‘WinWin’ wordt opvolger van ‘De Inspecteur’ op Radio2 met Xavier Taveirne als presentator

Het nieuwe consumentenprogramma van Radio2 heet ‘WinWin’. Dat heeft presentator Xavier Taveirne donderdag aangekondigd op de radiozender. Het programma is de opvolger van ‘De Inspecteur’, dat eind augustus tot een abrupt einde kwam nadat presentator Sven Pichal opgepakt werd op verdenking van het bezit en de verspreiding van beelden van seksueel kindermisbruik.

Eerder raakte al bekend dat Xavier Taveirne, tot voor kort nieuwsanker op VRT, vanaf 8 januari het nieuwe consumentenprogramma presenteert op Radio2. Dat wordt het programma ‘WinWin’, dat elke dag tussen 9 en 10 uur wordt uitgezonden. De presentator krijgt de hulp van VRT-collega’s Chris Sugira, Kamal Kharmach, Kristel Verbeke, Meryem El Mandoudi, Michaël Van Droogenbroeck en Tim Verheyden “om consumenten sterker en slimmer te maken”, klinkt het in het persbericht.

Hulp van luisteraars

Taveirne zal elke dag aan de slag gaan met een verhaal, vraag, getuigenis of ervaring van een luisteraar. Elke week schakelt hij ook de hulp in van alle luisteraars om op zoek te gaan naar dé ultieme tips voor de ‘WinWin van de week’ en elke woensdag brengt Taveirne het ‘WinWinkelnieuws’. Wie een vraag, tip of probleem heeft voor het consumententeam kan die sturen naar [email protected] of een bericht sturen in de Radio2-app met de hashtag #WinWin.

Consumentenproject

WinWin wordt ook de overkoepelende naam voor alle consumentenprojecten van de VRT, zoals een podcast en video’s op het streamingplatform VRT MAX. “2: “WinWin wordt het nieuwe VRT-consumentenproject met, naast een sterke basis op Radio2, ook aanbod op andere platformen en merken van VRT. Bijzonder interessant om die wisselwerking tussen radio, tv en online volledig te benutten. Zo kunnen we heel veel Vlamingen bereiken met waardevolle consumenteninfo”, zegt nethoofd van Radio2 Rino Ver Eecke in het persbericht.

The post ‘WinWin’ wordt opvolger van ‘De Inspecteur’ op Radio2 met Xavier Taveirne als presentator is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Gistel zet zich schrap voor 60 jaar verbroedering met Duitsers: “Dit is pure vriendschap”

Wist je dat… Gistel al zestig jaar verbroedert met het Duitse dorpje Aulendiebach. Volgende maand plant het comité dan ook feest dat vier dagen duurt. “Door de coronacrisis moesten we langer wachten dan normaal om nog eens samen te komen.”
The post Gistel zet zich schrap voor 60 jaar verbroedering met Duitsers: “Dit is pure vriendschap” appeared first on

Lees meer »

Advocaat startte eigen onderzoek naar de Bende van Nijvel: “Het gerecht laat de slachtoffers in de steek, maar wij zullen de daders vinden”

Advocaat Kristiaan Vandenbussche, die de nabestaanden van de in Aalst vermoorde Georges De Smet bijstaat, is niet te spreken over “de capitulatie van het Belgische gerecht” in de zaak van de Bende van Nijvel. Hijzelf weigert de moed én het onderzoek op te geven. “Sinds 2017 ben ik mijn eigen onderzoek gestart met heel concrete sporen naar opdrachtgevers en uitvoerders”,

Lees meer »

Lifesavers meten zich in zee in Oostende

Zaterdag 6 en zondag 7 juli vormen het strand en de zee in Oostende het decor voor Filcow waarin zo’n vierhonderd lifesaving sporters uit heel Europa het tegen elkaar opnemen. “Het is spectaculair want vele proeven vragen behendigheid, evenwicht, techniek, tactiek, snelheid en inzicht.”
The post Lifesavers meten zich in zee in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

Naar het pretpark met het gezin? Dat kost je minstens 178,30 euro, maar Plopsaland is iets goedkoper dan vorig jaar

Een dagje in een West-Vlaams pretpark kost je deze zomer net iets meer dan vorig jaar of toch in de meeste pretparken. Bellewaerde Park is het enige pretpark dat dit jaar hun ticketprijzen lichtjes verhoogde. Het eten in Plopsaland werd iets goedkoper. In Boudewijn Seapark daarentegen werd het menu een tikkeltje duurder.
The post Naar het pretpark met het

Lees meer »

Deze legislatuur al meer dan twintig klachten over gemeenteraadsbeslissingen in Tielt: “Administratie verliest hier erg veel tijd mee”

In deze bestuursperiode zijn er bij het Agentschap Binnenlands Bestuur al 24 klachten binnengelopen over Tieltse gemeenteraadsbeslissingen. En dat leidt tot veel frustratie bij het schepencollege en bij de algemeen directeur. “Inhoudelijk hebben de klachten telkens weinig om het lijf, maar de administratie verliest er erg veel tijd mee.”
The post Deze legislatuur al meer dan twintig klachten over

Lees meer »

Noorse minister laat onder luid gejuich borsten zien tijdens feestje

De Noorse minister van Cultuur en Gelijkheid, Lubna Jaffery, heeft tijdens een feestje in het kader van Oslo Pride haar borsten laten zien. De minister ontving daarvoor een luid applaus van het publiek en ook de Noorse premier vindt het “prima”. Volgens Jaffery zelf is het haar “kleine bijdrage aan vrijheid en gelijkheid”.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. VN: Al 1,9 miljoen mensen ontheemd in Gaza – Israëlische luchtaanvallen op Khan Younis en Rafah na evacuatiebevel

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah, in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten, zij moeten nu opnieuw op de vlucht. Dinsdag voerde het Israëlische leger meteen meerdere luchtaanvallen uit op beide plekken. Een ziekenhuisbron in Khan Younis meldt acht doden en

Lees meer »

Le Pen beschuldigt Macron van “administratieve staatsgreep”: “Hij wil de stem van de kiezers tegenwerken”

De rivaliteit tussen Marine Le Pen (55) van de extreemrechtse partij Rassemblement National (RN) en de Franse president Emmanuel Macron (46) blijft toenemen. In een interview beschuldigde Le Pen de president er eerder vandaag van “een administratieve staatsgreep” voor te bereiden. Volgens de politica wil Macron zo het extreemrechtse beleid verhinderen.

Lees meer »