Bijna drie maanden geleden werd Annelies Verschaeve vermoord: Laffe moord op juf Annelies schrikt Menen op

Woensdagnamiddag 4 oktober. Werelddierendag. Die namiddag ging ene Sebastien H. in zijn woning in de Nieuwstraat in het stadscentrum in Menen te keer als een ‘beest’. Hij vermoordde zijn ex-partner Annelies Verschaeve (42) uit de Menenstraat in Geluwe. Leerkracht in het eerste leerjaar van vrije basisschool De Graankorrel, vestiging Magdalenastraat in Wervik. Het juf Annelies-Fonds zal haar nooit doen vergeten. Binnenkort vergadert het bestuur.

De goedlachse Annelies Verschaeve was mama van twee kinderen, Rune en Noa. Haar ouders, Geeraard Verschaeve en Caroline Fontaine, vertoefden die woensdagnamiddag in Calpe waar ze sinds hun pensioen heel regelmatig op vakantie waren. Vader Geeraard postte af en toe uit het zonnige Spanje een foto op Facebook. Ze genoten. Zoveel was duidelijk.

Laffe moord

Bijna drie maanden later zit bij zeer veel mensen de laffe moord op juf Annelies nog vers in het geheugen. Het worden voor velen helaas de allereerste eindejaarsfeesten zonder haar. Niet te vatten. De wedersamenstelling enkele weken geleden sneed nog eens de wonde open.

Woensdagavond 4 oktober. Die avond kreeg ondergetekende van iemand uit Geluwe een bericht dat er rechtover volkscafé ’t Rozeke in de Menenstraat in Geluwe iets moest gebeurd zijn want er kwam nogal veel politie ter plaatse. Plichtsbewust begaf ik me naar daar. Niemand in de buurt bleek te weten wat er gaande was. Op straat stond een ambulance.

“Bijna drie maanden later zit bij zeer veel mensen de laffe moord op juf Annelies nog vers in het geheugen”

Aan enkele omstaanders vroeg ik wie er daar woonde. “Juffrouw Annelies”, vertelde een mevrouw. We hadden via een collega weet van een moord ergens in Menen maar toen was die link met juf Annelies er nog niet. Binnen het uur wel. Haar ouders Geeraard en Caroline waren in Calpe en namen zo snel mogelijk een vlucht naar ‘Gilwe’. Om er te zijn voor de kinderen.

Stille wake

Woensdagavond 11 oktober. In het gemeentepark van Geluwe was er een stille wake voor juf Annelies. Honderden mensen tekenden present. Indrukwekkend. Net zoals enkele dagen later op zaterdag voor de uitvaart in de Sint-Dionysiuskerk. Binnen en buiten volgden 1.000 à 1.200 mensen de uitvaart.

The post Bijna drie maanden geleden werd Annelies Verschaeve vermoord: Laffe moord op juf Annelies schrikt Menen op is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Listige Pogacar wilde geel aan Evenepoel laten, die morgen maar 2 plaatsen beter moet doen om leider te worden: “Zou fantastisch zijn”

Na twee etappes heeft Remco Evenepoel (24) zijn eerste trui al beet in de Ronde van Frankrijk. Toen Tadej Pogacar ten aanval trok zat hij te ver, maar na een knappe achtervolging klokte Evenepoel dezelfde tijd in het algemeen klassement. De witte trui is een leuk souvenir, maar als Evenepoel morgen twee plekken voor Pogacar eindigt, pakt hij geel. “Dat

Lees meer »

CD&V Poperinge stelt lijst voor gemeenteraadsverkiezingen voor: “We hopen uiteraard weer de grootste partij te worden”

Zondag stelde CD&V Poperinge haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voor. Burgemeester Christof Dejaegher (50) trekt zoals verwacht de CD&V-lijst in de Hoppestad. Schepen Ben Desmyter (41, Krombeke) wordt lijstduwer.
The post CD&V Poperinge stelt lijst voor gemeenteraadsverkiezingen voor: “We hopen uiteraard weer de grootste partij te worden” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Willy Cauwelier exposeert in bijna jarig Muze’um L in Rumbeke

Muze’um L in Rumbeke viert in september de tiende verjaardag en dat wordt nu al voorbereid met een expositie met werk van beeldend en conceptueel kunstenaar Willy Cauwelier. “Ik ben van bij het begin betrokken geweest bij het verhaal van ‘de meridiaan van de kunst’ dat wijlen Fernand Callebert uitgewerkt heeft.”
The post Willy Cauwelier exposeert in bijna jarig

Lees meer »

Het Witte Paard in Blankenberge pakt uit met twee zomershows, een show ‘Winter Wonderland’ én ook als nieuwkomer een lenteshow ‘Burlesque’

Terwijl het genre in Vlaanderen een ware revival beleeft, toont Het Witte Paard met zijn ambitieuze programma voor 2024-2025 aan dat ze graag marktleider willen blijven met hun bijzondere variété aanbod. Het legendarische theater in Blankenberge is bijna 90 jaar na het ontstaan nog steeds trendsetter op vlak van kwaliteit, originaliteit en ambiance. Het volgende seizoen pakt Het Witte Paard

Lees meer »

Vorig jaar bijna 13.500 zwerfkatten gevangen in Vlaanderen

In 2023 zijn er in de Vlaamse steden en gemeenten bijna 13.428 zwerfkatten gevangen, zowat 8 procent minder dan een jaar eerder, toen nog meer dan 14.600 katten van de straat werden gehaald. Dat schrijft De Zondag op basis van cijfers van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA).

Lees meer »

Macron schiet in eigen voet

22:57 Het extreemrechtse RN is de winnaar van de eerste ronde van de Franse verkiezingen. Hoe groot het verlies is voor president Macron wordt volgende week duidelijk na de tweede ronde. Maar nu al is duide…

Lees meer »

Julie Vermeire doet oproep aan Gert Verhulst: “Als je daar voor iemand nodig hebt, bel mij”

Zondagnamiddag vond in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne de première plaats van de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje en dat lokte heel wat nieuwsgierige BV’s naar de rode loper. Reporter Jarne strikte er Marie Verhulst en Julie Vermeire voor een gesprek. Bekijk het

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Afgelopen week 800 Russische bommen op Oekraïne, Zelensky vraagt opnieuw meer luchtafweer

Oekraïne kreeg afgelopen week te maken met 800 Russische glijbommen. Die werden boven het land gedropt door Rusland. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky wijst op de noodzaak van meer luchtafweersystemen en middelen om de Russische gevechtsbommen neer te halen. Hij vraagt hiervoor nogmaals om meer hulp van het Westen. Lees hier de ontwikkelingen van zondag 30 juni terug.

Lees meer »