Johan en Rita van tweedehandsboeken- en platenzaak Den Elder in Brugge uitgezwaaid

In de Langestraat in Brugge werden Johan Van Moorhem (71) en Rita Peers (71) van de bekende tweedehandsboeken- en platenzaak Den Elder feestelijk uitgezwaaid. Ze richtten de zaak op in 1981 en worden nu opgevolgd door Niki Boterman (32) en Axel Bossuyt (28).

Vrienden, familieleden, vele vaste klanten en zelfs burgemeester Dirk De fauw kwamen zaterdagavond opdagen voor de afscheidsdrink van Johan Van Moorhem en Rita Peers als uitbaters van tweedehandsboeken- en platenzaak Den Elder in de Langestraat in Brugge. Het afscheid van Den Elder is voor Rita en Johan echt wel een groot hoofdstuk in hun leven die afgesloten wordt. Ze hebben de zaak – die door Rita werd opgericht in 1981 waarna Johan er al vlug bij kwam in de uitbating – dan ook meer dan veertig jaar lang gerund.

6 januari van start

Rita en Johan zochten al een tweetal jaar naar overnemers voor de zaak. Eigenlijk wilden ze kopers vinden voor het gehele pand die tegelijk ook de zaak zouden uitbaten. Dat bleek niet haalbaar maar het echtpaar vond enkele maanden geleden wel huurders en nieuwe uitbaters in de personen van Niki Boterman en Axel Bossuyt. Niki en Axel zijn grote muziekliefhebbers die altijd veel hebben verzameld. Axel is leestenmaker bij een orthopedisch bedrijf en Niki werkt als bediende bij de mutualiteit. Ze blijven voor de zekerheid wel hun job behouden maar dan deeltijds zodat ze in een beurtrol de zaak vijf dagen per week kunnen open houden. “Op 6 januari gaan we van start, zodat we nog wat tijd hebben om een en ander hier naar onze hand te zetten”, geeft Axel nog mee.

(PDV)

The post Johan en Rita van tweedehandsboeken- en platenzaak Den Elder in Brugge uitgezwaaid is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Orobad mag 25 kaarsjes uitblazen

Orobad is een sportieve vereniging die openstaat voor jong en oud. De vereniging werd 25 jaar geleden gesticht door Urbain Delaplace. Hij was ook de eerste voorzitter en werd later opgevolgd door de huidige voorzitter Paul Vanoutrive.
The post Orobad mag 25 kaarsjes uitblazen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Pairi Daiza wordt (bijna) volledig rookvrij

Sinds vandaag is roken niet langer toegestaan in het dierenpark Pairi Daiza. Met uitzondering op 7 rookzones alleszins. Vanaf 31 december zou het sowieso bij wet verboden worden om te roken in recreatieparken, maar Pairi Daiza zet die stap dus al drie maanden eerder.

Lees meer »

Duizenden vrouwen op straat in Frankrijk om Gisèle Pelicot hart onder de riem te steken, ook in ons land demonstratie

In een dertigtal steden in Frankrijk zijn duizenden vrouwen en mannen op straat gekomen om steun te betuigen aan Gisèle Pelicot, de 72-jarige vrouw die jarenlang door haar echtgenoot werd gedrogeerd en door tientallen mannen is verkracht. Pelicot is in korte tijd uitgegroeid tot nationaal symbool in de strijd tegen seksueel misbruik. Ook in ons land vond een steunbetoging plaats.

Lees meer »

Italiaanse streek Emilia Romagna geteisterd door overstromingen: depressie Boris slaat ook in Zuid-Europa toe

Nadat depressie Boris Centraal-Europa de afgelopen dagen overspoelde met regen is nu Zuid-Europa aan de beurt: Vooral Italië zet zich schrap voor heel wat neerslag en kondigt code rood af. De Noord-Italiaanse streek wordt geteisterd door overstromingen. Lokaal kan er tot het einde van de week volgens de weermodellen tot 200 mm neerslag vallen en mogelijk lokaal zelfs nog meer.

Lees meer »

Testvaarten aan loskade in de Lovaart in Veurne

Dinsdag kwam er voor het eerst een binnenschip aanmeren aan de loskade in de Lovaart in Veurne. Er werd een testvaart uitgevoerd met een lading zand voor de betoncentrale De Brabandere.
The post Testvaarten aan loskade in de Lovaart in Veurne appeared first on KW.be.

Lees meer »

Water trekt zich terug in Poolse stad Klodzko: immense schade wordt duidelijk

In Klodzko, een van de zwaarst getroffen steden in Polen, trekt het water zich stilaan terug. Zo wordt voor het eerst de immense schade duidelijk. In Polen, Tsjechië en Roemenië zijn verschillende doden gevallen door de passage van cycloon Boris. De ellende is echter nog niet voorbij, waarschuwt onze weervrouw Jill Peeters.Volg het nieuws over de extreme weersomstandigheden in Centraal-Europa

Lees meer »

“Ik wist niet dat ze in Kopenhagen wakker lagen van Kortrijk”: West-Vlaams restaurant heeft het aan de stok met ‘beste restaurant ter wereld’

Gastrobar Noma op de Kortrijkse Grote Markt verandert van naam. Noodgedwongen, na een schadeclaim van het Deense restaurant Noma. Dat is niet zomaar een naamgenoot, het gaat om een driesterrenzaak die zich meermaals ‘het beste restaurant te wereld’ mocht noemen. “We hadden niet gedacht dat dit problemen zou opleveren.”

Lees meer »

Geen openlijke ruzie en verbod op verslavend gedrag: het opvallende ‘relatiecontract’ van Real-wonderboy Endrick, die op z’n 18de getrouwd is

Wat goed is, komt snel. De Braziliaanse voetballer Endrick (18), één van de grootste talenten ter wereld, is in het huwelijksbootje gestapt. De aanvaller van Real Madrid is nog geen jaar samen met het drie jaar oudere Braziliaanse model Gabriely Miranda (21), en onthulde een paar opvallende afspraken uit hun ‘relatiecontract’.

Lees meer »

“John Terra zal mij geen tweede keer breken”: Kim Kay slaat in emotionele brief terug naar haar ontdekker

“Ik zou graag één keer reageren, in mijn eigen woorden.” Kim Kay (46) is enorm geschrokken van de kwetsende woorden van haar ontdekker, John Terra. “Ik had nooit een probleem met haar, zij had een probleem met zichzelf”, zei Terra onder andere. De met medische problemen geplaagde zangeres wil nu de puntjes op de i zetten en schreef een emotionele

Lees meer »

Alle vluchten in Shanghai worden geannuleerd door komst tyfoon Bebinca

De Chinese autoriteiten bereiden zich voor op de komst van tyfoon Bebinca -met momenteel windsnelheden tot 144 kilometer per uur- die tussen zondagavond en maandagochtend de drukbevolkte oostkust zou moeten bereiken. In de economische hoofdstad Shanghai worden alle vluchten vanaf 20 uur lokale tijd geannuleerd, kondigt staatszender CCTV aan.

Lees meer »

Delfine Persoon trekt naar Amerika voor wereldtitelkamp tegen Alycia Baumgardner

Delfine Persoon (39) bokst volgende week vrijdag 27 september in de VS tegen Alycia Baumgardner voor de wereldtitel bij de Super Featherweights. “Zeker voor de WBC en WBA, maar mogelijks nog voor alle bonden”, zegt coach Filiep Tampere. “En ze kan winnen, want ondanks haar leeftijd is ze fysiek nog altijd top!”
The post Delfine Persoon trekt naar Amerika

Lees meer »

Ex-Europees marathonkampioen mountainbike Wout Alleman naar WK in VS: “Hopelijk opnieuw superdag”

Wout Alleman (28) verschijnt zondag aan de start van het wereldkampioenschap mountainbike op de marathonafstand. In Snowshoe, in de Verenigde Staten, ambieert de Otegemnaar, die vorig jaar de Europese titel veroverde, een mooie uitslag. “Na een mindere zomer voel ik me net op tijd weer goed.”
The post Ex-Europees marathonkampioen mountainbike Wout Alleman naar WK in VS: “Hopelijk opnieuw

Lees meer »