“Er komt een einde aan een periode van 35 jaar”, een bom valt uit de hemel in Varsenare: algemeen coördinator Danny De Coninck stopt met onmiddellijke ingang

Danny De Coninck vertoeft dagelijks in Varsenare. In de VIP-ruimte lost hij veel problemen op en heeft een vriendelijk woord over voor iedereen. De grote baas van de ambitieuze eerste provinciale club startte als jeugdtrainer bij VKSO Zerkegem en zette vervolgens de stap naar KFC Varsenare. Gedurende 20 jaar vervulde hij de trainerspassie, waarvan vijf in combinatie met een eerste ploeg, respectievelijk bij Jong Male en VKSO Zerkegem. Later coachte hij de U21 in Varsenare terwijl hij de functie van gerechtigd correspondent aan het voorbereiden was om de toenmalig kind van het huis Dirk De Vooght op de volgen.

Stelselmatig werd die taak verruimd om vier jaar terug uit te monden in algemeen coördinator met volle verantwoordelijkheid voor de dagelijkse werking. Danny De Coninck boekte resultaten, superviseerde de uitbouw van KFC Varsenare A, dat uitgegroeid is tot een vaste waarde in eerste provinciale, en Varsenare B, dat titelkandidaat is in vierde provinciale. In al onze interviews met spelers en trainers benadrukte iedereen de positieve wind. Tot de laatste dag van het kalenderjaar een persmail van Danny De Coninck inslaat als een bom.

“Ik heb besloten om op 31/12/2023 de samenwerking met KFC Varsenare te beëindigen. Het betreft een weloverwogen beslissing die al enkele weken in de lucht hing maar sinds kort ook definitief is. Reden hiervoor is de reeds geruime tijd vertroebelde relatie met de Raad van Bestuur omwille van een verschil in visie over de toekomst van de vereniging. Qua inzichten en principes zaten we duidelijk niet op dezelfde golflengte.”

Bijzonder trots

“Ik ben bijzonder trots op wat we de jongste jaren met het team hebben gepresteerd: een bloeiende jeugdwerking op interprovinciaal niveau die dankzij het unieke doorstromingsverhaal uitmondde in een succesverhaal van het A-team. Met die groep promoveerden we naar de hoogste provinciale reeks en het prachtige eindresultaat binnen de subtop van afgelopen seizoen. Tijdens deze jaargang wordt één en ander bevestigd met een derde plaats halfweg, een pluim op de hoed van spelers en staf, die ik hierbij hartelijk bedank voor de prachtige tijd samen. Het grootse deel van de huidige A-kern blijft trouwens ook volgend seizoen aan boord. Voorlopig vertrekt enkel de wat op een zijspoor geraakte Ebrima Camara in de beste verstandhouding naar buur K.S.V. Jabbeke.”

“Hiermee komt een einde aan een periode van maar liefst 35 jaar, eerst als speler, daarna als jeugdtrainer en tenslotte als bestuurslid, waarbij ik vooral de laatste vier jaar in de functie van algemeen coördinator geprobeerd heb mijn stempel te drukken op het reilen en zeilen van KFC Varsenare. Nu is de tijd dus aangebroken voor zowel de vereniging als mezelf om de horizonten te verleggen en nieuwe uitdagingen aan te gaan.” (Jean Pierre Vanheerswynghels)

The post “Er komt een einde aan een periode van 35 jaar”, een bom valt uit de hemel in Varsenare: algemeen coördinator Danny De Coninck stopt met onmiddellijke ingang is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Aftredend premier en nieuwe NAVO-baas Mark Rutte geeft afscheidstoespraak: “Let een beetje op elkaar, ik reken op u”

De Nederlandse aftredende premier en nieuwe NAVO-baas Mark Rutte heeft een afscheidstoespraak gegeven vanuit het Torentje, zijn kantoor in Den Haag. Rutte blikte terug op "meer dan 5.000 dagen" als premier en overloopt daarbij de mooiste en de moeilijkste dagen van de voorbije jaren. Tegelijk heeft hij een boodschap voor zijn opvolger: "Samen sta je sterker dan alleen".

Lees meer »

Filou Oostende bereidt zich voor op nieuwe seizoen: “Met creativiteit en continuïteit strijden voor Fantastic 14”

Enkele weken na een nieuwe landstitel – de dertiende op rij, meteen de 25ste op het palmares van BCO – bereidt ‘s lands meest gelauwerde basketclub ooit zich al voor op een nieuw topseizoen in Oostende.
The post Filou Oostende bereidt zich voor op nieuwe seizoen: “Met creativiteit en continuïteit strijden voor Fantastic 14” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rik Gadeyne (61) met pensioen als directeur van Sint-Martinusinstituut in Koekelare: “Het was een plezier dit te mogen doen”

Torhoutenaar Rik Gadeyne is zopas met pensioen gegaan als directeur van het Sint-Martinusinstituut in Koekelare, het zogenoemde SMIK. Hij oefende die functies halftijds uit. De andere helft werd bekleed door Wim Mattheus, die de school nu fulltime leidt. Voor Rik breekt er een zee van vrije tijd aan.
The post Rik Gadeyne (61) met pensioen als directeur van Sint-Martinusinstituut

Lees meer »

Nog meer spanning op Nederland-Turkije: Demiral twee wedstrijden geschorst na omstreden gebaar, president Erdogan woont wedstrijd bij

Turkije is goed op weg om dé revelatie van het EK voetbal te worden, maar het toernooi dreigt een donker randje te krijgen door een omstreden gebaar van speler Merih Demiral, die dweepte met de extreemrechtse beweging ‘de Grijze Wolven’. Hij krijgt een schorsing van twee wedstrijden opgelegd. Turkse president Erdogan is alvast aandachtig toeschouwer bij Nederland-Turkije.

Lees meer »

Einde van eenrichting in Sabbestraat/Sint-Jorisstraat in Beernem

Het gemeentebestuur schaft de proefopstelling met eenrichtingsverkeer in de M. Sabbestraat en Sint-Jorisstraat af na kritiek van buurtbewoners en oppositiepartijen. “Inwoners mogen niet massaal op de bon vliegen”, vindt raadslid Lode Vanneste (N-VA).
The post Einde van eenrichting in Sabbestraat/Sint-Jorisstraat in Beernem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bijna 13.500 zwerfkatten gevangen in Vlaanderen in 2023

In 2023 zijn er in de Vlaamse steden en gemeenten bijna 13.500 zwerfkatten gevangen. Zo bericht ‘De Zondag’ vandaag, op basis van cijfers van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). Het gaat om exact 13.428 dieren, oftewel 8 procent minder dan in 2022, toen meer dan 14.600 katten van de straat werden gehaald.

Lees meer »

Kylian Mbappé: “Voetballen met masker is absolute horror. Het lijkt wel alsof ik dit EK in 3D speel”

“België is een heel sterke ploeg.” Van arrogantie of onderschatting geen sprake bij Frankrijk, daags voor de clash met de Rode Duivels. Sterspeler Kylian Mbappé nam, net als bondscoach Didier Deschamps, het woord in Düsseldorf en stelde dat Les Bleus dringend hun niveau moeten opkrikken, net zoals hij zei dat spelen met een masker alles behalve een pretje is. Mbappé

Lees meer »

Vader en zoon James gaan officieel samenspelen: LeBron tekent tweejarig contract bij LA Lakers ter waarde van bijna 100 miljoen euro

De NBA-ster LeBron James (39) heeft een nieuw contract getekend bij de LA Lakers voor twee jaar en een bedrag van 104 miljoen dollar (ongeveer 96,45 miljoen euro). Dat betekent dat hij vanaf oktober samen met zijn zoon Bronny James (19) op het parket zal staan. Ze worden in principe het eerste vader-zoon duo zijn in de geschiedenis van het

Lees meer »

Nu al wegverzakkingen in pas geopende Centrumbrug van Izegem: “Aannemer onderzoekt wat fout gelopen is”

Je kan er niet naast kijken, naast de putten die ontstaan zijn op de pas heropende Centrumbrug in Izegem. “De aannemer onderzoekt wat fout gelopen is. Vast staat dat dit euvel hersteld moet worden, maar de brug hoeft hiervoor niet opnieuw dicht”, garandeert schepen van Mobiliteit Caroline Maertens.
The post Nu al wegverzakkingen in pas geopende Centrumbrug van Izegem:

Lees meer »

Moet je binnenkort betalen om overtollige stroom van zonnepanelen op het net te zetten? “De situatie is onhoudbaar”

Betaal je binnenkort in plaats van geld te ontvangen om overtollige stroom van je zonnepanelen op het elektriciteitsnet te zetten? Het lijkt de wereld op z’n kop, maar in Nederland rekenen bijna alle energieleveranciers ondertussen kosten aan voor wie opgewekte stroom op het elektriciteitsnet zet. Waarom doen ze dat? En zal dat ook bij ons gebeuren?

Lees meer »