Verontwaardiging om overvol aquarium in Delhaize-winkel: “De levende kreeften liggen gewoon op de dode”

Verschillende klanten van het Delhaize-filiaal in Nederename hebben hun ongenoegen geuit over het feit dat kreeften er opeengestapeld gestapeld zaten in een te klein aquarium. De zelfstandige uitbater wenst niet te reageren, maar werd intussen op de vingers getikt door het hoofdkantoor.

 

Meer krantenkoppen in België

Vriendschap tussen Jacques Vermeire en Luc Verschueren bekoelde door Ruben Van Gucht: “Ons conflict was bijzonder pijnlijk”

“We hebben nooit ruzie gehad, maar toen …” Luc Verschueren (70) en Jacques Vermeire (73) – die een laatste keer samen langs theaterzalen touren met ‘Zaalshow 2.0′ – zijn al bijna vijftig jaar vrienden én succesvolle podiumpartners. Tot een beslissing van Jacques de vriendschap onder druk zette en dat ook leidde tot een rechtszaak met sportverslaggever Ruben Van Gucht (37).

Lees meer »

‘De Kampioenen’-actrice An Swarten­broekx koestert droom waar ze VRT of VTM voor nodig heeft: “Heb een nieuw voorstel”

‘F.C. De Kampioenen’-actrice An Swartenbroekx (55) is voor heel even terug in België. Tegenwoordig is ze dolgelukkig op haar berg in Spanje, maar om haar nieuwste kinderboek ‘Duupje 4′ voor te stellen, ruilde ze met plezier de Spaanse zon in voor onze Belgische regenwolken. In een gezellige boekenwinkel in Mechelen was het alvast over de koppen lopen om een gesigneerd

Lees meer »

Leven tussen de deadlines: “Laat je niet in de luren leggen in het stemhokje”

Jan Devriese leeft tussen deadlines. De Brugse stukjesschrijver maakte 45 jaar geleden zijn allereerste artikel, toevallig (of niet?) voor deze krant. Na een lange omzwerving is de cirkel rond en de pen weer thuis. Elke twee weken zal Jan hier wat woorden in een meer dan aanvaardbare volgorde zetten. Hij wisselt af met Laura Schuyesmans, die leeft met een deadline.<br

Lees meer »

“Kinderdroom houdt me jong”: Sandrina (55) viert 30ste verjaardag van haar kinderdagverblijf in Meulebeke

Sandrina Hullebusch uit de Hondekerkhofstraat in Meulebeke realiseert al dertig jaar haar kinderdroom als onthaalmama in kinderopvang De Kinderdroom. Zorg dragen voor kleine kinderen vindt ze fantastisch en ze hoopt hiermee nog lange tijd door te gaan.
The post “Kinderdroom houdt me jong”: Sandrina (55) viert 30ste verjaardag van haar kinderdagverblijf in Meulebeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Verbinden op school’ is initiatief van Beweging.net: 36 actiepunten tegen pesten

Pesten is van alle tijden, weet ook de Wevelgemse afdeling van Beweging.net. Uit gesprekken met ondersteuners leerden de leden dat ‘verbinding’ het centrale punt is. Ze werkten daarop 36 actiepunten uit waar in een schoolse context rond verbinding gewerkt kan worden.
The post ‘Verbinden op school’ is initiatief van Beweging.net: 36 actiepunten tegen pesten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Luc Steeno mag eindelijk deelnemen aan ‘Liefde voor muziek’: “Bij elke reeks hoopte ik op telefoontje van VTM”

Luc Steeno (60) verkent de muziek van Hooverphonic, en andersom. Het elfde seizoen van ‘Liefde voor muziek’, dat in het voorjaar van 2025 op VTM wordt uitgezonden, belooft opnieuw unieke muzikale combinaties. Hoe gaat het nu met Luc Steeno, één van de eerste artiesten van ‘Tien om te zien’, die tegenwoordig minder in de schijnwerpers staat? En is hij jaloers

Lees meer »

Spiekpietjes in hartje Oostende: Leuke doe-expo voor kinderen nu in Feest- en Cultuurpaleis

Van 26 oktober tot en met 8 december kunnen gezinnen en kinderen opnieuw genieten van de magische wereld van De Spiekpietjes in het hart van Oostende. De voormalige Esprit-winkel in het Feest- en Cultuurpaleis op het Wapenplein is omgetoverd tot een interactieve Sinterklaas-expo, gebaseerd op het nieuwste boek van Thaïs Vanderheyden, ‘Op zoek naar Peperkoek’.
The post Spiekpietjes in

Lees meer »