Eén jaar na sluiting Makro: “De kick van ’s morgens de deur open te doen en een massa mensen te zien, dat mis ik het meest”

Precies een jaar geleden, op 30 december 2022, sloten Inge Van Malderen (52), Nancy Hoogstoel (57) en Luc Buys (59) samen de deuren van de supermarkt Makro in Deurne. Vandaag blikken ze terug op het eerste jaar zonder de winkel waar ze alle drie meer dan dertig jaar hebben gewerkt. “Als de Makro morgen weer zou opengaan, ga ik daar onmiddellijk terug werken. We waren één grote familie, en die is nu uit elkaar getrokken.”

 

Meer krantenkoppen in België

‘Zachtaardige’ Biden laat achter de schermen ander gelaat zien: “Medewerkers zijn doodsbang voor zijn woede-uitbarstingen”

Tijdens zijn televisiedebat tegen Donald Trump gaf de 81-jarige Joe Biden een bijzonder frêle indruk. Maar achter gesloten deuren laat de Amerikaanse president naar verluidt een heel ander gelaat zien dat in niets lijkt op de zachtaardige, timide man die op het podium verscheen. Biden zou woede-uitbarstingen hebben, waardoor medewerkers doodsbang voor hem zijn, zo onthulde een hooggeplaatste functionaris aan

Lees meer »

EXCLUSIEF. Vlaams gezin met baby ontsnapt nipt aan Italiaanse modderstroom: “Eén seconde later en ik werd meegesleurd. Ik kon niet meer”

De beelden van hun terreinwagen die verzwolgen wordt door een kolkende rivier gingen deze week de wereld rond. Maar Ameline (28), haar man Fady (24) en hun baby’tje van drie maanden uit het West-Vlaamse Menen kunnen het nog navertellen vanuit Italië, waar hun vakantie eindigde in de Orco-rivier. Ze vertellen hoe hun leven plots, vanuit het niets, in gevaar kwam:

Lees meer »

Waarom eigenlijk niemand wil winnen in Frankrijk

Forse toespraken, gisteravond bij onze zuiderburen. Iedereen lijkt klaar om eraan te beginnen. Op het eerste gezicht toch. In werkelijkheid was dit alles politiek theater. In het geval van de extreemlinkse Jean-Luc Mélenchon en president Emmanuel Macron zelfs een verregaande vorm van cynisme. Dit is de reden waarom.

Lees meer »

“Ongeloof en verbijstering”: onze correspondent zag wat er achter de schermen gebeurde van debat tussen Trump en Biden

Onze Amerikacorrespondent Greet De Keyser zat vannacht in het hart van het debat tussen Biden en Trump: in de spin room, de gigantische ruimte waar de wereldpers verzamelde en iedereen ontmoette die iéts te zeggen had over de twee presidentskandidaten. “Biden heeft zijn leeftijd niet mee, maar zo erg had niemand het verwacht”, beschrijft ze hoe het er achter de

Lees meer »

Landschapsarchitect Paul Deroose toont eigen tuin in Jabbeke: “En ik ben aanwezig voor rondleiding en info”

Op zondag 30 juni kan je de Engelse cottagetuin van tuin- en landschapsarchitect Paul Deroose bezoeken in Jabbeke. De man is de bezieler van heel wat openbaar domein in Jabbeke, daarom alleen is een bezoek aan de tuin en bij de Stalhillenaar meer dan een bezoekje waard.
The post Landschapsarchitect Paul Deroose toont eigen tuin in Jabbeke: “En ik

Lees meer »

Recreatie- en captatieverbod op Mandel en Grote Bassin in Roeselare door lozing van spinazie en erwten: “Proberen vissterfte tegen te gaan”

In Roeselare is een groot deel van de Mandel en Grote Bassin vervuild. Dat komt omdat er spinazie en erwten zijn geloosd, waarschijnlijk door een groenteverwerkend bedrijf. Daardoor is het voorlopig verboden om met bootjes te varen of te vissen. Ook de boeren mogen voorlopig geen water meer oppompen. De stad en de bevoegde diensten doen er alles aan om

Lees meer »