“We waren videoclip aan het opnemen”: auto in beslag genomen na patsergedrag in centrum van Kortrijk

In de nacht van woensdag 27 op donderdag 28 december kon de politie in het centrum van Kortrijk een roekeloze bestuurder en zijn kompanen stoppen na veelvuldig patsergedrag, waarbij de veiligheid van andere weggebruikers in het gedrang kwam.

De feiten gebeurden na middernacht, rond 01.45 uur, ter hoogte van het kruispunt Aalbeeksesteenweg met de Pottelberg in Kortrijk. De politie kreeg meldingen van gevaarlijk, roekeloos en luidruchtig rijgedrag op het kruispunt zelf, waar een BMW voortdurend rondjes aan het rijden was rond een persoon die midden het kruispunt stond. Het onverantwoord rijgedrag werd bovendien ook nog eens gefilmd vanuit die rondcirkelende auto.

Muziekvideo

Toen de interventieteams ter plaatse waren, konden ze deze feiten vaststellen. Alle aanwezige personen, een zestal, werden geïdentificeerd. Zij verklaarden dat ze een muziekvideo aan het maken waren. Dit gebeurde zonder enige aanvraag en zonder toelating van de stads- en politiediensten.

Toen de politiemensen overgingen tot controle van de bestuurder en het voertuig, stelden zij vast dat de jonge bestuurder bovendien reed met een voorlopig rijbewijs.

“De bestuurder bracht doelbewust de fysieke integriteit in gevaar van andere weggebruikers. In zijn voertuig was de jongeman een reëel gevaar voor de openbare veiligheid, dit samen met zijn kompanen. Er werd door de PZ VLAS dan ook beslist om de auto in beslag te nemen en in de speciaal voorziene kooi in de ondergrondse parking Veemarkt onder te brengen. De bestuurder zal binnenkort gehoord worden door de burgemeester, daarna wordt dan beslist hoelang het voertuig in beslag genomen en in de kooi blijft”, horen we bij de politie.

The post “We waren videoclip aan het opnemen”: auto in beslag genomen na patsergedrag in centrum van Kortrijk is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Wannes (56) breekt wereldrecord ‘buddylopen’ in Gent: “Na 110 kilometer kwam de man met de hamer”

Doel bereikt: in 12 uur en 4 minuten liep triatleet en ultraloper Wannes Wylin maar liefst 100 kilometer rond de Watersportbaan in Gent met een buddy in een rolstoel. Dat is een wereldrecord. Met de sportieve krachttoer wil hij aandacht vragen voor Triple Challenge, de vereniging die pleit voor inclusief sporten. “Willen we begrip en leren omgaan met anders zijn?

Lees meer »

Akkoord tussen Assange en Amerikaans gerecht bekrachtigd: klokkenluider aangekomen in Australië

Een Amerikaanse rechter heeft vandaag in Saipan op de Noordelijke Marianen de schuldbekentenis van WikiLeaks-oprichter Julian Assange aanvaard. Door schuld te bekennen aan het samenzweren om geheime defensie-informatie te verkrijgen en te publiceren, bekrachtigde de 52-jarige Assange de deal over zijn vrijlating die hij eerder met de Verenigde Staten sloot. De klokkenluider is geland in Canberra, de hoofdstad van zijn

Lees meer »

Na Middelkerke opent ijssalon Missault nu ook een vestiging in Westende-Bad: “Alles is puur en ambachtelijk, volgens de recepten van 1945”

De Zeedijk in Westende-Bad is een nieuwe, zoete trekpleister rijker. Onlangs openden Annelies Thomaes (29) en haar partner Simon Ronse (32) hun tweede ijssalon onder de naam ‘Missault’ op de Koning Ridderdijk 28. Voor het koppel is dit, na het succes van hun eerste zaak in Middelkerke – gelegen aan Zeedijk 60 – al hun tweede zaak aan de kust.<br

Lees meer »

Tweede editie van Kruiseke Kerremesse wordt driedaagse: “Met Gilberke en Marcellineke”

Na de succesvolle eerste editie van Kruiseke Kerremesse vorig jaar bieden de organisatoren dit keer een driedaags evenement aan. De bestuursploeg is ondertussen uitgebreid. Voor de kinderkoers waren er op de vorige editie meer dan honderd deelnemers en het evenement wordt dit jaar herhaald. Het feestplein bevindt zich naast het voetbalterrein van Sparta Kruiseke.
The post Tweede editie van

Lees meer »