Toezichthouder Gentse gevangenis over uitzichtloze situatie na zware agressie: “184 geïnterneerden voor 244 cellen: dat is een tijdbom”

“Een tijdbom.” Zo omschrijft Pierre Lefranc de toestand in de Gentse gevangenis na de zware agressie tussen een geïnterneerde en enkele cipiers. De voorzitter van de commissie van toezicht op de gevangenis ziet met lede ogen aan dat er bijvoorbeeld nog maar één psychiater is die een halve dag per week krijgt voor 187 geïnterneerden – die eigenlijk niét thuishoren achter de tralies. “Een wonder dat er niet meer incidenten zijn.” 

Meer krantenkoppen in België

Brugse Darts Federatie lauwert kampioenen en kijkt uit naar Darts Masters: Tornooi met profs en amateurs

De Brugse Darts Federatie zette een punt achter het voorbije seizoen en dat ging traditiegetrouw gepaard met de kampioenenviering. Men week hiervoor uit naar Oostcampus in Oostkamp. Komend weekend wordt in Assebroek de tweede editie van de Belgium Darts Masters georganiseerd.
The post Brugse Darts Federatie lauwert kampioenen en kijkt uit naar Darts Masters: Tornooi met profs en amateurs

Lees meer »

Provincie en gemeente investeren samen in speelbos in Sint-Baafs-Vijve: “Vallen, opstaan en doorgaan”

Het speelbos, tussen Leie en Vlasstraat in Sint-Baafs-Vijve, beschikt dankzij de gemeente en de provincie over nieuwe speelelementen en zitbanken. Ook de bomen zijn intussen flink gegroeid. Hoog tijd dus om het geheel officieel te openen.
The post Provincie en gemeente investeren samen in speelbos in Sint-Baafs-Vijve: “Vallen, opstaan en doorgaan” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Crimineel licht juwelier op met sluw trucje

De Britse politie is op zoek naar een crimineel die een juwelier heeft opgelicht eind juni in Stoke-on-Trent. De man wou een gouden sieraad verkopen aan de juwelier, maar verwisselde het horloge na het wegen met een waardeloos kopie. De juwelier is zo’n 2.080 euro kwijt.

Lees meer »

Woonzorgcentrum Rozenberg Oostrozebeke breidt uit: “20 assistentiewoningen, dagopvang en dienstencentrum”

In Oostrozebeke wordt het woonzorgcentrum Rozenberg uitgebreid met 20 assistentiewoningen, een dagopvang en een ontmoetingsplaats voor buurtbewoners. Rozenberg kwam de voorbije jaren in opspraak door de insulinemoorden. Een aantal ouderen kregen er, al dan niet opzettelijk, teveel insuline toegediend waardoor 3 mensen overleden. Na die moeilijke periode moet de geplande uitbreiding een nieuw, positief hoofdstuk worden voor het woonzorgcentrum.

Lees meer »