Subsidie voor renovatie van twee doorgangswoningen in Beernem

In september 2023 diende de gemeente Beernem een subsidieaanvraag in bij de Vlaamse overheid voor de renovatie van twee van haar vijf doorgangswoningen. Dat zijn woningen waar mensen die plotseling dakloos worden terecht kunnen in afwachting van een structurele oplossing voor hun woonprobleem.

“Het gaat om woningen in de hoveniersstraat in Sint-Joris. Deze panden kunnen een renovatie gebruiken en daarom hebben we een subsidieaanvraag ingediend bij de Vlaamse overheid. Op 23 december kregen we het nieuws dat de Vlaamse regering ons 49.792,22 euro toekent, zodat wij deze woningen kunnen renoveren. De gemeente zelf legt ook nog eens 70.000 euro bij”, vertelt schepen van Sociaal Beleid Vicky Reynaert (Vooruit).

The post Subsidie voor renovatie van twee doorgangswoningen in Beernem is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Afdeling pediatrie van ziekenhuis in Veurne krijgt opfrisbeurt met figuren van Studio 100 dankzij schenkingen

Dankzij een schenking van Vrije Basisschool De Droomvlieger en de bijdrage van Plopsa ziet de afdeling pediatrie en de kinderbox op de spoedafdeling van AZ West Veurne er veel leuker en kindvriendelijker uit voor jonge ziekenhuispatiëntjes. De kleuters en leerlingen lagere school van De Droomvlieger die erbij waren op de officiële opening, waren alvast dolenthousiast.
The post Afdeling pediatrie

Lees meer »

Wervik brengt passende hulde aan zes gepensioneerde personeelsleden: “Leuke cartoon als geschenk”

De huldiging van dit keer zes personeelsleden van stad Wervik die met pensioen gingen, vond voor het eerst plaats in de theaterzaal van gc Gilwe. De hulde verliep op een stijlvolle manier en bij elke afscheidnemende medewerker werd een verzameling cartoons geprojecteerd die ereburger André Nollet over de respectievelijke loopbaan en anekdotes tekende.
The post Wervik brengt passende hulde

Lees meer »

Meer dan 270 arrestaties na plunderingen bij anti-regeringsprotest in Kenia

In Kenia heeft de politie meer dan 270 mensen gearresteerd voor plunderingen en het plegen van geweld tijdens het anti-regeringsprotest gisteren. Al 2 weken lang komen vooral jongeren op straat om te betogen tegen de plannen van de regering om belastingverhogingen in te voeren. De plannen zijn intussen ingetrokken, maar de betogers hebben nu extra eisen en vragen onder meer

Lees meer »