“Willen tonen dat dit echt niet kan”: buurtbewoners hangen affiches uit nadat katje Lola van Sanne uit Roeselare beschoten wordt

Het acht maanden jonge katje Lola werd recent in de omgeving van de Lindenstraat in Roeselare beschoten. De kat vocht voor haar leven, maar is inmiddels aan de betere hand. De veearts vond in haar lichaam twee kogels terug. Sinds het voorval hangen er in de buurt tientallen affiches aan de ramen van woningen. “We willen de dader tonen dat iets dergelijks gewoon echt niet kan.”

Op donderdagvoormiddag 14 december merkten Sanne Maes en haar man Peter dat er iets ernstigs aan de hand was met hun acht maanden oude poes Lola. “Toen we merkten dat onze kat aan het bloeden was, brachten we haar naar de dierenarts. Die vond in haar lichaam twee kogels. Een ervan had een darm geperforeerd”, aldus Sanne. De kat werd met spoed geopereerd en moest vechten voor haar leven. “Het was uren bang afwachten of ze het wel zou halen. De dierenarts haalde een van de kogels weg, een andere bevindt zich tot op vandaag nog steeds in de bil van ons katje.”

Affiches

Wat er precies gebeurd is, is onduidelijk. “Maar het is wel zeker dat Lola beschoten geweest is, hier ergens in de buurt. Wie doet nu zoiets? Verschillende pistes doorkruisten onze gedachten. Heeft er hier iemand een hekel aan dieren? Of was het een ongepast spelletje?” Sanne plaatste kort na het voorval een bericht in de groep van de buurt. “Heel veel mensen reageerden onmiddellijk gechoqueerd. Iemand stelde onmiddellijk voor om affiches te maken.” Die affiches werden inmiddels rondgedeeld in de Lindenstraat, de Acaciastraat en de Wilgenstraat.

Enkele tientallen buurtbewoners hing de affiche op aan het raam van hun woning. “Met de affiches willen we iedereen vragen een oogje in het zeil houden. Sommige mensen gaven onmiddellijk na het voorval aan dat ze hun dieren zouden binnen houden, maar dat kan ook niet de bedoeling zijn. Dieren moeten buiten kunnen.” Daarnaast wil de buurt de dader via de affiches ook confronteren met zijn of haar laffe daad. “Het moet duidelijk zijn dat dit niet kan.”

Beter

Ondertussen is Lola al aan de beter hand. “Ze herstelt goed en durft inmiddels al terug buiten. Maar in vergelijking met vroeger gaat ze veel minder ver.” Sanne en haar man legden na het voorval ook een klacht neer bij de politie, maar voorlopig is het nog altijd onduidelijk wie Lola beschoten heeft.

The post “Willen tonen dat dit echt niet kan”: buurtbewoners hangen affiches uit nadat katje Lola van Sanne uit Roeselare beschoten wordt is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Natalia viert na korte pauze 20 jaar op podium: “Weer helemaal mentaal en fysiek opgeladen”

“Geloof ons. Dit wordt ongezien voor een Vlaamse act.” Team Natalia zit klaar. Zaterdag viert de zangeres een eerste keer haar twintig zomers als artieste en op de tour werd geenszins beknabbeld. “Qua licht en techniek trekken we de Lotto Arena door naar festivals”, klinkt het. “Een serieuze investering, maar ook productioneel bijzonder indrukwekkend. Sommige organisatoren hebben nu al stress”.

Lees meer »

Drie grote bewakingsfirma’s krijgen voor meer dan 47 miljoen euro aan boetes voor “zware en langdurige kartelpraktijken”

De Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) legt de bewakingsfirma’s Securitas, G4S en Seris samen voor meer dan 47 miljoen euro aan boetes op wegens "zware en langdurige kartelpraktijken". Uit onderzoek van de concurrentiewaakhond hebben de 3 grote bedrijven jarenlang afspraken gemaakt over prijzen, openbare aanbestedingen en om elkaar geen personeel af te snoepen.

Lees meer »

Volgende week opnieuw zomers intermezzo? “Warme lucht die richting ons land trekt is niet noodzakelijk goed nieuws”

De komende dagen domineert een lagedrukgebied tussen IJsland en Schotland ons weer door regenzones naar West-Europa te sturen. Maar daar zou volgende week wel eens verandering in kunnen komen volgens verschillende weermodellen dankzij een hogedrukgebied. Betekent dit dat er een nieuw zomers intermezzo op komst is voor ons land? Krijgen we warm en droog weer of staat er ons iets

Lees meer »

Milde cel- en werkstraffen, maar zware boetes voor mensenhandel in de bouwsector in Anzegem, Deerlijk en Kortrijk

Een 28-jarige Roemeen heeft voor de Brugse rechtbank 180 uur werkstraf gekregen voor uitbuiting van werkkrachten in de bouwsector. Zijn 58-jarige vader kreeg vijftien maanden cel, waarvan twee effectief. Een meevaller, want ze riskeerden zes jaar cel. De financiële aderlating is anderzijds zwaar.
The post Milde cel- en werkstraffen, maar zware boetes voor mensenhandel in de bouwsector in Anzegem,

Lees meer »

Michael Obasuyi en Helena Ponette verlengen titel op BK Atletiek

Net als vorig jaar in Brugge werden Helena Ponette en Michael Obasuyi in Brussel nationaal kampioen op respectievelijk de 400 meter in 51”88 en de 110 meter horden in 13”24. Met het oog op Parijs geeft dit voor beide Oostendenaars alvast een boost aan vertrouwen.
The post Michael Obasuyi en Helena Ponette verlengen titel op BK Atletiek appeared first

Lees meer »

Kempenaar Lennart Driesen over het leven na ‘De mol’: “Ik had meer in de media kunnen doen, maar Brussel was me te ver”

Hij profileerde zich als simpele, goedlachse kerel uit de Kempen. Maar Lennart Driesen (29) ontpopte zich in 2021 tot de gewiekste Mol aller tijden. Sindsdien belandde de opvoeder uit de jeugdzorg voor de klas, veranderde hij van flexi-job, nam hij afscheid van zijn axolotl en verhuisde hij. “Maar ik woon nog steeds in Schoonbroek, niet in Retie. Dat is hier

Lees meer »

Bekende fietsenzaak moet monsterboete van 13 miljoen euro betalen na “bewuste fraude” met Chinese fietsen: “Totaal gebrek aan respect voor de regels”

Fietsenzaak Prestige uit Wetteren is veroordeeld tot een boete van 13,6 miljoen euro. Ze zou douanekosten ontdoken hebben bij de invoer van elektrische fietsen uit China. De rechtbank van eerste aanleg in Antwerpen spreekt van “ernstige, al dan niet georganiseerde fiscale fraude, die zorgt voor oneerlijke concurrentie”.

Lees meer »

“Iedereen moet spreken over willen promoveren, niet moeten”: Nieuwbakken Zulte Waregem-coach Sven Vandenbroeck begonnen aan Operatie Promotie

De voorbereiding bij Zulte Waregem is nu ook echt begonnen. De eerste oefenwedstrijd werd gewonnen, de open training voor fans is gegeven. Een gesprek met nieuwbakken T1 Sven Vandenbroeck. “In 1B moet je niet te lang met hetzelfde systeem voetballen.” We kunnen ons dus verwachten aan tactische flexibiliteit.
The post “Iedereen moet spreken over willen promoveren, niet moeten”: Nieuwbakken

Lees meer »