Prizma Middenschool uit Lendelede wint afvalwedstrijd

De tweedejaars van de Prizma Middenschool uit Lendelede sleepten de eerste prijs van de afvalwedstrijd van IVIO in de wacht. Daar moesten ze geen kilo’s voor afvallen, maar wel van afval een kunstwerk maken.

Dat was de opdracht van de wedstrijd georganiseerd door intercommunale IVIO, in het kader van hun vijftigjarig bestaan. Klas 2B van de Prizma Middenschool won de wedstrijd en krijgt nu een VR-smurfenstand van Fost Plus in de school.

Brainstormen

De leerlingen begonnen met een brainstormronde over duurzaam milieubeheer en dat resulteerde in allerlei trefwoorden zoals ‘afval’, ‘de aarde’, ‘temperatuur’, ‘recyclage’, ‘kringloopwinkel’, ‘natuur’, ‘watervervuiling’,… Ze besloten om voor de wedstrijd rond de natuurelementen te werken, waarbij de boom centraal staat.

“Omdat een boom deel uitmaakt van onze natuur”, zegt leerlinge Renske Vandenbroucke uit 2B. “Elk van ons moest iets ontwerpen om in de afvalboom te hangen of te plakken aan cirkels.”

De attributen voor de boom zochten de leerlingen in de vergeten hoekjes van de school: een metalen voetsteun van een al lang gesneuvelde paspop, een kartonnen buis waar vroeger stoffen op gerold werden, restjes verf,…. Stilaan kreeg de afvalboom zo vorm. Met het ‘afval’ creëerden ze elementen zoals een bloem, een dier of een wolk en gaven die een plaatsje in de boom.

Hoofdprijs

De jury van IVIO bekroonde hun inspanningen met een VR-Smurfenstand ter waarde van 3.000 euro. Die kan de school uitlenen en zal ook gebruikt worden tijdens de themadag ‘Milieu en recyclage’ op 1 maart 2024. Met een VR-bril op kan je het Smurfenhuisje binnengaan waar je één simpele opdracht moet volbrengen: zoveel mogelijk verpakkingen correct sorteren.

(IB)

The post Prizma Middenschool uit Lendelede wint afvalwedstrijd is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Rijvereniging De Gaverbeek opent gloednieuwe all weatherpiste op site Sport Vlaanderen

Vrijdagavond werd bij Sport Vlaanderen Waregem de gloednieuwe all weatherpiste voorgesteld. Het stadsbestuur en vzw De Gaverbeek investeerden in een grote piste die het ganse jaar door gebruikt kan worden. Daarnaast werd ook een extra longeerpiste ingericht. “Dit is een bijzonder moment in onze geschiedenis”, reageert directeur Wim Vanderschueren.
The post Rijvereniging De Gaverbeek opent gloednieuwe all weatherpiste op

Lees meer »

Sabine Sagaert wordt de nieuwe CEO van Ardo

De Ardooise producent van diepvriesgroenten en -fruit Ardo heeft een nieuwe CEO: Sabine Sagaert. Dat heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt.
The post Sabine Sagaert wordt de nieuwe CEO van Ardo appeared first on KW.be.

Lees meer »

Maxime (31) lanceert eigen vastgoedkantoor Henry Walthers in Brugge: “Een persoonlijke aanpak en begeleiding op maat”

Met de opstart van Henry Walthers is Brugge nog een vastgoedkantoor rijker. “Ik heb heel wat ervaring opgedaan bij Immo François de voorbije jaren, maar de tijd was gekomen om mijn eigen weg in te slaan”, zegt oprichter Maxime Traen (31). “En dat betekent heel veel persoonlijke service”, verzekert hij.
The post Maxime (31) lanceert eigen vastgoedkantoor Henry Walthers

Lees meer »

Hooggerechtshof VS geeft Trump deels gelijk: president gedeeltelijk immuun tegen vervolging Capitoolrellen. Trump: “Grote overwinning voor grondwet en democratie”

Het Amerikaanse Hooggerechtshof in Washington DC heeft met 6 tegen 3 geoordeeld dat Donald Trump deels presidentiële immuniteit genoot tijdens de bestorming van het Capitool in 2021. Een vonnis over Trumps vermeende beïnvloeding van de verkiezingen in 2020 vóórdat de Amerikanen in november naar de stembus gaan, lijkt daardoor steeds minder waarschijnlijk.

Lees meer »

Familie moedigt Biden na debatdebacle aan om niet op te geven

De Amerikaanse president Joe Biden heeft na zijn moeizaam verlopen verkiezingsdebat met familie overlegd in Camp David. Hij trok zich met zijn echtgenote, kinderen en kleinkinderen terug in dat buitenverblijf, bericht The New York Times. De familie van Biden moedigt hem volgens bronnen van de krant aan om niet op te geven.

Lees meer »