Nieuwsfeit van 2023 in Wervik: Faillissement woon- en leefbuurt Triamant in Geluwe

Wie wordt in de loop van 2024 de nieuwe eigenaar van de gewezen woon- en leefbuurt Triamant in de Wervikstraat? Wordt dat de woonmaatschappij !Mpuls Menen-Wervik, al zijn er ook nog andere geïnteresseerden? De bal ligt in het kamp van de curatoren, een advocatenkantoor uit Turnhout. Gelijk welk bod zal ook groen licht moeten krijgen van de ondernemingsrechtbank die eind juni het faillissement uitsprak. De 80 flats en 20 studio’s staan leeg. Alleen de noodverlichting brandt er nog.

We herinneren ons nog maar al te goed de voorstelling van het nieuwe project, in de polyvalente zaal van Ter Linde. Die avond was er een ruime belangstelling. “Het wordt een ‘dorp in het dorp’”, hoorden we het nog zo mooi zeggen. Dat er obligaties van 150.000 euro werden uitgeschreven en men daardoor goedkoper zou kunnen wonen, deed bij nogal wat mensen de wenkbrauwen fronsen.

In maart 2015 gingen de grondwerken van start. Eind juli 2016 arriveerden de allereerste bewoners en die konden elke dag de klok rond genieten van zorg op maat en een compleet uitgewerkt dienstenaanbod. Er waren nogal wat misverstanden over het concept. Zo dachten velen dat alleen senioren er konden wonen. Triamant was geen woonzorgcentrum. Er woonde daar een mix van alle leeftijden. De meerderheid waren wel ouderen.

Er werden diverse activiteiten georganiseerd, iedereen was er welkom. De brasserie was zelfs de plek waar na de gemeenteraadsverkiezingen de nieuwe coalitie van toen nog SP.A en de Stadslijst Open VLD-Groen-Positief Project het bestuursakkoord voorstelde. Vier jaar later kwam er een breuk in het huwelijk en kozen de socialisten met CD&V voor een nieuwe partner.

Nieuwe woonplek

Een ‘bende ellende’ zorgde er blijkbaar voor een wanbeheer. Zo was er een niet-erkende groep assistentiewoningen. De bewoners moesten op zoek naar een andere plek om te wonen. Ze kregen hierbij de hulp van de stad Wervik en het Woon- en Zorgbedrijf Wervik. Eind november kreeg de stad van Vlaams minister van Zorg Hilde Crevits (CD&V) een bedankingsbrief voor de aanpak in het dossier Triamant.

The post Nieuwsfeit van 2023 in Wervik: Faillissement woon- en leefbuurt Triamant in Geluwe is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Deze BV kon Erik Van Looy niet overtuigen om mee te doen aan ‘De slimste mens’: “Hij wilde liever nieuwe BBQ-technieken leren”

Het nieuwe seizoen van ‘De slimste mens ter wereld’ gaat pas op 14 oktober van start, maar van de deelnames van Xander De Rycke, Aster Nzeyimana, Bo Van Spilbeeck en Hannelore Knuts zijn we nu al zeker. Wie nog meer meedoet, kan presentator Erik Van Looy (62) momenteel niet vertellen. Wel verklapt hij in de podcast ‘Mid Mid’ wie niet

Lees meer »

Onze gerechtsjournalist fileert de malaise bij West-Vlaams gerecht: “Vrouwe Justitia gaat met kopzorgen op vakantie”

Het gerechtelijk jaar 2023-2024 sluit vandaag af en voor velen binnen Justitie in West-Vlaanderen is dat met gemengde gevoelens. Het gesjoemel op het magistratenexamen in januari is een spijkerbom gebleken die een interne strijd aanwakkert binnen het West-Vlaamse parket en een domper op de toekomst zet. Bovendien heerst twijfel over de grondigheid waarmee het strafonderzoek naar de fraude gevoerd wordt.<br

Lees meer »

Actrice Natali Broods: “Slippers aan, tenen in het zand. Alleen dan kan ik ontspannen. De andere dagen van het jaar ben ik in rouw”

“Er zijn in het leven twee soorten mensen. Zij die het perfect alleen kunnen. En zij die altijd hulp nodig zullen hebben. Ik ben de laatste soort.” Natali Broods is een rasactrice en dat komt met een prijs. Alles wat ze voelt, voelt ze maal tien. “Ik pak alles ongefilterd binnen. Het leven op afstand houden: kan ik niet.”

Lees meer »

Overweeg openbaar vervoer of de fiets en volg strikt de route-info op parkeertickets: zo raak je in het festivalpark in Werchter 

Festivalorganisator Live Nation en de lokale politie roepen iedereen die naar Bruce Springsteen of Rock Werchter gaat op om zo veel mogelijk de fiets of het openbaar vervoer te gebruiken. Door de aanhoudende regen is maar 70% van de parkings in de omgeving van Werchter beschikbaar. Wie al een parkeerticket heeft gekocht, kan dat zeker gebruiken. "Maar we vragen mensen

Lees meer »

Trui neemt Standaard Boekhandel in Brugsesteenweg over in Roeselare, vestiging in centrum blijft

Trui Vanlerberghe baat al tien jaar de Standaard Boekhandel in de Ooststraat uit. Vanaf 1 augustus komt daar de Standaard Boekhandel Brugsesteenweg bij. Het combineren van een centrumwinkel en een baanwinkel schrikt Trui helemaal niet af. “Beide winkels hebben een ijzersterk team en dit wordt een mooi verhaal. Ik heb er heel veel zin in.”
The post Trui neemt

Lees meer »

WECANDANCE pakt uit met inclusief strandevenement Horizon in Zeebrugge

Het strandfestival WECANDANCE in Zeebrugge pakt deze zomer uit met ‘Horizon’: een inclusief strandevenement dat niet alleen een gevoel van gemeenschap bevordert, maar tegelijkertijd twee goede doelen ondersteunt. Met exclusieve toegang tot een deel van het festivalterrein van WECANDANCE.
The post WECANDANCE pakt uit met inclusief strandevenement Horizon in Zeebrugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Warmte van gezin kunnen we nooit vervangen”: pleegkinderen komen (lange tijd) in ziekenhuis terecht door plaatstekort

Een kinderziekenhuis kan de warmte van een gezin nooit vervangen, terwijl dat net is wat een kind nodig heeft. Dat zegt professor en kinderarts Ann De Guchtenaere van het UZ Gent, dat net als andere ziekenhuizen af en toe pleegkinderen (lange tijd) opvangt door een groot tekort aan crisisopvangplaatsen. Concreet zoekt Pleegzorg Vlaanderen meer dan 400 zulke plaatsen voor dringende

Lees meer »

Griekenland maakt zesdaagse werkweek mogelijk in bepaalde sectoren

De nieuwe wet die het in bepaalde sectoren mogelijk maakt om zes dagen per week te werken, is sinds vandaag van kracht in Griekenland. Deze aanpassing verhoogt de maximale werkweek van 40 naar 48 uur voor werknemers binnen industriële bedrijven en de productiesector. De Griekse regering wil zo onder meer de arbeidstekorten aanpakken en zwartwerk tegengaan.

Lees meer »

Voorstel commissie aan Vlaams Parlement: verkiezingen zijn geldig, geen hertelling nodig

De commissie voor de geloofsbrieven van het Vlaams Parlement zal de plenaire vergadering voorstellen om de kiesverrichtingen in de kieskring geldig te verklaren. Er zou volgens de commissie “onvoldoende zijn aangetoond dat de hertelling van de papieren stembiljetten in de kieskring Brussel een correctere vaststelling van het kiesresultaat zou opleveren”, zo blijkt uit de conclusies die Belga heeft kunnen inkijken.

Lees meer »