Nathalie Sander uit Sint-Andriesziekenhuis is genomineerd voor ‘Nurse of the Year’: “Mijn team is goed geoliede machine”

Elk jaar zoekt het rekruteringsbedrijf Care Talents naar de ‘Nurse of the Year’. Ditmaal is Nathalie Sander uit het Tieltse Sint-Andriesziekenhuis door haar eigen team genomineerd tussen ruim 500 kandidaten uit heel Vlaanderen. “Winnen tegen een grootstad wordt moeilijk”, bekent Nathalie. “Maar een ereplaats halen, zou leuk zijn.”

“Ik heb mijn jobkeuze te danken aan mijn oma”, legt Nathalie Sander (40) uit. “Bij haar werd in 2005 eerder toevallig darmkanker vastgesteld en ze heeft daar erg van afgezien. Ik heb toen besloten dat ik méér wou betekenen voor mensen en heb me bijgeschoold in palliatieve zorg en pijnbehandeling. Toen hier in Tielt een nieuwe afdeling ‘Pijnkliniek’ werd opgestart, heb ik daar meteen mijn schouders onder gezet.”

Hecht team

Nathalie bouwde een hecht team uit en die zijn niet zuinig met complimentjes voor hun teamcoördinator. “Nathalie is oprecht, positief, flexibel, betrokken, gedreven, met het hart op de juiste plaats… waardoor ze zichzelf wel eens durft te vergeten”, klinkt het in koor. Wat maakt eigenlijk het verschil tussen een normale en een goede verpleegster? “Een gedreven verpleegster is voornamelijk met haar patiënten en haar organisatie bezig. Het werk moet gedaan zijn, ook al moet je langer blijven dan verwacht”, reageert Nathalie. “Gelukkig kan ik terugvallen op een hecht team, dat draait als een goed geoliede machine. Dat maakt de job aangenaam.”

Meer druk

Is pijnbehandeling recent geëvolueerd? “Absoluut”, vindt Nathalie. “Vroeger werd er bijna blind gezocht naar de oorzaak. Dankzij scopie-beelden kan er vandaag veel gerichter rond de zenuwwortel gewerkt worden. Vooral rond infiltraties is er veel vooruitgang geboekt. Soms kunnen zo ingrijpende operaties vermeden worden. Via de huisartsen vinden patiënten ook makkelijker de weg naar de pijnkliniek. Wat me opvalt, is dat stress een steeds belangrijker oorzaak wordt van pijn, waardoor mensen – zelfs twintigers en dertigers – soms in een negatieve spiraal belanden, waar ze nog moeilijk uitraken. Maatschappelijk ondervinden mensen steeds meer druk, zowel privé als op het werk. Niet alle pijn is te behandelen, maar we beschikken gelukkig over een pijnpsychologe die gespecialiseerd is in deze materie.” (GGM)

Nog tot en met 10 januari kun je Nathalie Sander naar de eerste plaats stemmen via www.nurseoftheyear.be. Belangrijk: wie stemt, ontvangt nog een mail om je stem te bevestigen. Niet vergeten!

The post Nathalie Sander uit Sint-Andriesziekenhuis is genomineerd voor ‘Nurse of the Year’: “Mijn team is goed geoliede machine” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Prijzen stegen in 2023 nog steeds sneller dan lonen in EU

De reële lonen zijn in de Europese Unie in 2023 verder gezakt: ondanks sterkere loonstijgingen en een dalende inflatie is de koopkracht met gemiddeld 0,6 procent gedaald. Dat blijkt uit analyse van het Duitse onderzoeksinstituut WSI van de Hans-Böckler-Stichting, een orgaan van de Duitse vakbonden.

Lees meer »

Onderwijsdeskundige Chris Deloof (64) uit Brugge gaat met pensioen

Voor Chris Deloof, onderwijsdeskundige Flankerend Onderwijsbeleid bij Stad Brugge zit niet enkel het schooljaar er bijna op, maar binnenkort ook haar goedgevulde professionele loopbaan. Over enkele weken wordt ze 65 jaar en dan trekt ze definitief de deur van haar kantoor in de Hoogstraat achter zich dicht.
The post Onderwijsdeskundige Chris Deloof (64) uit Brugge gaat met pensioen appeared

Lees meer »

“Voor dit kind is er niets. Daar kan ik niet mee leven”: Jules (11) is gezond en wel, toch moet hij naar het ziekenhuis

In de provincie Oost-Vlaanderen dreigt een jongen van elf deze week in het ziekenhuis te belanden, omdat er geen crisisopvang voor hem wordt gevonden. Jules* is nochtans gezond, maar nergens anders is er plaats voor hem. Niet in een jeugdvoorziening, niet bij een pleeggezin. En het ergste: zoals Jules waren er vorig jaar 744 kinderen. “We geven asielzoekers bed, bad

Lees meer »

Voorzitter en penningmeester geven fakkel door bij Wielercel Maldegem

Bij de Maldegemse Wielercel hebben voorzitter Raf Van de Velde (87) en penningmeester Aimé D’Hooge (88) de fakkel doorgegeven aan Cyriel Gobeyn (69) en Charline Deklerck (63). Beiden blijven verder lid van de Wielercel.
The post Voorzitter en penningmeester geven fakkel door bij Wielercel Maldegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lingeriewinkel en Beobank in de Zwanestraat in Torhout

In het pand op de hoek van de Zwanestraat met de Putstraat (foto), waar een tijdje een fitnesszaak heeft bestaan, komt er vanaf half augustus een nieuwe lingeriewinkel.
The post Lingeriewinkel en Beobank in de Zwanestraat in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Zowel in Rusland als in Oekraïne schade door nachtelijke droneaanvallen

Hongarije heeft een voor maandag gepland gesprek tussen zijn minister van Buitenlandse Zaken, Péter Szijjártó, en diens Duitse collega Annalena Baerbock geannuleerd, meldt het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdagavond. Het ministerie stelt dat “een serieus en eerlijk persoonlijk gesprek” tussen de twee ministers “erg belangrijk” zou zijn geweest in het licht van het bezoek van de Hongaarse premier Viktor

Lees meer »

Belgisch onderzoek naar gebruik van paddo’s om alcoholverslaving te bekampen

In het Brusselse Brugmann-ziekenhuis loopt momenteel de eerste klinische studie in België naar het gebruik van psilocybine, het werkzame bestanddeel in hallucinogene paddenstoelen, bij de behandeling van alcoholverslaafden. In totaal zullen zo’n 62 personen de komende twee jaar, in lage of hoge doses, met deze stof behandeld worden. Dat is dinsdag gebleken bij de voorstelling van de studie door de

Lees meer »

Medewerkers ION vernielen JH Reflex na personeelsdrink: “Respectloos en ronduit hartverscheurend”

Donderdag 4 juli organiseerde projectontwikkelaar ION een drink voor zijn personeel in Jeugdhuis Reflex, die binnenkort moet plaatsmaken voor hun nieuwbouwproject. Vandaag werden de vrijwilligers geconfronteerd met een hartverscheurend tafereel. “De Reflex is vernield. Waar is het respect? In plaats daarvan vonden we een gevoelloze rouwbrief om ons jeugdhuis ten grave te brengen”, zegt bestuurslid Sarah Verelst.
The post

Lees meer »

Internationaal Chinees witwasnetwerk ontmanteld in Europa

De Spaanse en Franse politie hebben een internationaal netwerk van Chinese staatsburgers opgerold. Dat was in staat om in Europa dagelijks zowat één miljoen euro wit te wassen. Vijf personen werden gearresteerd, onder wie het hoofd van het netwerk. Dat meldt Europol vrijdag.

Lees meer »