Nieuw programma ‘WinWin’ van Xavier Taveirne moet ‘De inspecteur’ en Sven Pichal doen vergeten: “We beginnen met een leeg blad”

Het nieuwe Radio2-programma dat ‘De inspecteur’ van de gecontesteerde Sven Pichal vanaf 8 januari moet doen vergeten, zal ‘WinWin’ heten. Xavier Taveirne (42) wordt de enthousiaste ombudsman en presentator van dienst en krijgt een indrukwekkend team van experten ter beschikking. Het VRT-gezicht kiest voor een opmerkelijke carrièreswitch want hij moet er wel zijn job als nieuwsanker voor opgeven. Vindt hij dat geen degradatie? En heeft Sven Pichal zijn opvolger al iets laten weten? “Mijn leven in elk geval een pak normaler worden.” 

Meer krantenkoppen in België

Portugese oud-premier Costa belooft aan eenheid te werken in EU

Aankomend voorzitter van de EU-regeringsleiders António Costa ziet het als zijn belangrijkste taak om aan de “eenheid te werken” binnen de Europese Unie. Dat heeft de oud-premier van Portugal via een videoverbinding gezegd meteen na afloop van de EU-top waar de EU-regeringsleiders over zijn benoeming hebben besloten. Costa neemt in december de functie over van de Belg Charles Michel.

Lees meer »

“Meest exclusieve rusthuis van Amerika”: Amerikaanse Congres maakt kloof tussen jong en oud pijnlijk zichtbaar

Vannacht nemen Joe Biden en Donald Trump het tegen elkaar op in het eerste presidentiële verkiezingsdebat. Een clash met woorden tussen 2 mannen, van wie de hoge leeftijd een belangrijk punt van kritiek is. De Verenigde Staten hebben trouwens niet alleen de oudste president, maar ook een grote groep oudere senatoren en afgevaardigden. Het levert Amerika de titel ‘gerontocratie’ op,

Lees meer »

Recordaantal animatoren voor speelpleinwerking Tistof in Wervik en Geluwe: “Sommigen zijn hier al zeven jaar aanwezig”

Maandag 1 juli gaat speelpleinwerking Tistof opnieuw van start in Wervik en Geluwe. Een vaste waarde tijdens de zomervakantie. “We kunnen met trots aankondigen dat we een recordaantal animatoren hebben klaarstaan om kinderen een onvergetelijke zomer te bezorgen”, aldus jeugdconsulent Rein De Jongh. “Het gaat om een zestigtal jongens en meisjes.” Zaterdag was er in de stadszaal Oosthove een vormingsdag.

Lees meer »

Vrouw (91) komt om bij nachtelijke brand in Harelbeke

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd de brandweer iets voor twee uur opgeroepen voor een brand in de Deerlijksestraat in Harelbeke. Voor de 91-jarige bewoonster kwam alle hulp te laat.
The post Vrouw (91) komt om bij nachtelijke brand in Harelbeke appeared first on KW.be.

Lees meer »