Opnieuw drie honden aangespoeld aan de kust: Politie Oostende herhaalt oproep naar getuigen

De voorbije dagen zijn opnieuw drie kadavers van honden aangespoeld: twee in Oostende en eentje in Nieuwpoort. Nadat er zo’n maand geleden ook al eens drie soortgelijke kadavers via zee op het strand van Oosteroever belandden, doet Politie Oostende een nieuwe oproep naar getuigen.

Even terug in de tijd. Op 6 december verspreidde Politie Oostende een persbericht nadat er drie hondenkadavers waren aangespoeld op Oosteroever, in de zone tussen de Oostelijke Strekdam en Fort Napoleon. De lichamen strandden respectievelijk in de periode tussen 13 en 19 november, op 21 november en op 2 december. Het ging telkens om vrij jonge dieren van een gelijkaardig ras die niet gechipt waren.

Onlangs spoelden nog eens drie hondenkadavers aan. Eentje daarvan werd op 17 december aangetroffen op het strand in Nieuwpoort-Bad, ter hoogte van het centrum. Een ander restant spoelde aan op 18 december langs de Sir Winston Churchillkaan in Oostende, vlakbij de gebouwen van DAB Vloot. En op woensdag 27 december, tot slot, kwam nog een laatste hondenkadaver aan het licht langs de Halve Maandijk, tussen het herdenkingsmonument HMS Vindictive en de Oostelijke Strekdam – opnieuw Oosteroever, dus. Ook bij deze drie recente vondsten gaat het om ogenschijnlijke jonge dieren van vermoedelijk hetzelfde ras en wederom zijn ze niet gechipt. Net als bij de eerste drie vondsten was de vacht van de dieren al voor een stuk ontbonden door toedoen van het water.

Nieuwe oproep naar getuigen

Politie Oostende blijft deze voorvallen onderzoeken en houdt alle mogelijke pistes open. Al is het wel opvallend dat nu al zes ongechipte honden van vermoedelijk hetzelfde ras en dito leeftijdsgroep zijn aangespoeld, zonder dat iemand melding maakt van een vermist huisdier. Om het onderzoek verder te helpen, doet de gespecialiseerde dienst Omgevingshandhaving een nieuwe oproep naar mogelijke getuigen en tipgevers om deze zaak op te helderen. Een oproep begin deze maand leverde geen bruikbare tips op, maar Politie Oostende behoudt de hoop op een doorbraak.

Tips mogen bezorgd worden op [email protected].

The post Opnieuw drie honden aangespoeld aan de kust: Politie Oostende herhaalt oproep naar getuigen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Tedesco moet ophouden met te geloven in complottheorieën. Evenzeer met het aanhalen van bepaalde excuses”: onze chef voetbal hoopt dat bondscoach snel opnieuw zichzelf is

“Keep calm, mister Tedesco – and carry on.” Onze chef voetbal Niels Poissonnier hoopt dat de bondscoach van de Rode Duivels snel weer zichzelf is. “Plots ziet hij allerhande complotten en vijanden. EURO 2024 heeft zich meester gemaakt van Domenico Tedesco”, stelt hij. “Die 0-1 tegen Slovakije moet toch een grotere impact gehad hebben dan velen en hijzelf hebben gedacht.”

Lees meer »

“Ik zag palmbomen en dacht: dit is Parijs niet”: Jem (30) stapt zonder het te beseffen op verkeerde vlucht en eindigt in Spanje

De Britse Jem Maybank (30) uit Leeds dacht dat ze eind vorige maand op een vlucht richting Parijs stapte, maar niets bleek minder waar te zijn. Door de ‘vakantierush’ vergiste ze zich van gate, waardoor ze even later richting het Spaanse Alicante vloog. “Ik had mijn ticket aan vier personeelsleden laten zien”, klinkt het. Ik vroeg waarom mijn stoeltje op

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Rusland meldt nieuwe terreinwinst bij strategisch belangrijke Tsjasiv Jar

Rusland heeft donderdag nieuwe terreinwinst gemeld bij het strategisch belangrijke Tsjasiv Jar. Het hooggelegen Tsjasiv Jar was voor de oorlog een relatief kleine plaats met 12.000 inwoners, maar wordt door de ligging inmiddels gezien als een belangrijk militair doelwit. Als Rusland de plaats in handen krijgt, zou dat de weg vrijmaken voor een verdere Russische opmars in Donetsk. Volg hier

Lees meer »

N-VA blijft bij Europese Conservatieven van Meloni

De Poolse PiS-partij die de voorbije jaren de rechtsstaat in Polen uitholde, gaat niet in op het aanbod van Viktor Orban om zich aan te sluiten bij een nieuwe uiterst-rechtse fractie “de Patriotten voor Europa”. Ze blijft bij de ECR, net als de N-VA.

Lees meer »

Landschapsarchitect Paul Deroose toont eigen tuin in Jabbeke: “En ik ben aanwezig voor rondleiding en info”

Op zondag 30 juni kan je de Engelse cottagetuin van tuin- en landschapsarchitect Paul Deroose bezoeken in Jabbeke. De man is de bezieler van heel wat openbaar domein in Jabbeke, daarom alleen is een bezoek aan de tuin en bij de Stalhillenaar meer dan een bezoekje waard.
The post Landschapsarchitect Paul Deroose toont eigen tuin in Jabbeke: “En ik

Lees meer »

Dwars door Wingene krijgt nieuw parcours: populaire interclubwedstrijd start aan ’t Kerkplein en eindigt in Oude Bruggestraat

Door hinderlijke wegenwerken zag de vzw Wingene For Cycling zich verplicht het parcours van de belangrijke interclubwedstrijd op zaterdag 13 juli te hertekenen. Maar daarom niet getreurd, want de nieuwe versie ligt centraler en aantrekkelijker dan voordien. Zo kunnen nog meer toeschouwers van deze wielerwedstrijd genieten.
The post Dwars door Wingene krijgt nieuw parcours: populaire interclubwedstrijd start aan ’t

Lees meer »