Agnes De Raeve uit Oostrozebeke schittert met Madonna-hits in Starstruck: “Men zal me amper herkennen”

Zo’n tien jaar geleden stootte de toen 21-jarige Agnes De Raeve door naar de liveshows van ‘The Voice’ op VTM. Op 29 december doet ze dat op schitterende wijze nog eens over met legendarische Madonna-hits in de VTM-show ‘Starstruck’. “Ik moest geen seconde twijfelen”, vertelt Agnes. “Als freelancemuzikant is glamour and glitter helemaal mijn ding.”

De formule is simpel: kopieer een iconische Britse tv-format, laat een heel defilé aan wereldhits de revue passeren, giet er een Vlaams sausje over met presentatrice Laura Tesoro en stel een bekend jurypanel samen met name Guga Baúl, Nathalie Meskens, Bart Kaëll en Nora Gharib – en klaar is kees. Elke week nemen twaalf onbekende Vlamingen het tegen elkaar op, om een wereldvedette te imiteren. De beste twee gaan naar de finale.

Op 29 december is het de beurt aan de 31-jarige Agnes De Raeve uit Oostrozebeke. “Starstruck is puur entertainment voor jong en oud, met heel wat glamour and glitter”, vertelt een enthousiaste Agnes. “Ik heb me vier maanden kunnen voorbereiden en de VTM-ploeg hielp me enorm met staging, choreografie, styling en zang. Natuurlijk heb ik honderden Madonna-video’s bekeken, om al haar tics, moves, looks, bewegingen en zelfs haar ademhaling te kunnen bekijken. Ik moest echt in haar huid kruipen, het hele plaatje moest kloppen. Geloof me, sommige kijkers zullen me nauwelijks herkennen. Ik onderga een hele metamorfose. Het wordt super spannend.”

In Oostrozebeke regent het ondertussen reacties. “Het hele dorp leeft mee”, lacht Agnes. Haar tegenspelers zijn Shauni Rau uit Schoten en Caroline Clement uit Geraardsbergen, die ondertussen echte vrienden geworden zijn.

Nieuwe EP

Agnes heeft een opleiding Marketing & Communicatie achter de rug, maar na Starstruck is ze meer dan ooit overtuigd dat muziek haar ding is. “Nog maar net komt mijn EP ‘Hidden’ met zes nieuwe nummers uit onder mijn artiestennaam Aggie”, kondigt Agnes aan. “De plaat is een mooie blend van pop, gospel, jazz en soul. Volgend jaar ga ik op tournee langs culturele centra met een livebandje en backing vocals. Door al die tv-ervaringen heb ik eindelijk mijn ware identiteit gevonden en dit smaakt duidelijk naar meer.” (Georges Gielen)

Starstruck, vrijdag 29 december om 20.30 uur op VTM.

The post Agnes De Raeve uit Oostrozebeke schittert met Madonna-hits in Starstruck: “Men zal me amper herkennen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Allereerste Landbouwprijs voor oud-schepen Johan Vanysacker

De Landbouwraad van Langemark-Poelkapelle reikte de eerste Landbouwprijs uit aan Johan Vanysacker. De Bikschotenaar kreeg de prijs omdat hij als CD&V-schepen twintig jaar lang de belangen van de landbouw in de gemeente verdedigde.
The post Allereerste Landbouwprijs voor oud-schepen Johan Vanysacker appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘De Groene Man’ is levenswerk van priester Philippe Vindevogel

Priester Philippe Vindevogel uit de Boezingse wijk Bloemendale is meewerkend priester decanaat in Ieper-Poperinge sinds 2016. Een twintigtal jaar geleden groeide zijn zoektocht naar wat hij noemt de ‘Groene Mannen’, een kraagsteen als Keltisch symbool dat hij ontdekte uit de verwoeste kerk van Lampernisse. Nu schreef hij er een boek over met de toepasselijke naam ‘De Groene Man’.
The

Lees meer »

iPhone-herstelservice in voormalig pand Bensport: “Deze nieuwe locatie geeft ons alle ruimte om te groeien”

De iPhone-herstelservice Kraks, sinds 2011 gevestigd in de Smedenstraat, verhuisde onlangs naar een pand in de Dampoortstraat waar voorheen de winkel Bensport gevestigd was. “Deze nieuwe locatie geeft ons de ruimte om nog te groeien”, zegt zaakvoerder Gauthier Top.
The post iPhone-herstelservice in voormalig pand Bensport: “Deze nieuwe locatie geeft ons alle ruimte om te groeien” appeared first on

Lees meer »

Welke grasmat? Zeg gerust ‘weide’ tegen speelveld van Eendracht Aalst: “De situatie in het Pierre Cornelisstadion is absurd”

Nee, er zal niet meteen gevoetbald kunnen worden in het Pierre Cornelisstadion. De thuisbasis van Eendracht Aalst ligt er momenteel wel heel belabberd bij. Het gras is er — net zoals op jeugdcomplex Zandberg — al lange tijd niet gemaaid. Het lange gras waait er lustig mee met de wind. Een rondgang door het stadion levert nog wel meer vreemde

Lees meer »

Zware onweerszone trekt over Duitsland: “Dit fenomeen komt maar één of twee keer per jaar voor”

Zaterdagavond trok een zware onweerszone van het noordoosten van Frankrijk rakelings langs ons land naar Duitsland. Volgens een Duitse meteoroloog gaat het om een fenomeen dat maar “één of twee keer per jaar voorkomt”, waarbij water – en op verschillende plaatsen ook hagel – met bakken uit de lucht viel en felle windstoten werden waargenomen. Op verschillende plaatsen sloeg de

Lees meer »

Burgemeester Ward Vergote van Moorslede geschorst na veroordeling wegens belangenneming

Ward Vergote, de liberale burgemeester van Moorslede, wordt voor de rest van de legislatuur geschorst uit zijn functie. Dat is vernomen op het kabinet van Vlaams minister van binnenlands bestuur Gwendolyn Rutten (Open VLD). “Het gaat om een grove nalatigheid en strookt niet met de voorbeeldfunctie die een burgemeester heeft”, zegt de minister.
The post Burgemeester Ward Vergote van

Lees meer »

Draai aan het rad en win!

Is jouw tuin klaar voor een gezellige zomer? Draai elk uur aan het rad en maak kans op een van deze leuke items om jouw tuin nog leuker te maken deze zomer: Deelnemen kan elk uur tot en met 19 juli 2024 – 23.59 uur.
The post Draai aan het rad en win! appeared first on KW.be.

Lees meer »