Tieltenaar riskeert voorwaardelijke celstraf voor geweld tegen partner en zes maanden oude baby

Een 29-jarige Afghaan uit Tielt riskeert voor de Brugse rechtbank acht maanden voorwaardelijke celstraf voor slagen aan zijn partner en hun zes maanden oude dochtertje.

Op 6 april sloeg de Duitse familie van een vrouw uit Tielt alarm. Volgens de familie had M.M. (29) de vrouw opgesloten, geslagen en met een mes bedreigd. Hij zou er ook mee gedreigd hebben hun zes maanden oude dochtertje te vermoorden. De politie snelde ter plaatse, maar van opsluiting bleek geen sprake.

De vrouw verklaarde dat M. haar in het gezicht en op de arm had geslagen. Ze beweerde dat hij er ook mee gedreigd had hun dochtertje van de tweede verdieping uit het raam te gooien. Tijdens de schermutseling was het kindje met het hoofd op de grond terecht gekomen. Vermoedelijk liep ze daarbij een hersenschudding op.

M. ontkende evenwel met klem dat hij geweld gebruikte. “Zijn partner werd door haar familie opgestookt om klacht neer te leggen”, pleitte meester Randall Huysentruyt. “Ze hebben problemen met zijn westerse manier van leven en zijn te kleine bruidsschat.” In een brief aan de onderzoeksrechter liet het slachtoffer kort na de feiten al weten dat ze overdreven zou hebben.

De beklaagde gaf wel toe dat hij die bewuste dag te veel gedronken had. Naar eigen zeggen had hij ruzie met zijn vrouw en viel de baby daarbij per ongeluk op de grond. De uitspraak volgt op 25 januari. (AFr)

The post Tieltenaar riskeert voorwaardelijke celstraf voor geweld tegen partner en zes maanden oude baby is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Gevangenenruil: Rusland en Oekraïne wisselen onder meer priesters uit

Rusland en Oekraïne hebben verschillende gevangenen geruild, onder wie ook enkele priesters. De zeldzame ruil van burgers komt na de ruil van tientallen soldaten eerder deze week. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky had vrijdag al bekendgemaakt dat Rusland tien burgers had vrijgelaten. De Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk hebben Noord-Korea op de vingers getikt om wapenleveringen aan Rusland.

Lees meer »

Negen doden door auto die in mensenmassa rijdt in Seoel

In de Zuid-Koreaanse miljoenenstad Seoel zijn negen mensen overleden nadat een auto in een mensenmassa reed. Dat meldt de politie. Zes personen overleden ter plaatse, drie anderen werden dood verklaard bij hun aankomst in het ziekenhuis. Nog eens vier mensen raakten gewond.

Lees meer »

Een van hen lijkt zelfs een jonge, viriele versie van Biden: twee gouverneurs zouden weleens nieuwe presidentskandidaat kunnen worden

Welke Democraat bekampt Donald Trump in november in de strijd om het Witte Huis? Joe Biden won de voorverkiezingen binnen zijn partij, maar na zijn slechte beurt tijdens het eerste debat, lijkt het plots niet meer zo zeker dat hij ook effectief zal worden afgevaardigd als kandidaat. Als mogelijke alternatieven weerklinken de namen van Gretchen Whitmer (52) en Gavin Newsom

Lees meer »

Bekijk: Yves Ngabu luid toegezongen door de fans voor zijn wereldtitelkamp van vanavond in Kinshasa (Congo)

In het Hilton Hotel in Kinshasa kampt Yves Ngabu zaterdagavond 29 juni tegen Kevin Martinez. De Roeselarenaar is houder van de IBO-gordel, de ongeslagen Mexicaan Kevin Martinez is zijn uitdager. Maar Ngabu laat er weinig twijfel over bestaan wie de favoriet is. “Ik ben nog nooit zo sterk geweest.” Een bokser moet zelfvertrouwen uitstralen en dat doet de 35-jarige Ngabu

Lees meer »

“Tedesco moet ophouden met te geloven in complottheorieën. Evenzeer met het aanhalen van bepaalde excuses”: onze chef voetbal hoopt dat bondscoach snel opnieuw zichzelf is

“Keep calm, mister Tedesco – and carry on.” Onze chef voetbal Niels Poissonnier hoopt dat de bondscoach van de Rode Duivels snel weer zichzelf is. “Plots ziet hij allerhande complotten en vijanden. EURO 2024 heeft zich meester gemaakt van Domenico Tedesco”, stelt hij. “Die 0-1 tegen Slovakije moet toch een grotere impact gehad hebben dan velen en hijzelf hebben gedacht.”

Lees meer »

Meer dan 200 kandidaten trekken zich terug na Franse verkiezingen om absolute meerderheid radicaal-rechts te verhinderen

Ruim 200 kandidaten bij de Franse parlementsverkiezingen trekken zich terug. Het gaat vooral om politici van het linkse blok Front Populaire en het Ensemble van president Macron. Ze hopen zo het radicaal-rechtse Rassemblement Nationale van Marine Le Pen en Jordan Bardella te blokkeren. Daarmee moet het grote schrikbeeld voorkomen worden: een absolute meerderheid voor radicaal-rechts in het parlement en een

Lees meer »