“Ik wil afscheid met promotie”: T1 van KVV Aartrijke Nicolas (58) wil in schoonheid eindigen

Nicolas Van Haverbeke (58) neemt eind dit seizoen afscheid van vierdeprovincialer KVV Aartrijke. Hij hoopt dat op dezelfde manier te doen als twee jaar geleden bij Eendracht Brugge: met promotie via de eindronde!

Vorige zaterdag won Aartrijke de inhaalwedstrijd bij SK Wenduine (1-2). De goals vielen de laatste tien minuten. “Het venijn zat in de staart”, lacht trainer Van Haverbeke. “Wenduine klom met een hele mooie goal op voorsprong. We schakelden meteen over naar vier spitsen, werkten met lange ballen, kwamen langszij en lukten via Demmy Verschaeve in blessuretijd de winning goal.” Waardoor Aartrijke in de tussenstand opklom naar plaats vijf en uitzicht heeft op rang drie. Op 7 januari spelen de geel-roden thuis tegen KFC Damme, derde in de stand met twee punten meer. “Die speeldag staan ook Torhout B en Beernem B tegenover elkaar, respectievelijk tweede en vierde”, weet Van Haverbeke. “We kunnen een goeie zaak doen. Volgens mij hebben we 75 procent kans om de eindronde te halen.”

Negen op negen

Aartrijke boekte in december negen op negen, in november één op twaalf. “In die periode waren te veel spelers afwezig”, verduidelijkt Van Haverbeke. “Intussen zijn sterkhouders als centrale verdediger Matthias Hoornaert, flankspeler Kevin Compernol en diepe spits Demmy Verschaeve terug. Ik beschik over een kern van 25 spelers, maar daarin steken veel jongens geboren in 2005 en 2006. Die zijn te jong. In november verloren we trouwens telkens met één goal verschil.”

Verhuis

In elk geval hoopt trainer Van Haverbeke, die volgend seizoen door assistent Andy Vandekerckhove wordt opgevolgd, beter te doen dan in z’n eerste campagne bij Aartrijke. Toen greep de club met 53 punten naast de eindronde. “We mikken op zestig punten”, gaat de afscheidnemende trainer verder. “Mijn vertrek bij de club heeft alles te maken met een verhuis naar Lombardsijde. In juni is die verhuis gepland. Het traject Lombardsijde-Aartrijke vind ik te ver. Is er een club in de buurt van Lombardsijde die een trainer zoekt, ben ik geïnteresseerd. Maar eerst in schoonheid afscheid nemen”, besluit hij. (HF)

The post “Ik wil afscheid met promotie”: T1 van KVV Aartrijke Nicolas (58) wil in schoonheid eindigen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Hotelschool Ter Duinen wuift vijf bestuursleden uit

Niet alleen voor de leerlingen en leerkrachten van Hotelschool Ter Duinen in Koksijde zit het schooljaar erop, dat geldt ook voor vijf leden van het bestuursorgaan. Tijdens de laatste schoolweek nam de school afscheid van vijf bestuursleden die zich jarenlang hebben ingezet voor de school.
The post Hotelschool Ter Duinen wuift vijf bestuursleden uit appeared first on KW.be.

Lees meer »

Paus keurt heiligverklaring van ‘God’s influencer’ Carlo Acutis (15) goed

Carlo Acutis, een Brits-Italiaanse tiener die de bijnaam ‘God’s influencer’ kreeg, zal heilig worden verklaard. Die beslissing is gisteren genomen op een bijeenkomst van paus Franciscus en het college van kardinalen. Acutis overleed in 2006 op zijn 15e aan kanker. Hij gebruikte het internet om zijn geloof te verspreiden en was erg populair. Er zijn ook 2 wonderen aan hem

Lees meer »

Britse kranten kijken vooruit naar klinkende overwinning voor Labour en afgang van “arrogante clowns” van conservatieve partij

De Britten trekken vandaag naar de stembus om een nieuw parlement te kiezen. Premier Rishi Sunak en zijn Tories staan er historisch slecht voor in de polls en dat is te zien op de voorpagina’s van de Britse kranten. De tabloid ‘Daily Star’ zet zelfs clownsschoenen op de cover en verkneukelt zich erover dat de conservatieve “clowns” en “bedriegers” morgen

Lees meer »

Dirk ‘Michel Drets’ Van Dijck uit ‘Het eiland’ woonde acht jaar in het Amazonewoud: “Er waren momenten dat we écht honger hadden”

Eigenlijk zou hij niet meespelen, maar toeval bezorgde Dirk Van Dijck (72) de bekendste rol van zijn leven. Op de set van ‘Het eiland’ was het niet altijd prettig, maar Van Dijck was wel wat anders gewend. Voor hij onsterfelijk werd als ambitieuze hielenlikker Michel Drets leefde de eigenzinnige acteur acht jaar in de meest primitieve omstandigheden in het Amazonewoud.

Lees meer »

Dit zijn de populairste mannen- en vrouwennamen in jouw gemeente

Olivia en Noah waren ook vorig jaar de populairste voornamen in Vlaanderen. Dat blijkt uit cijfers van Statbel. Bij de meisjes staat Olivia al vijf jaar onafgebroken aan de leiding. Emma staat op twee, Louise op drie. Noah is sinds 2020 de populairste jongensnaam, gevolgd door Arthur en Liam. Bij de familienamen komen Peeters, Janssens en Maes het meest voor.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. “Nog veel stappen nodig om oorlog te beëindigen”, zegt Hongaarse premier Orban na gesprek met Poetin

De Hongaarse premier Viktor Orban is in Moskou aangekomen voor een ontmoeting met president Vladimir Poetin. Dat melden Russische media vrijdag. Ondertussen gaat de slag om de strategisch gelegen plaats Tsjasiv Jar door: Rusland meldt terreinwinst, maar volgens het Oekraïense leger houden de troepen nog stand. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Statements en vertraging kleuren eedaflegging Vlaams Parlement

De installatie van het nieuwe Vlaams Parlement verliep dinsdagnamiddag niet van een leien dakje. Naast statements over Vlaamse onafhankelijkheid, het cordon sanitaire en Palestina zorgde een speciale commissie over de geldigheid van de verkiezingen in Brussel voor anderhalf uur vertraging.

Lees meer »

Filip Dewinter (Vlaams Belang) neemt vandaag eed af van Vlaamse Parlementsleden

Vandaag leggen de 124 Vlaamse Parlementsleden – onder wie maar liefst 67 nieuwkomers – de eed af. Dat doen ze bij de tijdelijke voorzitter Filip Dewinter van het Vlaams Belang, een controversiële figuur. Meteen ook een drukke eerste zittingsdag voor het Vlaams Parlement, dat een nieuwe voorzitter moet verkiezen én moet beslissen of de verkiezingsuitslag in Brussel voor het Vlaams

Lees meer »

Sibelco in Dessel gaat water in groeve bufferen voor periodes van droogte

Aan de groeve van zandontginningsbedrijf Sibelco in Dessel is een kantelstuw geïnstalleerd om water te bufferen voor periodes van droogte. Normaal loopt het water van nature over in de Witte Nete, en dat zal ook blijven gebeuren. Maar in natte periodes kan het water nu opgeslagen worden, zodat het bijvoorbeeld door landbouwers gebruikt kan worden bij waterschaarste.

Lees meer »

KIJK. Beloega’s Plombir en Miranda, die gered werden uit belegerde Charkiv, maken het goed in grootste aquarium van Europa

Beloegadolfijnen Plombir (15) en Miranda (14) zwemmen rond in hun nieuwe thuis in Valencia, Spanje. Geen evidentie, want enkele weken geleden zaten ze nog in Charkiv, Oekraïne, waar Russische bommen en raketten insloegen tot op een paar honderd meter van hun verblijf. Een internationaal team vervoerde hen toen naar het grootste aquarium van Europa: L’Oceanogràfic. De twee witte dolfijnen maken

Lees meer »