Timothy Dupont: “BK beachracen in Bredene wordt strijdt tussen de profs”

Zaterdag vindt voor het tweede jaar op rij in Bredene het BK beachracen plaats. Timothy Dupont, die in Bredene opgroeide, verwacht een hevige strijd. “Er zullen enkele sterke profrenners aan de start verschijnen.”

Timothy Dupont, die tegenwoordig in Gistel woont, is één van de West-Vlaamse profs die al jaren aan beachraces deelneemt. “De wedstrijd in De Panne bestaat al heel lang, maar vooral de laatste jaren is deze discipline nog een stuk populairder geworden”, vertelt de 36-jarige spurter van Tarteletto-Isorex. “De beachraces vormen een leuke uitdaging in de koude winter. Als je in deze periode geen enkel doel hebt, duurt de winter wel heel lang.”

Dupont kroonde zich al twee keer tot Belgisch kampioen op het strand: in 2018 in Middelkerke en in 2021 in Bredene. Ook vorig jaar vormde Bredene al het decor van het BK. Toen veroverde Jordi Warlop de driekleur. “Bredene is een vrij lastige beachrace. Ook omdat we drie, vier keer hetzelfde stuk passeren. Telkens opnieuw moet je daar van het strand, wat het enorm zwaar maakt. De weersomstandigheden maken weinig verschil. Men voorspelt behoorlijk mooi weer voor deze tijd van het jaar (grijnst). We hebben al slechtere omstandigheden gehad om in te koersen.”

Lampaert en co

Een beachrace winnen doe je niet zomaar. “Eigenlijk kan je het vergelijken met een lange proloog: explosiviteit is belangrijk, maar je moet ook kunnen blijven gaan. Ook tactisch komt er wel wat bij kijken. Zelf ben ik daarnaast iemand die heel goed door het zand kan rijden, maar profrenners die erg goed kunnen lopen, kunnen dat voordeel compenseren en lopen op de stukken waar ik door het zand rijd. Als je vroeg moet afstappen en snel loopt, kan je nog veel goedmaken.” Dupont verwacht dezelfde namen als in de voorbije beachraces. “Maar ik heb geen idee wie er zoal aan de start zal verschijnen. Jonas Rickaert is op stage in Zuid-Afrika. Ik veronderstel dat de gasten van Soudal-Quick-Step, zoals Jordi Warlop en Yves Lampaert, er wel bij zullen zijn. Zelf pak ik wat ik mee kan pakken. Dat heb ik in 2023 ook gedaan. Je wint niet zomaar vier UCI-koersen, zeker niet als renner van een kleinere ploeg. Het is mooi dat ik dit op mijn leeftijd nog kan doen. Zolang ik dit niveau haal, ben ik niet van plan om te stoppen”, besluit Timothy Dupont. (TVB)

The post Timothy Dupont: “BK beachracen in Bredene wordt strijdt tussen de profs” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Juf Bea zegt de klas na 40 jaar vaarwel in Gistel: “Slotfeest was schitterende afsluiter van mijn carrière”

De laatste schooldag was voor juf Bea Vanhooren extra speciaal. Want terwijl voor de kinderen de zomervakantie is begonnen, gaat Bea na een carrière van veertig jaar bij één en dezelfde school op pensioen.
The post Juf Bea zegt de klas na 40 jaar vaarwel in Gistel: “Slotfeest was schitterende afsluiter van mijn carrière” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vanaf nu kan je de rijen toeristen vermijden aan de Akropolis in Griekenland, tegen een prijskaartje van… 5.000 euro: “Ronduit elitair”

Een van de drukst bezochte monumenten uit de Oudheid, de Akropolis in Athene, laat voortaan privébezoeken buiten de officiële openingsuren toe. Een machtige ervaring met een prijskaartje van… 5.000 euro. Hellenic Heritage verkoopt de privébezoeken als de “Acropolis Experience”. Bij de aankondiging ervan kwam er al veel kritiek. Die laait nu weer op.

Lees meer »

Sammy Swaenepoel niet langer op kieslijst van Vooruit-Groen in Izegem: “Niet akkoord met LGBTQ+-beleid”

Kapper Sammy Swaenepoel (44) is niet langer kandidaat op de lijst van Vooruit-Groen bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober in Izegem. Hij stapt op uit onmin met de gang van zaken omtrent het LGBTQ+-beleid binnen de partij. “Ik ben naïef en goedgelovig op de lijst terecht gekomen, nu stap ik er gekwetst en teleurgesteld op en dit na twee jaar inzet

Lees meer »

Christiaan heeft al ruim een maand geen internet of tv omdat facturen Proximus bij naamgenoot belanden: “Een oplossing? Misschien volgend jaar, zeiden ze”

Christiaan Rosiers (67) uit Willebroek heeft al meer dan een maand geen internet en tv, omdat hij volgens Proximus zijn facturen niet betaalt. Dat komt omdat de telecomoperator de facturen sinds eind mei opstuurt naar zijn naamgenoot Christiaan Rosiers (69) uit Itegem. Ook na een twintigtal smeekbedes kon of wil Proximus het probleem niet oplossen.

Lees meer »

Brandweer haalt gecrasht sportvliegtuigje weg, buurtbewoners geschrokken: “Ik zag het neerstorten”

In de omgeving van de Heidestraat in Hasselt is de brandweer Zuid-West Limburg aanwezig op de plek waar gisteren een vliegtuigje neerstortte. Daarbij liet een inzittende het leven, de piloot moest met zware verwondingen naar het ziekenhuis. De nabestaanden van het slachtoffer bezochten zaterdag de plaats van het ongeval. Vanmiddag werken de hulpdiensten verder aan de berging van het wrak.

Lees meer »