FIFA schort nieuwe regelgeving makelaars voorlopig op

De invoering van de veelbesproken nieuwe regels voor voetbalmakelaars is voorlopig opgeschort. Dat maakte de Wereldvoetbalbond FIFA zaterdag bekend. Aanleiding is de uitspraak van de Districtsrechtbank van Dortmund. Die bepaalde dat de regelgeving, die onder meer een commissieplafond voor makelaars bevat, indruist tegen de Europese wetgeving. 

Meer krantenkoppen in België

Gemeenteraad twist over de invoering van bedrijfswagens voor stadspersoneel: “Dit is een stap te ver”

Wie een directeursfunctie uitvoert bij de stad Menen, kan voortaan rekenen op een bedrijfsvoertuig. Dat werd (opnieuw) beslist op de gemeenteraad van woensdag laatstleden. Een omstreden keuze, die niet op goedkeuring van de oppositie kan rekenen. Een noodzakelijke, volgens de schepen. “Is wat de markt vraagt.”
The post Gemeenteraad twist over de invoering van bedrijfswagens voor stadspersoneel: “Dit is

Lees meer »

Lokaal Dienstencentrum Weidevogel opent de deuren in Lo-Reninge: “Een gezellige plaats die voorziet in tal van activiteiten”

Lo-Reninge heeft sinds donderdag 11 september een Lokaal Dienstencentrum (LDC). Dat draagt de naam Weidevogel en is gevestigd in de cafetaria en polyvalente zaal van wzc Zilvervogel in Reninge.
The post Lokaal Dienstencentrum Weidevogel opent de deuren in Lo-Reninge: “Een gezellige plaats die voorziet in tal van activiteiten” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Littler en Van Gerwen, die gesteund werd door heel zijn gezin, stoten door – Ontdek het programma van zondag

Titelverdediger Michael van Gerwen heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van de World Series of Darts Finals in Amsterdam. Zondagmiddag kijkt de Nederlander wereldkampioen Luke Humphries in de ogen. Die andere thuisspeler, Raymond van Barneveld, moest zijn meerdere erkennen in Luke Littler. Ook Rob Cross en Michael Smith verzekerden zich van een plekje op de laatste dag.

Lees meer »

Ruben Van Gucht komt terug op ‘vrouwenbenen-incident’: “Voor mij een weet, voor jullie een vraag”

Ruben Van Gucht (37) beleefde een drukke sportzomer, waarin hij maar liefst elf weken in het buitenland doorbracht voor onder andere het EK voetbal en de Olympische Spelen, ver weg van zijn vrouw Blanka (40) en zoontje Mondo. Tijdens een uitzending op Radio2 ontstond er ophef toen onverwacht de benen van een onbekende vrouw in beeld verschenen. In het programma

Lees meer »

Mongoolse universitaire medewerkers bezoeken zorggroep H. Hart voor studiedag

Zorggroep H. Hart Kortrijk ontving vijftien universitaire medewerkers uit Mongolië. Het gezelschap kwam voor een intensieve training rond de inclusie van personen met bijzondere noden in het onderwijs, op de werkplek en in de samenleving. Mongolië staat in vergelijking met Vlaanderen op het gebied van deze integratie vijftig jaar achter.
The post Mongoolse universitaire medewerkers bezoeken zorggroep H. Hart

Lees meer »

Europese Centrale Bank verlaagt rente voor tweede keer dit jaar

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft donderdag de rente opnieuw verlaagd, voor de tweede keer dit jaar. De ingreep was algemeen verwacht nu de inflatie in de eurozone aan het dalen is. Concreet wordt de depositorente waartegen banken geld kunnen parkeren bij de ECB met 25 basispunten (0,25 procentpunt) verlaagd tot 3,50 procent.

Lees meer »

Aan kanker gestorven Mieke Declerck wordt gezicht van Think Pink: “Ze zou dit zeker zo gewild hebben”

In het kader van de internationale actie Race for the Cure organiseert de nationale borstkankercampagne Think Pink op vrijdagavond 4 oktober een wandel- en loophappening in het attractiepark Bellewaerde in Ieper. De Torhoutse Mieke Declerck, die in maart 2023 aan kanker gestorven is, fungeert als gezicht van de actie. “Ze zou dit zeker zo gewild hebben”, zegt haar naaste familie.<br

Lees meer »

“Het tast de geloofwaardigheid aan: is dit het moment voor theater?”: Carl Devos na “beschamende” impasse in Vlaamse formatie

“De Vlaamse formatie heeft veel weg van een dolle draaideurenkomedie,” schrijft politicoloog Carl Devos. Hij fileert het gebrek aan “ernst, professionalisme en vertrouwen” dat leidde tot een gênant schouwspel. Een vertoning die niet snel vergeten zal worden. Desondanks benadrukt Devos het belang van professionalisme tussen de onderhandelaars. “Als het dan niet goed zit tussen een handvol mensen, heeft dat verdergaande

Lees meer »

Dominique Pelicot (71) verschijnt na week afwezigheid dinsdag normaal weer voor rechtbank tijdens verkrachtingsproces

Dominique Pelicot, de Franse zeventiger die zijn vrouw Gisèle jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, zal dinsdag normaal aanwezig zijn op het proces waarin hij als hoofdbeschuldigde terechtstaat. Dat heeft zijn advocaat maandag bevestigd. Pelicot was eerder door gezondheidproblemen afwezig op het proces, dat op 2 september van start ging.

Lees meer »

Belgisch Poolse MMA-vechter ‘King Artur’ Szczepaniak pakt revanche met spectaculaire Brabo Choke in Polen

Zoete wraak voor Artur Szczepaniak. De Belgisch Poolse MMA-vechter (28) uit Genk knoopte tijdens event nummer 98 van de Poolse MMA-organisatie KSW weer aan met de winst. Na amper 1’40” pakte hij tegen de Pool Krystian Kaszubowski uit met een spectaculaire Brabo Choke in Lubin. Voor ‘King Artur’ is het nu toewerken naar een groot KSW-event in december in Parijs.

Lees meer »

Geen folklorestoet in de Molenhoek in Deerlijk omwille van wegenwerken

De folklorestoet die op zaterdag 19 oktober door de Molenhoek in Deerlijk zou trekken, gaat niet door. “We hebben onlangs bericht gekregen van de gemeente Deerlijk dat de wegenwerken in verschillende straten van de Molenhoek in oktober nog niet afgerond zullen zijn”, verduidelijkt Nick Mannekens van het feestcomité van de Molenhoek.
The post Geen folklorestoet in de Molenhoek in

Lees meer »