerlingen op hun handdoek op het strand gaan zitten. Die

Lees meer »

Geen wijnopener bij de hand? Zo krijg je de fles toch open

Wat als… je een flesje wijn wil openen, maar geen wijnopener bij de hand hebt? Dan haal je een paar kaarsen uit, want ook daarmee krijg je de kurk van een wijnfles. Dat hebben enkele mannen uitgeprobeerd. “Je moet wel een klein beetje geduld hebben”, klonk het achteraf. “Pas na een dikke minuut konden we de fles ontkurken.”

Lees meer »

“Eto’o heeft in principe niets te zeggen over mij”: Marc Brys praat voor het eerst uitgebreid over de hetze rond z’n aanstelling

“Als je iedereen moet geloven, heeft Eto’o me vier keer ontslagen.” En toch staat Marc Brys (62) nog aan het roer van de Kameroense nationale ploeg. Voor het eerst sinds hij de heksenketel van Yaoundé – en alle rellen daar aanwezig – even achter zich heeft gelaten, neemt de bondscoach het woord. “Vanaf dag één had ik een bewaker bij

Lees meer »