Partijgenoot (46) van Poetin die in opspraak kwam uit raam appartement gevallen: man maakt doodsmak vanop derde verdieping

Een partijgenoot van de Russische president Vladimir Poetin die enkele jaren geleden in opspraak kwam in een corruptieschandaal, is uit het raam van zijn appartement gevallen in de Russische stad Tobolsk. Vladimir Jegorov (46) maakte een doodsmak vanop de derde verdieping. De Russische autoriteiten zeggen de doodsoorzaak te onderzoeken. Hij is de zoveelste prominente Rus die onder onduidelijke omstandigheden om het leven komt. 

Meer krantenkoppen in België

Loro Piana, peperdure en discrete luxe uit Italië, nu ook bij ons te koop: “Opvallende logo’s? Dat is iets voor de nouveaux riches”

Loro Piana is het meest exclusieve modemerk ter wereld en sinds deze week is de damescollectie te koop in ons land. Nooit van gehoord? Logisch, het merk houdt zich bewust low profile – geen logo’s, geen opzichtige designs – en het is net die discretie die door de superrijken wordt omarmd. Toch hangt er een zwart randje aan het modemerk

Lees meer »

Taylor Swift spreekt steun uit voor Kamala Harris na debat tegen Donald Trump: “Zij vecht voor de zaken en rechten waar ik in geloof”

Taylor Swift heeft kort na het debat tussen Kamala Harris en Donald Trump via Instagram bekendgemaakt dat ze de Democratische presidentskandidaat Harris steunt voor het presidentschap. In een bericht aan haar 283 miljoen volgers schreef ze: “Ik zal mijn stem uitbrengen op Kamala Harris en Tim Walz bij de presidentsverkiezingen van 2024″.

Lees meer »

Blijvend met High Five naar school in Harelbeke

In 2018 startte lokaal bestuur Harelbeke met High Five in de Centrumschool. Wat begon als een proefproject om een veiligere schoolomgeving te creëren, loopt nu al in heel wat steden en gemeenten in Vlaanderen. Vanaf dit jaar wordt een High Five carrousel gelanceerd.
The post Blijvend met High Five naar school in Harelbeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ministerie Volksgezondheid wil strengere waarschuwing op alcoholverpakkingen, maar sector staat op de rem

Het ministerie van Volksgezondheid en de Hoge Gezondheidsraad willen dat alcoholproducenten hun nieuwe preventieslogan nog verstrengen. Dat schrijft het Nieuwsblad. Zij vinden de slogan ‘Alcoholmisbruik schaadt de gezondheid’ misleidend en willen dat de term "alcoholmisbruik" vervangen wordt door "alcoholgebruik". Beroepsvereniging Belgische Brouwers is niet blij met dat voorstel.

Lees meer »

Ook vrijdag geen vluchten op luchthaven Charleroi: 30.000 passagiers getroffen

De staking op de luchthaven van Charleroi gaat ook vrijdag door. Dat bevestigt de luchthaven donderdagavond. Uit voorzorg zijn daarom alle vluchten van vrijdag, zowat 200 in totaal, geannuleerd. Bijna 30.000 passagiers zijn getroffen. Het verzoeningsoverleg tussen vakbonden en directie, van morgen, is ook geschrapt. Er is wel een intern overleg morgenvroeg.

Lees meer »

Franse verkrachtingszaak uitgesteld tot maandag, in afwachting terugkeer zieke hoofdbeschuldigde Dominique Pelicot

Het proces in de zaak Dominique Pelicot, de Franse zeventiger die zijn vrouw Gisèle Pelicot jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, is opgeschort tot maandagochtend. De hoofdverdachte is sinds maandag ziek en afwezig op de hoorzittingen. De voorzitter van de strafrechtbank van Vaucluse, Roger Arata, schortte de zitting op.

Lees meer »

Gedetineerde verkracht maatschappelijk werkster in gevangenis van Antwerpen: “Alarm werkte niet, hulp liet minutenlang op zich wachten”

Een gedetineerde heeft een maatschappelijk werkster verkracht in de gevangenis van Antwerpen. De vrouw had er een gesprek met hem in een apart lokaal toen hij haar heeft aangevallen. Ze moest minutenlang op hulp wachten. “Normaal moeten er twee cipiers op die gang staan. Het was er maar één en die hoorde het niet meteen omdat ze op het einde

Lees meer »

Sven Vanthourenhout heeft nog geen zicht op een nieuwe job: “Ik ga me volledig smijten tot en met het WK in Zürich”

Sven Vanthourenhout is dinsdag tijdens een persmoment van de Belgische wielerbond in de marge van het EK wielrennen dieper ingegaan op zijn afscheid als wielerbondscoach. Daarbij benadrukte de West-Vlaming dat hij “zich volledig zal smijten tot en met het WK in Zürich”, en dat hij nog geen zicht heeft op zijn werkgever voor volgend jaar: “Ik heb een aantal zaken

Lees meer »