LIVE WK DARTS. Ally Pally ruikt opnieuw sensatie: Littler staat op één set van de laatste acht

Het WK darts verloor dan wel alle Belgen voor Kerstmis, het spektakel in ‘Ally Pally’ dendert gewoon door. Het toernooi gaat stilaan richting een apotheose. Volg het hele WK live op VTM 2 of in deze liveblog! 

Meer krantenkoppen in België

Brandweer op zoek naar geur van rotte eieren in bedrijf in Torhout

De hulpdiensten rukten woensdagavond uit naar een bedrijventerrein in de Filips Van Kleefstraat in Torhout waar werknemers een vermeende gasgeur waarnamen, dat deed denken aan de geur van rotte eieren. Er kon niets duidelijk worden gevonden.
The post Brandweer op zoek naar geur van rotte eieren in bedrijf in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ambitieuze recordpoging in Nieuwpoort komt door stormwind abrupt tot een einde

Op zaterdag 24 augustus organiseerde Promovis vzw een ambitieuze recordpoging tijdens de jaarlijkse Sint-Bernardusfeesten in Nieuwpoort. Het doel: maar liefst 1.000 vissen bakken en verkopen ten behoeve van de MUG-Heli van West-Vlaanderen.
The post Ambitieuze recordpoging in Nieuwpoort komt door stormwind abrupt tot een einde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Barry Callebaut sluit fabriek in Italië

Chocoladereus Barry Callebaut, die een grote aanwezigheid heeft in België, sluit zijn fabriek in het Italiaanse Intra, aan het Lago Maggiore. Dat heeft het bedrijf gemeld in een brief aan het personeel. Barry Callebaut verwijst voor de beslissing naar de beperkte toekomstige rendabiliteit en de logistieke complexiteit van de site.

Lees meer »

Flor Velle vestigt zich als fietshersteller: “Ik ben een echte fietsfanaat”

Sedert kort woont Flor Velle samen met zijn vriendin Amber Kemel in de Reigerstraat 8, de voormalige woning van Flors grootouders. En daar heeft hij nu de garage ingericht als atelier, want Flor is in bijberoep gestart als fietshersteller. “Niet alleen de fiets zelf, maar ook de techniek is mijn passie”, vertelt Flor.
The post Flor Velle vestigt zich

Lees meer »

Dorpscomité Hoegaarden bouwt kerk uit bierbakken

Een kerk gebouwd uit bierbakken. Neen, u heeft niet te veel gedronken als u in Hoegaarden passeert, langs de kerk van deelgemeente Outgaarden. Daar hebben buurtbewoners een replica gemaakt van de orginele kerk. Alleen is deze kleiner én uit bierbakken gemaakt. Geleverd door brouwerij Hoegaarden die daar ook thuis is.

Lees meer »

Spektakel bij MC Avanti tijdens jaarlijkse motorcross

Zaterdag 7 en zondag 8 september vindt de jaarlijkse motorcross ingericht door MC Avanti plaats. De piloten strijden er voor een Belgische titel. “Bij Zijspannen A en B belooft het nog zeer spannend te worden voor de Belgische titel”, zegt Jurgen Wybo, in naam van het bestuur van MC Avanti. “Dit gekoppeld aan het nodige spektakel. Bij de andere reeksen

Lees meer »

Inzet in Anzegem stelt lijst van doeners voor en gaat voor verkeersveiligheid, meer inspraak én dorpen die bruisen

De Anzegemse politieke partij Inzet heeft haar volledige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen klaar. Met de helft nieuwe kandidaten ten opzichte van 2018, stelt de partij van kandidaat-burgemeester Jeremie Vaneeckhout dat ze een perfect evenwicht hebben tussen ervaring en vernieuwing. “De kandidaten worden gekenmerkt door hun engagement in het verenigingsleven, horeca en ondernemingen in de gemeente”, stelt lijsttrekker Jeremie Vaneeckhout (39).

Lees meer »

Jager die ara doodschoot na bijna zes jaar procederen veroordeeld: “Eindelijk gerechtigheid voor Rambo”

De jager uit Deurne die in december 2018 een tamme, getrainde freeflying papegaai uit de lucht schoot in Malle, is vrijdag door het hof van beroep in Gent veroordeeld voor inbreuken op de dierenwelzijnswet. Zijn wapen werd verbeurdverklaard, hij moet een geldboete betalen en de rechtsplegingskosten. De jager is nu zwaarder veroordeeld dan in eerste aanleg. “Mijn cliënt is enorm

Lees meer »

“Die avond zou hij bob zijn, maar op het feest werd hij overtuigd om te drinken”: L.W. (36) neemt de schuld op zich na dodelijk ongeval in Koningshooikt

“Ik heb zoveel spijt. Spijt voor Joyce en Wim. Spijt voor hun kinderen, voor hun ouders.” Een emotionele L.W. (36), deze ochtend in de politierechtbank van Mechelen. Op een trouw in september 2022 had de man aan het koppel beloofd bob te zijn, maar op de terugweg reed hij met 138 km/u en 1,83 promille in zijn bloed recht op

Lees meer »

Goud voor Ignace Claeys en Bernadette Hespeel

Het gemeentebestuur zette Ignace Claeys en Bernadette Hespeel in de bloemetjes. Het koppel verhuisde vorig jaar naar de gemeente en vierde recent hun gouden huwelijksverjaardag.
The post Goud voor Ignace Claeys en Bernadette Hespeel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Politie Hageland kan voortaan ook kleine diefstallen meteen beboeten

Daders van kleine winkel- of fietsdiefstallen krijgen in het Hageland voortaan een geldboete die ze meteen moeten betalen. Agenten kunnen zo’n ‘Onmiddellijke Minnelijke Schikking’ (OMS) al uitschrijven bij festivals of fuiven als jongeren bijvoorbeeld drugs op zak hebben. Dat wordt nu uitgebreid naar andere kleine misdrijven.

Lees meer »

Expo viert 80 jaar bevrijding van Maldegem

Het is precies 80 jaar geleden dat Maldegem werd bevrijd van de nazi’s. Om stil te staan bij deze bijzondere verjaardag, organiseert vzw België-Canada met steun van de gemeente de tentoonstelling ‘Maldegem bevrijd, 1944-2024’. De tentoonstelling is het werk van Benedict Braet, Bart Bousery, Frank Raeman en Eric Verstraete en belicht de oorlogsgeschiedenis van Maldegem,
The post Expo viert

Lees meer »