“Ze is het brein achter haar eigen succes”: Pommelien Thijs is uw nummer 2 in lijst ‘Belg van het Jaar’

Dat 2023 een goed jaar was voor Pommelien Thijs (22), is voorzichtig uitgedrukt. Haar debuutalbum ‘Per ongeluk’ haalde nummer één in Vlaanderen, met ‘Erop of eronder’ won ze de Zomerhit, ze nam drie MIA’s mee naar huis en in de Eén-reeks ‘Knokke off’, die nu aan een internationaal avontuur op Netflix is begonnen, bleek ze als actrice uit zeer goed hout gesneden. U stemde haar dan ook terecht naar de tweede plaats in de lijst van Belg van het Jaar. Een ster is geboren. 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe dinosaurus ontdekt in Spanje

In Spanje is een tot nu onbekende dinosaurussoort aangetroffen: de Qunkasaura pintiquiniestra was een enorme herbivoor met een lange nek, 20 meter lang en 15 ton zwaar, die ruim 75 miljoen jaar geleden leefde. Dat schrijven wetenschappers uit Spanje en Portugal in het vakblad Nature Communications Biology.

Lees meer »

Meestappen in het voetspoor van Ensor van Oostende naar Antwerpen

Nu het Ensorjaar zijn focus verlegt van zijn geboortestad naar Antwerpen geeft Oostende op 21 september de fakkel door aan de Scheldestad die het 75-jarig overlijden van deze meester van het licht afrondt met een viertal tentoonstellingen.
The post Meestappen in het voetspoor van Ensor van Oostende naar Antwerpen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stijn Meuris over het beeld van de week: Test één twee

In Nederland heet het een oefenruimte – dat is toch net iets chiquer. Maar wij Vlamingen hebben het over een repetitiekot. En dat mocht je in de meeste gevallen vrij letterlijk nemen: een kot. Om in te repeteren. Gelukkig is er in de loop der decennia veel veranderd. Zoals bijvoorbeeld in Mechelen-Bovelingen, waar de Koninklijke Harmonie ‘Eendracht Maakt Macht’ zopas

Lees meer »

Reclames zien over gokken, zet aan tot gokken

Wie geregeld communicatie van gokbedrijven ziet passeren, gaat “gokken normaler vinden, én ook meer de illusie hebben dat je controle hebt over de uitkomst van het gokken”. De kans dat iemand daardoor effect een gokje waagt, stijgt ook. Zo blijkt uit onderzoek van de Universiteit Gent naar het gokgedrag van Vlamingen tijdens het voorbije EK Voetbal — 1.600 mensen deden

Lees meer »

Rik en Christa uit Moorslede varen in een gouden huwelijksbootje

Geboren en getogen Moorsledenaars Rik Declercq en Christia D’Haene gaven op 27 juli 1974 elkaar hun jawoord. Het echtpaar is inmiddels vijftig jaar getrouwd en werd daarvoor in de bloemetjes gezet door het gemeentebestuur.
The post Rik en Christa uit Moorslede varen in een gouden huwelijksbootje appeared first on KW.be.

Lees meer »

Marc Costenoble geeft na 40 jaar fakkel transportbedrijf Macotruck uit Zeebrugge door

Op de viering van het veertigjarig bestaan gaf oprichter van transportbedrijf Macotruck Marc Costenoble de fakkel door. Hij blijft nog even aan boord, maar het bedrijf wordt voortaan geleid door een managementteam van drie ervaren medewerkers, aangestuurd door een nieuwe medeaandeelhouder, de Limburgse transportondernemer Gino Withofs.
The post Marc Costenoble geeft na 40 jaar fakkel transportbedrijf Macotruck uit Zeebrugge

Lees meer »

LIVESTREAM NINOVE-KNOKKE. Pakt thuisploeg eerste zege van het seizoen in 1ste Afdeling of behoudt Knokke perfect rapport?

In samenwerking met Voetbal Vlaanderen biedt HLN, exclusief voor abonnees, ook dit seizoen live amateurvoetbal aan. Elke week wordt minstens één topaffiche gestreamd met deskundig commentaar. Vanavond om 20u is dat KVK Ninove-R Knokke FC. Voor de Oost-Vlamingen is het hun eerste thuismatch van het seizoen in de 1ste Afdeling, kunnen ze winnen? Of pakt Knokke zes op zes? Kijk

Lees meer »