Unanieme goedkeuring voor aankoop grond voor herstelling fietspad bij IJzertoren

De provincieraad gaf unaniem goedkeuring voor de aankoop van een stuk grond om het fietspad bij de IJzertoren te herstellen. “De houten vlonder over de poel ter hoogte van het KTA (tussen IJzerdijk en Wagenmakerijstraat) was aan herstel toe en is al een tijdje omwille van veiligheidsredenen afgesloten”, aldus burgemeester Lies Laridon.

“Uit een raming van enkele jaren geleden bleek het herstel van de vlonder ruim 70.000 euro te kosten. Ondertussen zijn de grondstofprijzen heel wat gestegen en zou de effectieve kostprijs nog een stuk hoger liggen. Een herstelling is een terugkerende kost, we verwachten daarom om de 10-15 jaar deze uitgave. De poel mag niet gedempt worden. Een optie om geen hoge terugkerende kosten te hebben, is om het fiets- en wandelpad naast de poel te leggen. Een halfverhard pad is immers aanzienlijk goedkoper dan een vlonder.”

De bedoeling van het aankopen van de grond is het verleggen van het fietspad langs de poel. “Het gaat om een aankoop van 6a 82ca, daardoor kan het wandel- en fietspad verlegd worden naast de poel. Het nieuwe tracé wordt aangelegd in een half verhard pad (circa 240 vierkante meter)”, verduidelijkt burgemeester Lies Laridon. De kostprijs is 34.100 euro.

The post Unanieme goedkeuring voor aankoop grond voor herstelling fietspad bij IJzertoren is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Westlandia opent nieuwe gebouwen aan de Zwaanhofweg: “Blijven investeren in verbetering van infrastructuur en aanbod”

Westlandia opende op donderdag 5 september officieel de nieuwe gebouwen aan de Zwaanhofweg in Ieper, die eerder dit jaar al in gebruik werden genomen. “Ondanks een uitdagend jaar blijven we investeren in de verbetering van onze infrastructuur en ons aanbod”, aldus Ignace De Ro, algemeen directeur van het maatwerkbedrijf.
The post Westlandia opent nieuwe gebouwen aan de Zwaanhofweg: “Blijven

Lees meer »

Steeds meer kinderen op wachtlijst voor crisishulp: “Gedwongen opnames in de psychiatrie zijn soms enige optie”

Het aantal kinderen en jongeren dat niet meteen kan geholpen worden met een nochtans dringende vraag naar crisishulp zit in stijgende lijn. Dat blijkt uit cijfers van het Agentschap Opgroeien. Ook in West-Vlaanderen is de nood bijzonder hoog, zegt coördinator Cedric Kemseke van WINGG, het West-Vlaams netwerk voor geestelijke gezondheidszorg voor jongeren. “Men grijpt nu zelfs steeds meer naar gedwongen

Lees meer »

Goedkoop, tot 10.000 keer straffer dan morfine en dus levensgevaarlijk: wat moet je weten over de designerdrugs in opmars?

Het Nederlandse kenniscentrum voor drugs luidt de alarmbel over ‘nitazenen’. Dat zijn in het lab gemaakte pijnstillers uit de opiumfamilie die als levensgevaarlijke designerdrugs in opmars worden beschouwd. Wat is dat riskante spul precies? Wie neemt dat? En waarom is het niet enkel gevaarlijk voor druggebruikers? “Je ademhaling kan gewoon stoppen.”

Lees meer »

“Zelfs toen ik riep dat ze aan het sterven was, kwam niemand kijken”: familie gebroken na dood Luana (11), kinderarts riskeert celstraf voor foute diagnose

Een Genkse pediater van het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) moet vrezen voor een gevangenisstraf van een jaar met uitstel voor onopzettelijke doding van de 11-jarige Luana Kleynen. Het meisje werd in 2019 met spoed opgenomen, maar door een verkeerde diagnose overleed ze. “We riepen om hulp, maar we werden genegeerd”, spreken de gebroken ouders.

Lees meer »

Gloednieuwe Franse kerncentrale van Flamanville dag na opstart stilgelegd

Welgeteld één dag nadat de Franse kerncentrale van Flamanville is opgestart, meldt elektriciteitsproducent EDF dat de installatie “automatisch is uitgeschakeld”. Er worden nu technische controles en analyses uitgevoerd, alvorens de kerncentrale opnieuw wordt opgestart. “Het gaat om een complex proces dat tot onderbrekingen kan leiden en dat talloze tests vereist”, luidt het bij EDF.

Lees meer »

Achttien sterke kandidaten bij Groen

Groen gaat in Oostkamp met 18 kandidaten naar de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober. “We hebben gekozen om met allemaal sterke kandidaten naar de kiezer te trekken. We hebben geen volledige kieslijst maar we gaan resoluut voor kwaliteit niet voor kwantiteit. We hadden niet de bedoeling om de lijst aan te vullen, maar we zien wel
The post Achttien sterke

Lees meer »