Vanaf 1 januari moet gft in bijna alle Vlaamse gemeenten apart: wat verandert er concreet?

Vanaf 1 januari wordt voor de meeste Vlaamse gemeenten en Brussel de selectieve inzameling van organisch afval verplicht. Wat valt er allemaal onder gft? Welke gemeenten verplichten het al vanaf maandag? En wat met de warme zomers?

 

Meer krantenkoppen in België

Fanfare bracht gouden koppel Wilfried en Marleen samen

Op 29 juni 1974 stapten Wilfried Demon en Marleen Desmidt in het huwelijksbootje. Het koppel vierde zijn gouden jubileum bij hen thuis in de Dahliadreef in Westkapelle. Schepen Bert De Brabandere bracht namens het gemeentebestuur en het koninklijk paleis de felicitaties over.
The post Fanfare bracht gouden koppel Wilfried en Marleen samen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Racen met zelfgebouwde zeepkisten op STEM-kamp in VTI van Tielt

Knotsgekke zeepkisten bouwen en er dan samen met vrienden over de speelplaats mee scheuren? Het gebeurt deze week in het VTI van Tielt, waar in samenwerking met de jeugd- en sportdienst van de stad een nieuwe editie van het ‘STEMmania’-kamp loopt.
The post Racen met zelfgebouwde zeepkisten op STEM-kamp in VTI van Tielt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Twee vliegtuigen, tien luxewagens en zeventig bedienden: Marokkaanse ‘spookprinses’ Lalla Salma duikt weer op

In Marokko staat ze al jaren bekend als ‘spookprinses’. Maar nu is Lalla Salma (46), de ex-vrouw van koning Mohamed VI (60), opnieuw opgedoken. Ze is op het Griekse eiland Mykonos voor een vakantie met haar twee kinderen. Maar haar aankomst verliep niet geruisloos: de prinses arriveerde met twee vliegtuigen, een immense entourage en een karrenvracht bagage. En voor het

Lees meer »

Gewürztraminer van Beerbosch in Gault&Millau

In de nieuwe editie van de Gault&Millau Belgische Wijngids staat voor het eerst een wijn van domein Beerbosch in Sint-Denijs met Veerle Verrue en Arne Pannecoucque als bezielers.
The post Gewürztraminer van Beerbosch in Gault&Millau appeared first on KW.be.

Lees meer »