Verontwaardiging om overvol aquarium in Delhaize-winkel: “De levende kreeften liggen gewoon op de dode”

Verschillende klanten van het Delhaize-filiaal in Nederename hebben hun ongenoegen geuit over het feit dat kreeften er opeengestapeld gestapeld zaten in een te klein aquarium. De zelfstandige uitbater wenst niet te reageren, maar werd intussen op de vingers getikt door het hoofdkantoor.

 

Meer krantenkoppen in België

Brand in tuinhuis gemeenteraadslid Pieter Billiet

In de Zuidstraat in Torhout is zaterdagavondbrand uitgebroken in de tuin van gemeenteraadslid Pieter Billiet (CD&V). Het vuur ontstond in het tuinhuis en veroorzaakte heel wat schade. De woning zelf werd gevrijwaard. Opvallend: amper vier maanden geleden werd de wagen van Billiet nog in brand gestoken voor zijn woning.
The post Brand in tuinhuis gemeenteraadslid Pieter Billiet appeared first

Lees meer »

Bergen van zand en zeewier en vis tussen de modder: veel schade na storm Helene in VS, al meer dan 60 doden

Het dodental in de Verenigde Staten door Helene, de storm die vrijdag als orkaan van de vierde categorie aan land kwam in Florida, is opnieuw verder opgelopen. Het staat vast dat nu minstens 63 mensen om het leven zijn gekomen. Er wordt nog altijd druk gezocht naar overlevenden. Hulpverleners worden daarbij op sommige plekken gehinderd doordat bruggen zijn ingestort als

Lees meer »

“Alle broodjes worden hier met ‘mamaliefde’ gemaakt”: Marjolein (44) opent ‘t Sandwichhuis in Kortrijk

Het hart van studentikoos Kortrijk is een nieuwe broodjeszaak rijker. In de Oudenaardsesteenweg opende Marjolein Depraetere (44) de deuren van ‘t Sandwichhuis. Met de opening ziet de ondernemende dame haar jeugddroom in vervulling gaan.
The post “Alle broodjes worden hier met ‘mamaliefde’ gemaakt”: Marjolein (44) opent ‘t Sandwichhuis in Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Schutters van Boezinge winnen Schaal De Spot

In Lo vond op de terreinen van schuttersgilde Willem Tell de finale plaats van de schutterscompetitie Schaal De Spot, een organisatie van het schuttersverbond Veurne Ambacht.
The post Schutters van Boezinge winnen Schaal De Spot appeared first on KW.be.

Lees meer »

UEFA haalt vierde official van Champions League-duel tussen PSV en Sporting: “Scheidsrechter bedreigde speler met de dood”

Een van dé highlights van de eerste speeldag van de League Phase in de Champions League: de machtige streep van Zeno Debast in de winkelhaak tegen Lille. Afwachten of Sporting het ook kan bij PSV, dat in zijn opener kansloos onderuit ging bij Juventus (3-1). Johan Bakayoko en Matteo Dams stonden toen in de basis. Starten ze ook tegen Sporting?

Lees meer »

Winnaars autozoektocht ontvangen hun prijs

In oc ’t Zonnerad vond de prijsuitreiking plaats van de autozoektocht die georganiseerd werd door Prime Productions in samenwerking met de toeristische dienst van de gemeente Zonnebeke.
The post Winnaars autozoektocht ontvangen hun prijs appeared first on KW.be.

Lees meer »

Israël roept burgers in zuiden Beiroet opnieuw op te evacueren

De stafchef van het Israëlische leger, Herzi Halevi, belooft dat Israël zal reageren op de Iraanse raketaanval van dinsdag. Hij benadrukte dat de Israëlische strijdkrachten in staat zijn “elke locatie in het Midden-Oosten te bereiken en aan te vallen”. Het Israëlische leger viel Libanon maandag al binnen voor een “beperkte grondoperatie”. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in het Midden-Oosten

Lees meer »

Dierenasiel en zorgboerderij Ark Van Pollare in Lennik is gered

Goed nieuws voor de 485 dieren van dierenasiel en zorgboederij Ark Van Pollare in Lennik, want ze hoeven hun vertrouwde plek niet te verlaten. De gebouwen stonden te koop, maar de Ark kon een investeerder vinden die ze aankocht. De komende jaren wil het asiel alles grondig vernieuwen zodat de toekomst verzekerd is.

Lees meer »

Is Israël aan het winnen, zoals Benjamin Netanyahu beweert?

De Israëlische regering lijkt zelfzekerder dan ooit en ziet een unieke kans om de machtsverhoudingen in het Midden-Oosten definitief in een andere plooi te leggen. Tegelijk lijkt ze blind te zijn voor het kernprobleem in de regio en dreigt ze door haar brute optreden met eigen handen een nieuwe generatie van verzet te creëren.

Lees meer »

Conner Rousseau na het Vlaamse regeerakkoord: “Dat incident met Annick De Ridder vond ik kei-ambetant, maar we gaan binnenkort iets drinken”

Historisch. Zo noemt Vooruit-voorzitter Conner Rousseau het Vlaamse regeerakkoord. “Wacht maar tot je ziet waar we allemaal geld in pompen.” Maar of de sfeer goed zit? Voor de Vlaamse regering goed en wel begonnen is, joeg hij N-VA al met enkele pittige uitspraken de gordijnen in. “Ik vond dat kei-ambetant. Ik heb meteen naar Annick De Ridder gebeld. We gaan

Lees meer »