Geestige gewoonte

Vraag me niet waarom, maar de kinderen en ik, wij openen graag de brievenbus. Niet dat daar vaak grote schatten in zitten – wij doen niet aan webwinkelen – maar toch, het is bij ons thuis een dingetje. Een ingeburgerd gebruik. Een geestige gewoonte.

Even stoppen aan de voordeur, de houten klep openwrikken en kijken wat de post schaft. Genieten van de kleine dingen, zo kan je het misschien ook noemen.

Soms doen we het om ter eerst. Soms drie keer per dag. Soms vergeten we het een weekje… Maar nu doen we het het liefst. Want naast reclame, rekeningen, kranten en boekjes, behoren er dezer dagen ook kerstkaartjes tot de buit. Handgeschreven bewijzen dat we het nog kunnen, in de pen kruipen.

Een ongeschreven wet wil dat de kinderen elk om beurt een enveloppe mogen openen. De jongste scheurt ze met groot geweld, de oudste gaat iets voorzichtiger te werk. Dat laatste kunnen de meeste kaartjes wel meer appreciëren, maar soit.

Er zijn meer dan genoeg meningen geweest dit jaar

Meestal is de geadresseerde het gezin, maar deze week zat er ook een kerstkaartje voor mij in de bus. Voor mij alleen. En toch werd die brief wild opengescheurd – het was dan ook zíjn beurt.

Het kaartje was zowaar van iemand van jullie. Van een lezer die onze geliefde bus wist te vinden. Naast de nieuwjaarswensen in schoonschrift, stond er ook een woord van dank. Voor ‘de leuke stukjes’, hier op pagina 2.

En dat doet me wel plezier, eerlijk gezegd… Want mijn moeder wist laatst dat ik precies ‘streng’ geworden was, op pagina 2. Zo wat kwaad ook, soms. Of ik hier vroeger niet meer over de gewone dingen in het leven schreef?

Het zou zo maar eens kunnen, dat ik na 138 weken meer opinies schrijf dan columns, maar voor dit jaar vind ik dat er meer dan genoeg meningen zijn geweest. De wereld kan wel even zonder.

Daarom sluit ik 2023 ‘gewoon’ af met oprechte wensen: dikke merci, beste lezers. Zonder jullie geen krant en al zeker geen pagina 2. Fijne feesten en het allerbeste voor 2024. Tot volgend jaar!

The post Geestige gewoonte is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE OEKRAÏNE. Rusland slaat genadeloos terug na Oekraïens offensief. Ziekenhuis en leercentrum gebombardeerd: “Rusland zal hiervoor boeten”

Zeker 41 mensen zijn dinsdag om het leven gekomen door een raketaanval op de Oekraïense stad Poltava. Dat meldt president Volodymyr Zelensky, die ook spreekt over minstens 180 gewonden. Het gaat om een van de dodelijkste aanvallen sinds de Russische inval in Oekraïne in februari 2022. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne in deze liveblog.

Lees meer »

Viggo Van Neste (19) moet stoppen met koersen: “Ik werd bang op mijn fiets door hartklachten”

Noodgedwongen moet Viggo Van Neste (19) uit Oostkamp een punt zetten achter zijn wielercarrière. Die was gestart met tal van overwinningen bij aspiranten en nieuwelingen, maar ging vanaf 2022 een stuk minder. Om medische redenen zal de eerstejaarsbelofte niet meer in het peloton te zien zijn.
The post Viggo Van Neste (19) moet stoppen met koersen: “Ik werd bang

Lees meer »

Zanger Paul Michiels krijgt eigen wandelroute in zijn geliefde Heist-op-den-Berg: “Beluister onderweg anekdotes uit mijn jeugd via QR-codes”

In Heist-op-den-Berg is vandaag het Polle Pap Wandelpad geopend. Dat is een nieuwe wandelroute die vernoemd is naar Paul Michiels, de zanger van Soulsister. Hij is geboren en getogen in Heist-op-den-Berg en heeft heel wat toffe anekdotes en leuke herinneringen over de gemeente. Die kan je onderweg beluisteren door QR-codes te scannen.

Lees meer »

Rhodesgoed fiets- & wandeltweedaags lokte vorig jaar meer dan 6.000 deelnemers: “Kinderzoektocht is nieuw”

In het weekend van 21 en 22 september vindt voor de zesde keer de Rhodesgoed fiets- & wandeltweedaagse plaats. Vorig jaar mochten de organisatoren ruim 6.000 deelnemers ontvangen. En bij goed weer worden er opnieuw zoveel verwacht.
The post Rhodesgoed fiets- & wandeltweedaags lokte vorig jaar meer dan 6.000 deelnemers: “Kinderzoektocht is nieuw” appeared first on KW.be.

Lees meer »

De Bouwvrienden houden een sneukelroute

Op zondag 15 september organiseren De Bouwvrienden een sneukelroute van zo’n 25 km met haltes bij De Bouwvrienden zelf. De start is tussen 13 en 14 uur bij Gardenier in de Irislaan 8. De laatste stop is bij Verschoot in de Industrielaan 7. Deelnemen kost 15 euro per persoon, 10 euro voor kinderen onder de
The post De Bouwvrienden

Lees meer »

K3 vertrekt voor 5 weken naar Malta voor filmopnames: “Het voelt een beetje dubbel, dat geef ik eerlijk toe”

Dinsdagavond zijn Hanne, Marthe en Julia vanaf vliegveld Brussel Zaventem vertrokken naar Malta voor de opnames van ‘K3 en Het Lied van de Zeemeermin’. Op het idyllische eiland zullen de drie K3-zangeressen en de andere castleden de hele maand september verblijven om de mooiste filmbeelden te maken. Reporter Jarne polst naar de zenuwen, vlak voor ze het vliegtuig opstapten. Bekijk

Lees meer »

CD&V Kortemark met negen nieuwe gezichten naar de kiezer: “Een extra gezonde mix van verjonging en ervaring op onze lijst”

CD&V Kortemark trekt op 13 oktober naar de stembus met negen nieuwe namen op z’n kieslijst. Ze trekken resoluut de kaart van de verjonging en kiezen hiermee voor een mix van ervaring en nieuwe mensen. Burgemeester Karolien Damman trekt de lijst, schepen Christine Logghe is lijstduwer.
The post CD&V Kortemark met negen nieuwe gezichten naar de kiezer: “Een extra

Lees meer »

Defensiespecialist na pleidooi van Bart De Wever voor luchtafweer: “Op dit moment heeft België géén verdediging tegen inkomende raketten”

In een interview naar aanleiding van de tachtigste verjaardag van de bevrijding van Antwerpen pleitte burgemeester én formateur Bart De Wever (N-VA) voor investeringen in luchtafweersystemen om onze haven te beschermen tegen vijandelijke raketten. “Ons land blijft onder de lat van wat de NAVO vraagt”, bevestigt defensiespecialist Sven Biscop.

Lees meer »

Vzw houdt met open brief pleidooi voor toegankelijker strand in Blankenberge

In een open brief aan de gemeenteraad en het agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK) roept vzw 4 Example, die werkt rond toegankelijkheid, op om in de volgende legislatuur prioriteit te geven aan de toegankelijkheid van het strand.
The post Vzw houdt met open brief pleidooi voor toegankelijker strand in Blankenberge appeared first on KW.be.

Lees meer »